Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

VasastanLuntmakargatan 59, 4tr.

1 rok
36 m²
Fri uthyrning, Juridiska person. Med högt och insynsskyddat läge samt balkong ligger denna välplanerade etta som lätt går att bygga om till en tvåa. Juridisk person ok! Här bor ni med citypulsen och alla tänkbara kommunikationer runt hörnet. Omgående tillträde.

Marcus Bodin

Reg. fastighetsmäklare

070-9111490
marcus@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Bästa adress, Balkong, Möjlig tvåa, Juridisk person

Fri uthyrning, Juridiska person. Med högt och insynsskyddat läge samt balkong ligger denna välplanerade etta som lätt går att bygga om till en tvåa. Juridisk person ok! Här bor ni med citypulsen och alla tänkbara kommunikationer runt hörnet. Omgående tillträde.

Beskrivning

Hall
Fyra trappor upp i denna fastighet välkomnas ni av en hall som erbjuder avhägning via krokar. På golvet ligger det ekparkett och väggarna är vita.

Sällskapsrum
Underbart sällskapsrum med utsikt utöver takåsarna. Här finns plats för både säng samt soffa med tillhörande möbler. Balkongen erbjuder utsikt från hög höjd och ger detta boende ett fint ljusinsläpp. På golvet ligger det ekparkett och väggarna är vita. Detta är ett rum att trivas i!

Kök
Ljust kök med förvaring bakom vita skåp och lådor. Arbetsytor på bänkskiva av laminat med ovansittande vitt kakel. Maskinell utrustning bestående av kyl/frys, spis med glashäll samt ugn, fläkt samt mikro. Matplats för ca fyra personer.
Här kan man bygga om och göra detta till en tvåa, vänligen se alternativ planritning.

Badrum
Vitkaklade väggar och en grå plastmatta. Utrustat med badkar, WC, handfat samt spegelskåp.

Här bor ni med ett attraktivt läge på Luntmakargatan som är en lugn innerstadsgata. Ett perfekt läge mellan flera stora parker och grönområden samt citypulsen. Området är restaurangtätt och här finns flera prisbelönta och trendiga restauranger att besöka. Området har ett internationellt utbud av delikatessbutiker med produkter från exempelvis Italien, Frankrike, Spanien och Asien. Mataffärer, gym, shopping och all tänkbar service ligger endast ett stenkast bort.

kommunikationer: Hötorgets tunnelbana når ni inom två minuter och på Sveavägen nås flera olika busslinjer. Vid Odenplan och T-centralen finns även pendeltågstrafik.

Grönområden: Hagaparken och Lill-Janskogen finns inom gångavstånd. Även Brunnsviken på nära avstånd, med en trevlig badplats och kajakpaddling under sommartid. Bostaden omges även av härliga parker såsom Observatorielunden, Humlegården och Tegnérlunden.

Närheten till Handelshögskolan, Kungliga Tekniska Högskolan och cykelavstånd till Karolinska Institutet och Stockholms Universitet gör läget extra lämpligt för den studerande.
Ett område att trivas i för den som vill njuta av det bästa innerstaden erbjuder med en unik kvarterskänsla.

Lägenhet

Antal rum 1 rok.
Boarea 36 m²
Våning 4 trappor av 5
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerfamiljshus
Fastighetsbet. Flygaren 8
Byggnadsår 1943/1992
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Fastighetsbet. Brf Luntmakargatan 59

Bostadsrättsföreningen Luntmakargatan 59 är en oäkta förening som registrerades 2016-04-08.Föreningen äger fastigheten Flygaren 8 och marken. Enligt årsredovisningen 2016 består föreningen av 24 bostadsrätter, 3 hyresrätter. Föreningen godkänner juridisk person.
Allmänt
Föreningens namn: Brf Luntmakargatan 59
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1304
Juridisk person tillåten: Ja
Kommun: Stockholm
Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar:
2014 - Yttertak renoverades.
2012 - Relining av stammar.
2012 - Hiss renoverades.
2005 - Undercentral till fjärrvärmen utbytt.
1990 - Fasadrenovering.
1990 - Balkonger.För mer information om gjorda underhåll vänligen se ekonomisk plan.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett till ett vindförråd.

Kabel-TV och bredband levereras av Comhem

Kommande renoveringar: Löpande renoveringar enligt ekonomisk plan. Kompletterande underhållsplan finns framtagen.
Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, torktumlare, mangel, torkrum och torkskåp.

Föreningens ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Inga framtida avgiftsändringar är kända i dagsläget.


Om äkta och oäkta bostadsrättsföreningar


En av de svårare frågorna är den om äkta och oäkta bostadsrättsförening.

Skatteverkets beteckningar är (äkta) privatbostadsföretag respektive oäkta bostadsföretag. Men i bägge fallen handlar det om vanliga bostadsrättsföreningar. Skillnaden är att de beskattas olika. Annars är det ingen skillnad. Bägge lyder under bostadsrättslagen och har likadana stadgar, och det är ingen skillnad att bo i en oäkta bostadsrättsförening jämfört med en äkta, det är samma skyldigheter och samma rättigheter. Skillnaden är beskattningen, och det gäller både beskattningen av föreningen och beskattningen av den enskilde bostadsrättshavaren.

För att en bostadsrättsförening ska klassas som äkta (äkta privatbostadsföretag) så måste minst 60% av intäkterna avse bostäder med bostadsrätt, innehavda av privatpersoner. Men detta är en förenkling, för det är egentligen taxeringsvärdets fördelning på bruksvärdeshyror och marknadshyror som avgör.

Man kan vända på det och säga så här: om bostadsrättsföreningens intäkter till mer än 40% kommer från lokaler, hyreslägenheter och juridiska personer, är det risk att föreningen skattemässigt blir klassad som oäkta. Då beskattas föreningen som en näringsfastighet, som ett affärsdrivande företag, vilket i detta sammanhang blir ganska ofördelaktigt.

En typisk oäkta bostadsrättförening har ett centralt läge och har stora kontors- och affärslokaler, och/eller har ett stort antal hyreslägenheter.

Vi kan här inte gå in på alla skatteregler i detalj , dessa är ganska snåriga, utan bara ta upp frågan hur det påverkar en presumtiv köpare. Det finns två viktiga aspekter:

1. Bostadsrättshavaren kan bli förmånsbeskattad för skillnaden mellan faktisk månadsavgift och en tänkt normalhyra. Om bostadsrättshavaren bor billigt betraktas det alltså som en förmån som ska beskattas. I praktiken blir det dock sällan så, eftersom det finns begränsningar, s k lättnadsregler. Dessa lättnadsregler är tillfälliga och provisoriska, men har ändå förlängts att gälla år efter år. Nu kanske de dock kommer att upphöra (se Tillägg längst ner i denna lektion).

2. Den som flyttar till eller från en bostadsrätt i en oäkta förening har inte rätt att tillämpa uppskovsreglerna för byte av bostad. Detta kan för vissa personer ha stor betydelse och här måste var och en göra sin egen bedömning utifrån den egna situationen.

Det finns också fördelar med en oäkta bostadsrättsförening. Just att de har så stora inkomster från hyreslokaler och hyreslägenheter gör att medlemmarnas boende "subventioneras", och månadsavgiften kan hållas låg. Men det har också en baksida, en risk. Är föreningen mycket beroende av dessa intäkter, t ex från en stor affärslokal, så kan det slå mycket hårt om den plötsligt skulle bli outhyrd.

En oäkta förening kan bli äkta, och tvärtom, om förhållandena förändras. Vissa föreningar som ligger i gränszonen skriver ibland att de "planerar att bli äkta". Ta detta med en stor nypa salt, det är inte säkert att det blir så. Det är skattemyndigheten som avgör, och de kanske gör en helt annan bedömning än styrelsen.

Utsikt balkong

Underbart sällskapsrum

Balkong

Detaljbild

Utsikt balkong

sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sovdel

Matplats kök

kök

Kök

Badrum

Badrum

Fasad

Luntmakargatan

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz