Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

SödermalmFolkungagatan 85

3 rok
87 m²
SÅLD: 6 220 000 kr
Tre rum och kök med stora fönsterpartier i olika väderstreck och sitt höga läge ger bostaden ett otroligt ljus.
Exklusivt renoverat kök och badrum med inslag som Bertazzoni ugn tillika fläkt och Carerramarmor i kök som badrum. Välkomna!
TILLGÄNGLIGA DOKUMENT
Inga dokument tillgänliga

Marcus Bodin

Reg. fastighetsmäklare

070-9111490
marcus@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Såld för 6 220 000 kr!

SÅLD: 6 220 000 kr
Tre rum och kök med stora fönsterpartier i olika väderstreck och sitt höga läge ger bostaden ett otroligt ljus.
Exklusivt renoverat kök och badrum med inslag som Bertazzoni ugn tillika fläkt och Carerramarmor i kök som badrum. Välkomna!

Beskrivning

Nyrenoverad sekelskiftslägenhet med högt och fritt läge.

Vad jag slås av när jag stiger in över tröskeln till denna bostad är att den andas själ. En bostad där man bevarat det gamla och anrika och fått detta att helt gå i symbios med det nya, moderna och exklusiva.
Inte nog att bostaden i sin helhet har allt vad man kan önska, såerbjuder också det perfekta läget utsikt över gamla kulturhus och en underbar trädgård.

Så välkommen till en mycket smakfullt renoverad sekelskiftstrea i en av Södermalms vackraste fastigheter beläget i korsningen av Nytorgsgatan/Folkungagatan. Med närhet till både Nytorget och promenadstråken vid Mossebacke hittar du denna välplanerade lägenhet som med varsam hand renoverats upp till absolut toppskick. En mycket lyckad mix av dagens högt ställda krav på material och funktionalitet utan att ge avkall den charm endast en lägenhet från sekelskiftet kan ge. Trätiljorna på golvet, den ståtliga kakelugnen samt den generösa takhöjden på tre meter finns där som sig bör.
Lägenheten är genomgående och upplevs som mycket ljus och fräschs tackvara fönstren åt två väderstreck och alla genomtänkta färgval och lösningar.
Känslan "äntligen, här har vi den" infinner sig snabbt...välkommen!


Hall
Hallen är i anslutning till köket med original hatthylla från 1905 och bra ytor för ytterkläder.

Kök
Platsbyggt kök från golv till tak. Köket är från Marbodal och är renoverat 2012. Med dess utanpåliggande socklar samt överskåp som nyttjar hela takhöjden förhöjer sekelskiftskänslan i lägenheten. Exklusiv Gasspis samt fläkt från italienska Bertazzoni. Alla bänkskivor är i Carerramarmor och en vägg helt i vitt kakel.

Tvättmaskin/torktumlare samt diskmaskin integrerade bakom luckor. Samtliga vitvaror från Electrolux.

Vardagsrum
Ett otroligt ljust och vackert vardagsrum med furugolv i original och vackra stuckaturer. Vardagsrummet rymmer enkelt både matplats och soffgrupp om man så önskar. På ena sidan står den nyrenoverade kakelugnen från 1905 och på andra sidan kommer solen från söder genom tre fönster som leder upp till taket. Från vardagsrummet leds du vidare till det intillliggande sovrummet.

Master Bedroom
Från vardagsrummet till master bedroom sovrummet finnes ett utrymme som passar utmärkt som sminkrum, skötrum eller förvaring. Det stilla sovrummet som vetter mot den lugna kulturgården är helt utan insyn. Här får du plats med dubbelsäng samt annat möblemang. I sovrummet finns också en platsbyggd garderobsvägg och som golv, vacker furu.


Matrum/Barnrum
I detta rum hittar vi den vackraste stuckaturen samt ett stort burspråk med tre stora fönster som även där går hela vägen till taket. Kan användas som matrum i fil mot köket eller barnrum om så önskas.

Förvaring
Mellan hallen och matrummet/barnrummet finner vi något som är ovanligt i sekelskiftslägenheter; Förvaring. Bakom två dörrar placerade mitt emot varandra finns stort utrymme för diverse förvaring som även går över dörrposten.


Badrum
Här finner vi ett viktorianskt klinkergolv i svart och vit. Väggar i pärlspånt och kakel samt diskret duschvägg i härdat glas. I badrummet finns också en specialtilverkad kommod med carerramarmor. Golvet har värmeslingor med modern termostat där det finns möjlighet till tidsinställd uppvärmning och därmed även energisparande.
Belysningen består av 3 dimmade spottar samt en klassisk ljuskula.

Lägenhet

Antal rum 3 rok.
Boarea 87 m²
Våning 3 trappor av 5
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerfamiljshus
Fastighetsbet. Rudan Mindre 9
Byggnadsår 1906
Uppvärmning Direkt El
Fönster 2-glas
AndelArsAvgift 5,34815
Fastighetsbet. Bf Folkungajarlen upa
Övriga byggnader Bostadsförening En bostadsförening är ett bostadsföretag och en ekonomisk förening, tillika en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades (1930). Inga nya bostadsföreningar av denna typ får bildas. Bostadsföreningar lyder under lagen om ekonomiska föreningar och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. Om inte stadgarna föreskriver att dispyter skall i första hand lösas av hyresrättsnämnden gäller att olika åsikter i uthyrningar, överlåtelser eller andra frågor skall lösas i domstol. Finns det i stadgarna en klausul om att tvister ska lösas i skiljenämnd gäller denna endast för vissa tvister. I skatterättsligt hänseende behandlas en bostadsförening på samma sätt som en bostadsrättsförening.

Föreningen bildades 1909 och består av ett bostadshus med totalt 21 lägenheter och 2 lokaler.

Renoveringar:
Stambyte 1989-90
Elstambyte 1993
Fasad och fönsterbyte 2006
Ommålning och tätning av yttertak 2010
Renovering av gård 2010
Ommålning av trapphus 2010

Vardagsrum

Sovrum mer burspråk

Carrerra marmor

Vardagsrum

Platsbyggt kök

Vardagsrum

Kakelugn

Vardagsrum

Matplats

Öppna ytor

Vardagsrum

Sovrum II

Kontorplats

Skrivbord

Kulturhus utanför bostaden

Kök

Tvättmaskin

Exklusiv blandare

Ugn

Planritning

Underbart badrum

Panel

Exklusiva materialval

Sminkrum/Skötrum

Master Bedroom

Master Bedroom

Master Bedroom

Hall

Vacker bröstpanel

Terrass

Terrass

Fasad

Fasad

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz