Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Råsunda/SolnaÖstervägen 38, 3 tr

3 rok
68 m²
TILLGÄNGLIGA DOKUMENT

Marcus Bodin

Reg. fastighetsmäklare

070-9111490
marcus@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


SÅLD: 2 900 000 KR.

Beskrivning

Välkommen till en sällsynt trevlig gavellägenhet med fönster i tre väderstreck och balkong! Bostaden är topprenoverad med högt läge utan insyn, belägen i hemtrevligt och välvårdat naturnära område. Den genomgående planlösningen är mycket välplanerad och rymmer allt man kan önska sig av en 3:a om 68 kvm. Med genomgående vita väggar och ekparkettgolv känns lägenheten luftig, rymlig och framförallt ljus. Området ligger stillsamt och trevligt intill villaområden med närhet till mataffärer, restauranger, caféer och på promenadavstånd finns Gamla Filmstaden Råsunda.
Råstasjön med omgivning är ett uppskattat rekreationsområde för promenader eller joggingturer. Gångvägen runt sjön är 2,1 km lång. Endast Ca 5-10 minuters promenad till t-bana och busstorg vid Solna centrum - shoppinggalleria med all tänkbar service.
På 5-10 minuters gångavstånd finns Arenastaden med Sveriges nya nationalarena (Friends Arena) för fotboll och konserter mm. I Arenastaden finns även kiosker och restauranger samt ett nybyggt hotell. Också Mall of Scandinavia, ett stort köpcentrum är under uppförande.
Kommunikationerna är nära med 5-7 min till T-centralen. Tvärbanan går från Alvik via Norra Ulvsunda, Sundbyberg till Solna C. Utbyggnad mot Solna Station pågår.
Mer info om detta hittar ni på www.arenastaden.se och www.solna.se

Lägenhetens 68 kvm disponeras enligt följande:

Entré
Stor och välkomnade hall som leder en centralt in i bostaden. I direkt anslutning till ingången finns avhängningsplats för kläder och skor. Från hallen når man bostadens samtliga rum, även hallen är möbleringsbar. Två garderober inhyser gott om förvaring samt en större klädkammare i fil med badrummet.

Kök
Köket är mycket behagligt då det renoverats smakfullt och ljusinsläppet från det två vinklade fönsterpartierna är enormt. Kökets väggar är vitmålade och golvet är belagt med ekparkett. Gott om förvaring i den högblanka skåpserien med över och underskåp, som också döljer diskmaskin bakom panel. Gedigna arbetsytor med nedsänkt dubbelho, nedfälld häll och stänkskydd av mosaik i snygg brytande nyans. Köket är också utrustat med spisfläkt, inbyggd, kyl/frys, mikro och varmluftsugn. Matplats för upp till 6 personer med trevlig utsikt.

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck samt utgång till balkong. Rummet har vitmålade väggar och ekparkettgolv vilket förhöjer känslan av rymd. Lättmöblerat rum där plats för bland annat stor soffa, tv-möbel, vardagsrumsbord och fåtölj ryms. Anknytningen till balkong och kök gör detta till den sociala knytpunkten i hemmet.


Sovrum
Luftigt och harmoniskt sovrum med insynsskyddat fönster. In hit når också det vitmålade väggarna och ekparkettgolvet. Rummets utformning möjliggör inspirationsrika möblerings alternativ. Här ryms bland annat dubbelsäng, nattduksbord, tv-möbel, byrå och fåtölj. Lugnt beläget mot bakgård.


Sovrum II
Disponeras idag som gästrum, finns möjlighet att möblera med dubbelsäng. Fönsterparti som även här är insynsskyddat och tyst beläget mot bakre gården.

Badrum
Fräscht och rymligt badrum, helkaklat i vitt med klinkergolv i brytande ljus nyans. Gott om förvaring i både kommod, vägghängd hylla samt fristående hylla. Badrummet är också utrustat med duschhörna med glasdörrar samt stor badrumsspegel.


Balkong
Mysig balkong med härlig grönskande utsikt belägen lugnt mot lummig bakgård. Balkongen vetter i sydöst.

Lägenhet

Antal rum 3 rok.
Boarea 68 m²
Våning 3 trappor av 4
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerfamiljshus
Fastighetsbet. Kv Gläntan14
Byggnadsår 1950
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
AndelArsAvgift 0,20495
Fastighetsbet. Brf Gläntan
Övriga byggnader Förråd 2 vindsförråd samt ett källarförråd hör till varje lägenhet. Gemensamhets utrymmen Större tvättstuga finns i port 40, mindre spontantvättstugor i port 36, 38 och 40. I föreningen finns samlingslokal / övernattningsrum, hobbyrum, motionsrum samt ett litet bibliotek för medlemmarna. Parkering Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Det finns möjlighet till boendeparkering utmed Östervägen. Vid Sjövägens början finns en parkeringsplats i kommunal regi, där kontaktar man Solna Stad för att ställa sig i kö till en plats.

Brf Gläntan bildades 1949 och husen färdigställdes 1951.
Samtliga 60 lägenheter är upplåtna som bostadsrätt.
Föreningens 3 lokaler hyrs ut - damfrisering, arkivlokal samt kontor

Kabel-TV är installerat i fastigheten - nuvarande operatör är ComHem
Bredband är installerat i fastigheten - nuvarande operatör är Bredbandsbolaget

Framtida renoveringar/underhåll
Fasaderna och yttertak besiktas fortlöpande. Kostnader för dränering, ny värmekulvert, renovering av fasader, underhåll av tak samt injustering av värmesystemet är inlagda i underhållsplanen inom de kommande 5-20 åren.

Genomförda renoveringar/underhåll
Relining av kulvertar 2011 Målning av trapphus 2011
Byte expansionskärl undercentral 2011
Ny armatur till stolpbelysning 2010
Införande av Lantmäteriets lägenhetsregister, ny belysning i trapphusen, målning av väggar i entréer, ombyggnad av tvättstuga hus nr 40 2009.
Lagstadgad energideklaration, rensning av imkanaler samt godkänd OVK (Obligatorisk ventilationskontroll), godkänd radonmätning i föreningen 2008
Uppgradering av fastighetsnät för kabel-TV, fönsterrenovering - målning, kittning, riktning samt plåtning karm- och bågbotten 2007
Plåtarbeten på samtliga tak inklusive målning samt översyn takpannor 2006
Inrättande av minitvättstuga i hus nr 36 och 38 2001 resp 2004
Byte av värmeväxlare, värmepump, ombyggnad undercentral 1999
Byte av vatten- och avloppsstammar, renovering av badrum, ny eldragning, renovering av ventilation samt byte av hissmaskineri 1995

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift av köparen à 1% av basbeloppet
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren à 2,5% av basbeloppet

Vardagsrum

Kök

Sovrum

Vardagsrum

Balkong

Hall

Kök

Kök

Vardagsrum mot kök

Sovrum

Sovrum II

Badrum

Badrum

Badrum

Utsikt

Utsikt

Utsikt

Fasad

Fasad

Planritning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
130 m²
8 495 000 kr

JärlaTurbinvägen 7H

5 rok
92 m²
5 795 000 kr
5 367 kr/mån

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
4 875 000 kr
5 350 kr/mån

HässelbySvärdsliljevägen 162

6 rok
133 m²
3 975 000 kr
Tomt: 397 m²

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz