Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Vasastan/CityAdolf Fredriks Kyrkogata 15, 5tr

2 rok
72 m²
Högsta bud just nu: 5.250.000kr

- Centralt - Välplanerad - Låg avgift - Balkong - Renoverat kök - Högt läge - Takterass - Lummig innergård - Möjlig trea - Öppen spis - 1930 tal - Bra kommunikationer -
TILLGÄNGLIGA DOKUMENT

Dennis Sandström

Reg. Fastighetsmäklare

0709-111 499
dennis@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Möjlig trea mitt i city med öppen spis och balkong!

Högsta bud just nu: 5.250.000kr

- Centralt - Välplanerad - Låg avgift - Balkong - Renoverat kök - Högt läge - Takterass - Lummig innergård - Möjlig trea - Öppen spis - 1930 tal - Bra kommunikationer -

Beskrivning

Topptvåa (möjligt trea) med balkong på bästa adress!
Nu ges möjlighet att förvärva en modern lägenhet fem trappor upp i charmigt 1930-talshus mitt i City.
Attribut som beskriver detta hem är bland annat balkong, öppen spis och goda förvaringsmöjligheter. Genomgående är sobra färger, stora fönsterpartier och exklusiva materialval.
Ljus, öppen central lägenhet med perfekt läge. En oas mitt i centrala stockholm vid Centralbadet, stor gemensam takterrass med grillmöjligheter, lummig innergård men ändå med Stureplans puls och alla citys affärer runt hörnet.
Runt hörnet återfinns paradgatan Drottninggatan med ett oändligt utbud av butiker, restauranger och nöjen. Bland mycket annat så finns här till exempel restaurang Grill, Muffin Bakery, stora varuhus och biograf. Invid närliggande Norra Bantorget finns också American Table Brasserie & Bar i regi av stjärnkocken Marcus Samuelsson. Endast 100 meter från porten ligger dessutom vackra Adolf Fredriks kyrka. Trots det oerhört centrala läget är detta en lugn gata med begränsad trafik.

Denna härliga lägenhet disponeras enligt följande:

Entré
När man stängt den robusta säkerhetsdörren bakom sig möts man av en väl tilltagen hall som leder in i centrum av lägenheten. I direkt anslutning till entrén finns det avhängningsplats för både kläder och skor. Hallen går i ljusa toner med vitmålade väggar. Golvet är belagt med stora svarta klinkerplattor med vita fogar som smälter in snyggt i omgivningen.

Kök
Stilrent välplanerat kök med matplats och mycket ljusinsläpp. Topprenoverat kök med exklusiva materialval där inget lämnats åt slumpen. Över och underskåp som är i högblankt vitt bryts av mot den massiva granitskivan som utgör arbetsytorna. Snyggt nedsänkt singel diskho med tillhörande blandare. Maten prepareras på en nedfäll induktionshäll eller i den integrerade varmluftsugnen. Även mikrovågsugnen är integrerad och av samma modell. Spisfläkt och kyl/frys i rostfritt och lika så den integrerade vinkylen. Matplatsen är trevligt belägen långt in i köket där man får plats med ett stort matbord, perfekt för sociala tillställningar. Sist men inte minst finns det också en diskmaskin som är prydligt gömd bakom panel i samma stil som övriga skåparangemang.

Vardagsrum
Stort och lättmöblerat vardagsrum med fina detaljer som ekparkettgolv och öppen spis. Mycket ljusinsläpp får man från det stora fönsterpartiet där man även har utgång till en fransk balkong. Vitmålade väggar kombinerat med den gedigna takhöjden förhöjer känslan av rymd och luft. Möbleringen är tacksam då rummets utformining inbjuder till inspirationsrik placering.
Den vackra öppna spisen kommer värma både kropp och själ under den mörkare delen av året.

Sovrum
Stort och ljust sovrum där harmoni står i fokus. Även här är det ljusa toner som är övervägande med vitmålade väggar och stort fönster mot lummig lugn innergård. Här får man plats med dubbelsäng, nattudksbord, kontorsdel och även en byrå. Förvaringen inhyses smidigt i en inbyggd garderob. Ekparketten sträcker sig även in hit och sätter sin prägel på rummet.

Badrum I
Nyrenoverad brukstoalett med kommod. Helkaklat i samma svarta stil som pryder köksgolv och entré. Förvaringen är snyggt planerad och platsbyggd runt den stora badrummspegeln. Här har det också installerats infällda spotligts som ger ett behagligt ljus.

Badrum II
Detta badrum smidigt uppdelat från det ovanstående. Kakel på vägg i vita toner med plastmatta på golvet. Här finns handfat, badrumsskåp med spegel och ett badkar. Perfekt om man vill sköta sina vardagsbestyr utan att ockupera ett badrum.

Balkong
Trevlig balkong med fantastisk utsikt över Stockholms mest populära gator.

Lägenhet

Antal rum 2 rok.
Boarea 72 m²
Våning 5 trappor av 7
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerbostadshus
Fastighetsbet. Brf Islandet Adolf
Byggnadsår 1939
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Fastighetsbet. Brf Islandet Adolf
Övrigt Det utomordentligt centrala läget ger gångavstånd till det mesta inom kommunikationer. Tunnelbanans samtliga linjer, pendeltåget, regionaltåg, Arlanda Express samt flertalet bussar nås inom ett par minuters promenad.
Övriga byggnader Parkering: Föreningen har ca 16 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 3 000 kr/mån exkl. moms. Till platserna råder en separat kö. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se www.stockholm.se. TV och Internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem. Under 2013 genomför föreningen en trapphusrenovering och i samband med denna kommer man att dra in fibernätet till lägenheterna. Fastigheten: Föreningen har två gemensamma takterrasser som medlemmarna kan nyttja. De är utrustade med sittgrupper, solsängar, parasoll, grill och dusch. Det finns även en lugn innergård som de boende kan använda. Föreningen har två gemensamma tvättstugor varav den ena är en s.k. spontantvättstuga där man inte behöver boka tid. Föreningen har två cykelrum i källaren och ett litet barnvagnsrum i trapphuset på Adolf Fredriks kyrkogata 15. Det finns även en styrelselokal och ett övernattningsrum som kan hyras till en kostnad om 300 kr/natt inkl. lakan. Det finns dessutom grovsoprum för bl.a. tidningar och småelektronik.

Förening:Brf Islandet Adolf
Kommun:STOCKHOLM
Församling:ADOLF FREDRIK
Byggår:1939

Brf Islandet Adolf är en så kallad oäkta bostadsrättsförening. Att föreningen är oäkta beror på att mer än 40% av de totala hyresintäkterna inbringas från lokalhyror. Att bo i en oäkta förening innebär endast en skattemässig skillnad jämfört med en så kallad äkta förening. Att föreningen är oäkta betyder att man ej kan skjuta upp tidigare reavinster i sitt nya boende samt att vinstbeskattningen blir 30% istället för 22%.

Renoveringar:Under 1970-talet byttes samtliga V/A-stammar på Adolf Fredriks kyrkogata 15.
Ca 1985 byttes samtliga V/A-stammar på Drottninggatan 90 B.
Under 1990-talet renoverades tvättstugorna.
2005 byttes samtliga V/A-stammar på Drottninggatan 90 A.
2005-2006 byttes el-stigare, då genomfördes även en omdragning av elen i samtliga lägenheter.
2006-2007 renoverade fasaden, fönstren och markiser.
2007 byttes V/A-stammarna i källaren och butiksplan renoverades. Samma år fräschades garaget upp.
2007-2008 installerades termostatventiler på lägenheternas radiatorer och värmesystemet injusterades.
2008 installerades ett lättanvänt styr- och reglersystem dit samtliga ventilationsaggregat samt husets värmesystem kopplas. Man bytte även alla värme- och färskvattenstråk i källaren.
2008-2009 tätades ventilationskanaler och rökgångar. Man rengjorde även tilluftsventiler.
2008-2010 byttes V/A-stammar i källaren.
2009 uppgraderades ventilationssystemen i två av de största lokalerna. Samma år byttes de båda manglarna i tvättstugan ut.
2010 genomfördes en OVK-besiktning i samtliga lägenheter och lokaler, resultatet var godkänt. Samma år åtgärdades en läcka i tätskicket under en av takets terrasser.

Under 2013 planerar föreningen att genomföra en omfattande renovering av trapphusen för att återskapa det ursprungliga utseendet. Man kommer då att byta ut lägenhetsdörrarna, renovera ytskikten, byta ut elen och dra in fibernätet till lägenheterna. Arbetet beräknas pågå fram till hösten 2013.

Utsikt

Balkong

Vardagsrum

Kök

Öppen spis

Entré

Kök

Kök

Kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum

Sovrum

Badrum I

Badrum II

Balkong

Balkong

Lummig innergård

Innergård

Takterass

Takterass med vy

Fasad

Område

Adolf fredriks kyrka

Drottninggatan

Takterass

Planritning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz