Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Kungsholmen - Norr MälarstrandBaltzar von Platens gata 7C

2 rok
47 m²
Denna renoverade tvåa ligger en trappa upp i huset med härlig utsikt över Pontonjärparken och Riddarfjärden. Lägenheten är belägen på en mycket attraktiv adress med lugnt läge nära populär Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken. Stambytt förening med god ekonomi. Garage plats finns i huset. Måste ses!
TILLGÄNGLIGA DOKUMENT

Mehdi Pirouzfar

Mäklare/Försäljningschef

0709-111 493
Mehdi@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Trevlig 2:a på Kungsholmen om 47 kvm med balkong och sjöglimt

Denna renoverade tvåa ligger en trappa upp i huset med härlig utsikt över Pontonjärparken och Riddarfjärden. Lägenheten är belägen på en mycket attraktiv adress med lugnt läge nära populär Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken. Stambytt förening med god ekonomi. Garage plats finns i huset. Måste ses!

Beskrivning

Denna trevliga lägenheten präglas genomgående av mycket ljusinsläpp och materialvalen är en väl avvägd kombination mellan det moderna och den välbevarade charmen ifrån byggnadsåret. Med sin sociala och delvis öppna planlösning med köket skapas goda förutsättningar för härliga middagar. Här bor man på attraktivt läge på Kungsholmen nära såväl Norr Mälarstrands soliga strandpromenad, mysiga Rålambshovsparken som Fridhemsplans puls med shopping och kommunikationer.

HALL
Ljus och trevlig hall med plats för avhängning. Här möts man av vitmålade väggar och ett vackert vit målat trägolv.

KÖK
IKEA kök med vita köksluckor, vitt kakel ovan arbetsbänk, gasspis (Nardi), ugn (Electrolux), golvdiskmaskin (IKEA-Whirlpool), kyl/frys (IKEA-Whirlpool), dragspelsdörrar i trä mellan kök och vardagsrum (Pella) och svart trägolv.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med ljusinsläpp från söder och öster. Från balkong har man fri utsikt över lummiga Pontonjärparken samt lite sjöglimt ifrån Riddarfjärden. Stor balkong om 9 kvm med trätrall och vackert räcke.

SOVRUM
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, ljusinsläpp ifrån öster, ekparkettgolv, fondtapet och vita väggar, städskåp och inbyggd garderob.

Badrum
Helkaklat badrum med duschhörna, handfat med kommod, wc samt element.

Lägenhet

Antal rum 2 rok.
Boarea 47 m²
Våning 1 trappor av 5
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerbostadshus
Fastighetsbet. Göken 40
Byggnadsår 1930
Uppvärmning Fjärrvärme
AndelArsAvgift 0,54356
Fastighetsbet. Hsb Brf Göken I Stockholm
Övrigt . FÖRENINGENS TVÄTTSTUGOR: Baltzar von Platens Gata 7C: Tvättstuga 1 (även grovtvättmaskin för t ex. mattor) Tvättstuga 2 Tvättstuga 3 samt mangel- och torkrum. Ture Nermans Gränd 6 Ture Nermans Gränd 2 Tvättstuga 4 inkl en modern mangel. Tvättstuga 5 .

Brf Göken äger och förvaltar fastigheten Göken 40 i på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten innefattar tre byggnader, hus A med adress Ture Nermans Gränd 2, 4 och 6, hus B med adress Baltzar von Platens Gata 7A och 7B samt hus C med adress Baltzar von Platens Gata 7C.
Husen uppfördes 1930 de är "grönmärkta", dvs anses ha stort kulturhistoriskt värde. Arkitekt är Sven Wallander, HSB:s grundare.

Att bo i en bostadsrättsförening innebär att du tillsammans med övriga bostadsrättshavare är medlem i en ekonomisk förening som äger fastigheten inklusive alla lägenheter, lokaler, garage och mark. Rent juridiskt äger alltså inte bostadsrättshavaren "sin" lägenhet men har däremot nyttjanderätt till lägenheten.

En bostadsrättsförening bedrivs enligt självkostnadsprincipen. Föreningen behöver inte gå med vinst utan bostadsrättsinnehavarna betalar sin andel av föreningens kostnader via månadsavgiften. För att möjliggöra fondavsättningar för framtida reparationer bör dock föreningen gå med visst överskott.

I fastigheten finns 218 bostadslägenheter med en sammanlagd yta på 8.481 kvm. Av lägenheterna är 217 upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt. I fastigheten finns 13 kommersiella lokaler belägna ovan mark mot Pontonjärgatan respektive Baltzar von Platens gata. Samtliga lokaler är upplåtna med hyresrätt

Föreningen anlitar HSB Stockholms Förvaltning för administrativ & ekonomisk förvaltning. Föreningens förvaltare från HSB Stockholm företräder styrelsen i förvaltningen och är styrelsens "förlängda arm". Förvaltaren tar emot frågor, önskemål samt eventuella klagomål mm. från medlemmarna och vidarebefordrar dessa till styrelsen.

Föreningens förvaltare är Dan Mattson.

Kontakta HSB ServiceCenter 010-442 11 00
servicecenter@stockholm.hsb.se

Hemsida: www.hsb.se/stockholm/goken

Baltzar von Platen var son till Philip Ludvig von Platen och Eva Hedvig Ingeborg Ehrenborg. Ätten von Platen kommer från Tyskland, invandrade till Sverige och erhöll i Sverige bekräftelse på sitt utländska adelskap. När Baltzar von Platen utexaminerades 1922 från Kungliga Tekniska högskolan, hade han redan studerat matematik, fysik, och astronomi vid Lunds universitet. Sitt examensarbete gjorde han tillsammans med Carl Munters då de 1918 uppfann ett nytt kylsystem. Licensrättigheterna till uppfinningen köptes 1923 av AB Arctic, som i sin tur köptes av Electrolux 1925. Tekniken kom därför att användas i Electrolux kylskåp och bidrog till en snabb expansion av företaget. La grunden till det som kom att leda till att Erik Lundblad, 1953, på ASEA i Stockholm lyckades framställa världens första konstgjorda diamant 1953. Uppfann även en termostat till vattenburna element, där en gummibussning påverkar en stav som reglerar flödet av varmvatten.

Baltzar von Platen och Carl Munters erhöll 1925 Polhemspriset för sitt arbete Om alstring av kyla. Platen fick Adelsköldsmedaljen i guld 1940. 1974 tilldelades Baltzar von Platen och Carl Munters Ingenjörsvetenskapsakademiens stora guldmedalj "för deras mer än femtioåriga verksamhet som uppfinnare och nyskapare av industriella produkter". I en artikel i Teknisk Tidskrift 1975 hävdade Baltzar von Platen att det i ett starkt gravitationsfält kunde vara möjligt att driva en perpetuum mobile av andra ordningen, en evighetsmaskin i form av en värmemotor som tar värme från och kyls av samma medium. En sådan maskin kan enligt termodynamikens andra huvudsats inte existera, men von Platen menade att andra huvudsatsen möjligen inte var helt omöjlig.

Balkong i vardagsrummet

Fasad

Balkong om 9 kvm

Sovrum

Badrum

Köket

Kapprum

Hallen

Fina dragspelsdörrar

Matplats

Vitt trägolv

Utsikt över Pontonjärparken

Vardagsrum

Sjöglimt

Balkong med syd -öst läge

Balkong

Trapphuset

Gården

Riddarfjärden

Norr Mälarstrand

Vackra omgivningar

Planritning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz