Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Vasastan - BirkastanKadettgatan 5, 2tr

2,5 rok
77 m²

Jesper Halvarsson

Reg. Fastighetsmäklare

0709-111 494
jesper@sthlmfast.se

Anders Björkqvist

Reg. Fastighetsmäklare

070-9111492
anders@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Balkong mot parken i söder! Möjlig 3:a.

Fantastisk bostad i genomgående fint skick. Solig balkong med fritt läge mot parken i söder. Tidstypiska detaljer såsom djupa fönsternischer, speglade dörrar, serveringsskåp och stora spröjsade fönster. Kök med plats för större matbord och goda arbetsytor. Öppen spis i vardagsrummet som för övrigt har ett fantastiskt ljusinläpp och utgång till den härliga balkongen.

Beskrivning

SÅLD 4.970.000 krVälkomna till denna härliga bostad som ligger i en av Vasastans bästa delar, Rödabergen. Bostaden ligger i ett av souterränghusen från 1930 och erbjuder många fina originaldetaljer såsom en klassisk fungerande öppen spis, välbevarade furugolv, fiskbensmönstrade parkettgolv, speglade köksluckor och vackra spröjsade fönster med djupa fönsternischer.

Bostaden har en fantastisk balkong i söderläge med parkutsikt. Balkongen är belägen på souterrängsidan som är våning tre.

Bostaden har en genomgående planlösning med kök och sovrum som vetter åt Kadettgatan på våning två. Bostaden är väl bevarad och varsamt renoverad där man har behållit de fina originaldetaljerna och kombinerat dem med moderna detaljer som balkong med trätrall, klinkergolv och fräscht badrum.

Här har man nära till Rörstrandsgatans liv samtidigt som man har möjlighet att njuta utav den lugna parken precis utanför. Området kring lägenheten är ett av de mest restaurang-täta områdena i hela Stockholm, här finns mat från världens alla hörn och den håller bra klass. Dessutom finner du bra shopping, mysiga caféer, konstgallerier, fiskhandlare, konserter och fantastiska kommunikationer alldeles runt knuten.

Föreningen har god ekonomi och låga månadsavgifter som inte har höjts sedan 90-talet. Föreningens goda ekonomi kommer att bli ännu bättre i och med försäljningen av en hyresrätt som är planerad.

Välkomna på visning!


Rumsbeskrivning:

Hall
Rymlig hall med ljusa väggar och fint furugolv samt avhängning i original.

I anslutning till hallen finns en stor inbyggd klädkammare med ett modernt skåp från golv till tak och smarta förvaringslösningar. Bredvid klädkammaren finns också ett mindre förvaringsutrymme för paraplyer, nycklar och liknande.

Kök
Ett charmigt luftigt kök med två stora 20-talsfönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en härlig känsla.

Intill köket finns de välbevarade originalskåpen från golv till tak kvar som en unik detalj. Resten av köket är designad med ljusa köksskåp som passar perfekt med skåpen i original och skapar gott om förvarings- och arbetsutrymme. Intill fönstren finns plats för ett stort matbord. Golvet består av stora mörkbruna klinkersplattor och väggarna är vitmålade.

Här finns en solid bänkskiva i ek och rostfria vitvaror såsom: spis med kombinerad ugn/varmluftugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Arbetsrum
Delen mellan vardagsrum och sovrum används idag som arbetsrum och återspeglar de vackra detaljerna i vardagsrummet som mörkbetsad fiskbensparkett. I rummet finns idag plats för ett stort skrivbord, bibliotek och förvaring. Men det finns även plats för ett stort matbord om man önskar använda rummet som matsal.

Genom att dra ut V/A kan man omvandla arbetsrummet till kök vilket skulle möjliggöra ett extra sovrum där köket ligger idag. I föreningen finns det redan en bostad som antagit denna lösning och även utfört den.

Vardagsrum
Ett vardagsrum med enastående känsla med allt man kan önska, vacker mörkbetsad fiskbensparkett, en fungerande öppen spis, cirka 3 meter takhöjd, ljusa väggar och härligt ljusinsläpp genom fönsterdörrar ut mot balkongen i söderläge.

Balkong
Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen i höjd med trätopparna. Balkongen vetter mot en park i söderläge och erbjuder sol från morgon till kväll.

Sovrum
Generöst, ljust och charmigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring.

Rummet återspeglar känslan från början av 1900-talet genom vackra furutiljor, djup fönsternisch och ett stort 20-talsfönster. Rummet har ljust målade väggar.

Badrum
Röd mosaik på golvet och vitt kakel på väggarna. Badkar, dusch, wc och handfat med vit kommod.

Förvaring
Utöver den goda förvaringen som finns i bostaden så ingår även ett förråd i källaren i månadsavgiften.

Lägenhet

Antal rum 2,5 rok.
Boarea 77 m²
Våning 02 trappor av 5
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerfamiljshus
Fastighetsbet. Pokalen 6
Byggnadsår 1930
Uppvärmning Fjärrvärme
Energi Förbrukning 147 kWh/m² (Atemp) och år
AndelArsAvgift 6,92974
Fastighetsbet. Brf Pokalen 6

Brf Pokalen 6 registrerades 1985. Fastigheten bebbygdes 1930 och består av 1 flerbostadshus.
Föreningen upplåter 19 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Föreningen sålde en av hyresrätterna i höstas vilket inbringade ca: 2,6 Mkr. I höst kommer föreningen att sälja av ytterligare en hyresrätt.

Utförda renoveringar i fastigheten:
Rörstambyte 1993-1999
Delrenovering av stammar 2011 (mellan vindsvåning och lägenhet 1402 respektive 1403.)
Elstambyte 1996
Nya balkonger 2004-2009
Omdragning av el i trapphus 2009.
Reparation av yttertak 2009.
Sotning 2011 (samtliga lägenheter godkända)
Renovering av tvättstugan 2012.
Utvändig målning av fönster 2013.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Gemensamhetsanläggningar :
Tvättstuga belägen i källaren
Trevlig innergård i bästa solläge

Balkong i bästa solläge

Vacker öppen spis

Från arbetsrum mot vardagsrum

Kök

Vardagsrum

Planritning

Planritning 3rok ( alternativ )

Vardagsrum

Vardagsrum

Balkong i bästa solläge

Vardagsrum

Kök

Kök

Kök

Klassiskt 20-tal

Entré till bostaden

Öppen spis

Arbetsrum

Arbetsrum

Sovrum

Sovrum

Badrum

Stor klädkammare

Kadettgatan

Rörstrandsgatans puls runt knuten

Vasaparken

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
130 m²
8 495 000 kr

JärlaTurbinvägen 7H

5 rok
92 m²
5 495 000 kr
5 367 kr/mån
Visning: Sön 27/1. kl 12:30-13:10. Välkommen!

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
4 995 000 kr
5 350 kr/mån
Aktuellt bud: 5 000 000 kr

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz