Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

UlriksdalDrottning Kristinas Esplanad 55

5 rok
110 m²
Välkommen till denna moderna och ljusa hörnlägenhet om 110 kvm med en stor inglasad balkong med eftermiddagssol. Öppen planlösning och lyxiga materialval tillsammans med de bra kommunala kommunikationer till City och Arena Staden samt de vackra naturområdena runt hörnet gör denna bostad komplett!

Mehdi Pirouzfar

Mäklare/Försäljningschef

0709-111 493
Mehdi@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Välkommen till denna moderna och ljusa hörnlägenhet om 110 kvm med en stor inglasad balkong med eftermiddagssol. Öppen planlösning och lyxiga materialval tillsammans med de bra kommunala kommunikationer till City och Arena Staden samt de vackra naturområdena runt hörnet gör denna bostad komplett!

Beskrivning

Varmt välkommen till denna påkostade och perfekt planerad femma i populära Ulriksdal. Mycket trevlig planlösningen som inrymmer en trevlig hall, fyra mycket bra sovrum, ett socialt vardagsrum med en öppen planlösning med kök och matsal samt en härligt extra stor och inglasad balkong med soligt västerläge. Perfekt för mysiga grillkvällar med eftermiddagssol och solnedgång. Inom ett kort promenadavstånd finns mycket bra kommunikationer, närservice med flera butiker, Ulriksdalshallen samt Ulriksdalsskolan. Här har du även naturen runt hörnet med Överjärva Gård med djur och mysiga butiker samt fantastiska Hagaparken, Brunnsviken och Ulriksdals Slottsträdgård. Hela lägenheten är ljust målad och har bra förvaring i två walk-in-closets och lättmöblerade ytor, ett helkaklat badrum med badkar, WC, handfat med kommod, tvättmaskin, torktumlare och golvvärme samt en praktisk gäst-wc. Populära golfbanan Ulriksdals GK ligger endast 1 km från fastigheten.

Detta mycket populära bostadsområde i Ulriksdal i Solna kommun består av stadsradhus, lägenheter och kontor. Läget är mycket bra strategiskt med direkt anslutning från Ulriksdals Station med några minuters färd med pendeltåg till Arenastaden i Solna (Friends Arena och Mall of Scandinavia). Till Stockholm City tar det max 10 minuter med pendeltåget. Avstånd är även mycket bekvämt till även Arlanda och Bromma flygplats och runt hörnet väntar Överjärva Gård med Igelbäckens naturreservat, golfbana, ridstall och Ursviksområdet med sina motionsspår för löpning och promenader, skidåkning och man så vill även mountain biking. Härliga omgivningar kring Hagaparken och Brunnsviken samt Ulriksdals slottsträdgård och Bockholmen.

SKOLOR
Ulriksdalsskolan är en modern skola för elever från förskola till årskurs 9. Den drivs i kommunal regi och beräknas ha plats för 900 elever samt 130 personer i personalstyrkan. Den 10 000 kvadratmeter stora skolan ska innehålla lokaler för undervisning, laboratorium, bibliotek och skolmatsal med tillagningskök. Skolans byggnader är miljöklassade. Finns även en idrottshall. Pysslingen - Ulriksdals förskola med plats för 126 barn i två plan med 4 hemvister där barnen är uppdelade i mindre grupper på varje hemvist utifrån intresse. Förskolan har egen gård, eget tillagningskök och matsal. Den pedagogiska verksamheten styrs med inspiration från Reggio Emilia samt Solnas stads riktlinjer för förskola. Ulriksdals Förskola ligger på Britta-Kolas allé 26, precis innan Ulriksdals golfbanan i ett område som växer för fullt. Runt knuten ligger underbara Överjärva Gård med hästar, får och höns m m.

OM FÖRENINGEN BRF ORANGERIET 2
Hemsida: www.brf-orangeriet-2.se
Adresser: Banmästargatan 2 och 4, Gyllene Hästens Torg 7 och 9
Drottning Kristinas Esplanad 51, 53 och 55 i Solna
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Solna
Föreningen består av 105 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 8 lokaler.
Fastigheten är byggd 2011 av Peab AB.
Föreningen har ett gruppavtal med en elleverantör. Förbrukning debiteras i efterskott på samma avi som avgiften.
Föreningen har Telia som leverantör av telefoni, tv och bredband (s.k tripple-play). I avgiften för lägenheten ingår bredband med hastighet 8-10 Mbit.
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt vid tillträdet
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ordförande: Håkan Lundström
E-mail: styrelsen@brf-orangeriet-2.se
Brevlåda: Banmästargatan 4, 170 67 Solna
Ekonomisk Förvaltning: Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB Tel: 08-544 109 70 (växel) E-post: info@obfab.se
Fastighetsförvaltning: Driftia Förvaltning AB Tel: 08-744 44 33 Hemsida: www.driftia.se
Fastighetsjour för akuta åtgärder: 08-744 09 50
Ekonomi: Inga planerade avgiftsändringar finns i nuläget.

INFLYTTNING
Snabb inflyttning eller enligt överenskommelse

BALKONG
Extra stor balkong som är delvis inglasad och under tak med monterad infravärme med timer. Här får således hela familjen plats för hela årets mysiga grillkvällar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lägenhetsförråd inne i lägenheten.
I varje uppgång finns ett barnvagnsrum. På den lummiga gården finns det ett gemensamt cykel förråd samt p-platser.

PARKERING
Det finns en egen garageplats i huset för 900 kr / månad. Hiss från lägenheten går ned till garaget..
Föreningen disponerar 85 stycken garageplatser inomhus och 21 stycken p-platser utomhus. All administration gällande parkeringsplatser sköts av Apcoa (fd Europark) via hemsidan: www.apcoa.se/ eller telefonnummer: 08-556 306 70.

KOMMUNIKATIONER
Pendeltåg från Ulriksdalsstation med ca 10 min restid till T-centralen.

BUSSAR FRÅN ULRIKSDALSSTATION
505 Solna Centrum - Ulriksdals station
540 Tensta Centrum - Universitetet
509 Brommaplan - Danderyds sjukhus

BUSS FRÅN JÄRVA
156 Danderyds sjukhus - Ulvsunda ind. omr.
176 Mörby station - Stenhamra
177 Mörby station - Skärvik
508 Danderyds sjukhus - Karolinska sjukhuset
516 Sergels torg - Viby
526 Sergels torg - Edsberg
561 Sergels torg - Jakobsberg


BUDGIVNING
Ett bud är inte bindande. Den som lägger ett bud på en bostad är inte bunden av budet, inte ens om budet är skriftligt. Säljaren av bostaden är inte heller bunden av några bud. En säljare behöver inte sälja till den person som lagt det högsta budet och behöver heller inte motivera sitt val av köpare. Enligt mäklarlagen ska mäklare föra en förteckning över alla bud som lämnas där budgivarens namn, kontaktuppgifter och det belopp som bjudits och tidpunkten för när budet lämnades samt även där eventuella villkor framgår. Budförteckningen överlämnas till både köparen och säljaren på tillträdesdagen.

AVTALET ÄR BINDANDE
För att ett köp ska vara giltigt måste vissa formkrav som framgår av bostadsrättslagen vara uppfyllda. Avtalet ska vara skriftligt och innehålla uppgift om den lägenhet som över- låts och om priset. Avtalet ska skrivas under av både säljaren och köparen. Ett överlåtelseavtal där alla formkrav är uppfyllda är ett bindande avtal som köpare eller säljare inte utan vidare ensidigt kan ångra. Detta innebär också att det inte finns något köp innan form- kraven är uppfyllda och att den part som undertecknat avtalet kan ändra sig fram till den tidpunkt då båda parter undertecknat avtalet. Svävarvillkor Villkor som ger en av parterna rätt att från- träda köpet, måste tas med i avtalet för att vara giltiga. Situationer som kan behöva regleras genom s.k. svävarvillkor är exempelvis villkor om lån eller försäljning för köparen, köp av ny bostad för säljaren eller besiktning. En sista dag ska alltid anges till vilken svävar- villkoret ska gälla. Köpet hålls "svävande" till dess att villkoret är uppfyllt eller sista dagen passerats. Om svävarvillkor ska finnas i avtalet eller inte är en del av förhandlingen mellan parterna.
Säljare har fri prövningsrätt och kan fritt välja mellan en spekulant som kräver t ex ett besiktningsvillkor och en annan spekulant som inte har det kravet, oavsett vem som lagt det högsta budet.

FAST OCH LÖS EGENDOM
En bostadsrätt är lös egendom och det är därför köplagens regler som reglerar överlåtelsen. Köplagen reglerar dock inte vad som anses utgöra tillbehör till bostadsrätten. När det råder tvivel om vad som ska anses ingå vid en överlåtelse brukar istället en jämförelse göras med de tillbehörsregler som gäller för fastigheter. Av Jordabalken framgår att fast egendom är jord. Därutöver regleras vad som anses vara tillbehör till fastigheten (exempelvis byggnader) samt vad som anses vara tillbehör till byggnader. Ingår hatthyllan i köpet? Exempel på byggnadstillbehör är badkar, duschkabin, toalett, tvättmaskin, torkskåp, torktumlare, spis, kylskåp, frys, garderober, TV- antenn, parabol, tjuvlarm, fönstergaller, hatthylla, nycklar och porttelefon. Dessa anses endast vara tillbehör om de faktiskt finns på kontraktsdagen. Det som fanns vid visningen av bostaden ska ingå i köpet om inget annant avtalats. Säljaren kan alltså inte tvingas tillföra något som inte fanns när kontrakt skrevs, även om de hade utgjort tillbehör om de hade funnits vid kontraktsskrivningen.

ENERGIDEKLARATION
Enligt lag ska säljaren av en bostadsrätt uppvisa den senast upprättade energideklarationen avseende bostadsrättsföreningens byggnad för spekulanter och överlämna en kopia till köparen. Säljaren ska även ange uppgift om byggnadens energiprestanda vid annonsering. Om det inte finns någon energideklaration för bostadsrättsföreningens byggnad är vare sig säljaren eller köparen skyldig att se till att en sådan upprättas.

ANSVARET FÖR FEL OCH BRISTER I BOSTADEN
Utgångspunkten är att bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning.
Enligt standardavtalen på marknaden överlåts bostadsrätten i befintligt skick. Dessutom uppmanas köparen att undersöka bostadsrätten. Avtalsfrihet råder dock mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick. Köpare och säljare kan alltså avtala om annan ansvarsfördelning än den som följer nedan. Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen noggrant undersöker bostadsrätten. För sådana fel eller skador som köparen haft möjlighet att upptäcka, kan säljaren inte göras ansvarig.
En köpare måste flytta på skrymmande möbler och lyfta på gardiner och mattor för att undersöka ytskikten på golv och väggar. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att upptäcka eventuella fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Upptäcker köparen vid sin undersökning tecken på fel i bostaden eller är den överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökning.
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en lägenhet har "normal" standard. Alla delar av lägenheten har en begränsad teknisk livslängd. Köpare måste alltså räkna med att en lägenhet och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre lägenheten och dess olika beståndsdelar är, desto lägre standard kan köparen förvänta sig. Om tex ett badrum är max några år gammalt har köparen normalt rätt att förvänta sig att ytskiktet fortfarande klarar av att stå emot vatten och att fuktskador inte uppkommer. Om badrummet däremot är 30 år gammalt eller äldre så kan köparen knappast förvänta sig att badrummet ska vara helt funktionsdugligt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis bör köparen noggrant sätta sig in i föreningens ekonomi samt ta reda på om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Detta gäller dock inte om bostadsrätten sålts i befintligt skick.
En bostadsrätt som säljs i befintligt skick anses vara felaktig om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker. Säljaren blir normalt bunden av utfästelser beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser. Säljarens ansvar för fel upphör normalt två år efter det att köparen tillträdde bostadsrätten. Vill köparen åberopa att bostadsrätten är felaktig, ska köparen meddela säljaren om detta (reklamera) inom skälig tid efter det att han märkt eller borde ha märkt felet. Om köparen inte reklamerar i rätt tid förlorar han i normalfallet sin rätt att göra gällande påföljder på grund av felet.

MÄKLARENS ROLL OCH ANSVAR
En registrerad fastighetsmäklare ska tillvarata både säljarens och köparens intressen. Uppdraget ska utföras omsorgsfullt och i enlighet med god fastighetsmäklarsed. Inom ramen för de krav som god fastighetsmäklarsed ställer ska mäklaren särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. När det gäller eventuella fel och brister i en förmedlad bostad är det viktigt att förstå att mäklaren förmedlar försäljningen av bostaden från säljaren till köparen. Det är inte mäklaren som säljer bostaden. Ansvaret för fel och brister ligger normalt antingen hos säljaren eller hos köparen enligt vad som framgår ovan. Mäklaren är dock skyldig att upplysa köparen om sådana fel i bostaden som mäklaren iakttagit eller annars känner till eller med hänsyn till omständigheterna har särskild anledning att misstänka. Någon undersökningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt har dock inte mäklaren. Däremot har mäklaren en kontrollplikt avseende vem som har rätt att sälja bostadsrätten och huruvida den är pantsatt. En fastighetsmäklare måste vara registrerad hos Fastighetsmäklarinspektionen (FMI). FMI är en statlig myndighet som utövar tillsyn över fastighetsmäklare. Bland kraven för att vara registrerad finns en skyldighet att ha en ansvarsförsäkring. Försäkringen ska täcka eventuell ekonomisk förlust som mäklaren genom oaktsamhet eller uppsåt orsakar sina kunder.

Lägenhet

Antal rum 5 rok.
Boarea 110 m²
Våning 5 trappor av 6
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerbostadshus
Fastighetsbet. Kapplöpningen 2
Byggnadsår 2011
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
AndelArsAvgift 1,40607
Fastighetsbet. Brf Orangeriet

Fasad

Vardagsrum

Vardagsrummet

Balkong med eftermiddagssol

Utsikten från balkongen

Köket

Köket

Masterbedroom

Sovrum II

Sovrum III

Sovrum IV

Flera butiker på gatan

Hårsalong

Badrum

Hallen

Fasad

Entrén

Trevlig portal till baksidan

Hörnläge

Stor inglasad balkong

Extra stor och delvis inglasad balkong med grillplats

Den lokala pizzerian runt hörnet

Tandvård

Skönhetssalong

Mall of Scandinavia

Drönarvy över Arena staden

Ulriksdalsskolan

Ulriksdalshallen

Ritning

Fastighetskarta

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
130 m²
8 495 000 kr

JärlaTurbinvägen 7H

5 rok
92 m²
5 495 000 kr
5 367 kr/mån
Visning: Sön 27/1. kl 12:30-13:10. Välkommen!

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
4 995 000 kr
5 350 kr/mån
Aktuellt bud: 5 000 000 kr

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz