Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Visby-ÖsterOthemarsgatan 13

3 rok
70 m²
Välkommen att förvärva en vacker och mångsidig 30-talsvilla i centrala Visby. Villan är genomgående renoverad till mycket gott skick och ligger perfekt med hörntomt i söderläge. Väldisponerade, flexibla ytor med separat uthyrningsdel, stort garage och relaxavdelning i källare. Måste ses på plats

Gustav Ericsson

Reg. fastighetsmäklare

072-3155555
gustav@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Vacker 30-tals-villa i toppskick med uthyrningsdel och stort garage

Välkommen att förvärva en vacker och mångsidig 30-talsvilla i centrala Visby. Villan är genomgående renoverad till mycket gott skick och ligger perfekt med hörntomt i söderläge. Väldisponerade, flexibla ytor med separat uthyrningsdel, stort garage och relaxavdelning i källare. Måste ses på plats

Beskrivning

Det är med glädje vi presenterar denna charmiga 30-talsvilla belägen på en mycket eftertraktad adress i centrala Visby. Sällan kommer hus som detta ut till salu så nu finns möjligheten att förvärva en magnifik trävilla med hörntomt i mysigt och stillsamt villakvarter.
Här bor du i ett ljust och lättskött hus med stor trädgård, insynsskyddat läge och sol från morgon till kväll. Ett rofyllt hem vackert alla årstider och i alla väder.
Huset är med sin stora potential och flexibilitet perfekt för en familj och den generösa vinterträdgården eller på den stora gräsmattan finns plats för både lek och umgänge. Balkongen och vinterträdgården badar i sol från frukost till middag och är en perfekt odlingsplats för den växtintresserade. Invändigt finner du både öppna härliga sällskapsytor och mer avskilda delar för sovrummen. Huset andas kvalitet och karaktär då ombyggnationer och renoveringar är väl genomtänkta och har utförs i harmoni med husets anor.
Separat från huvudbyggnaden finns det ett stort och praktiskt 2-delat garage om ca 53 m2 att tillgå. Det finns även en fullt utrustad lägenhet om ca 27 m2 som antingen kan disponeras av en utflugen tonåring eller hyras ut och täcka fastighetens driftkostnader.
Totalt finns ca 200 m2 av praktiska ytor att tillgå vilket gör detta till ett mångsidigt och ekonomiskt tilltalande objekt.

Othemarsgatan ligger fridfullt och behagligt men likväl ytterst centralt vid populära Smittenslund. Endast en kort promenad till Östercentrum där all tänkbar service och shopping finns. Området är barnvänligt med närhet till förskolor samt grund- och gymnasieskola. Nära kommunikationer.

Villans 70 + 47 kvm disponeras enligt följande:

Entréplan

Entré
Välkomnade och prydlig entré i burspråk med klassik 30-talscharm. Vit-spontade väggar samt klinkergolv med golvvärme. Avhängningsplats.

Kök
Nyrenoverat och stilrent kök med halvöppen planlösning mot vardagsrum, vilket i sin tur skapar en praktisk och ljus köksmiljö. Finishen är hög och den massiva ekskivan erbjuder gott om arbetsyta. Här finns gott om förvaring i vita över- och underskåp. Genomgående ny maskinell utrustning som består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, mikro, spisfläkt, inbyggnadsugn och induktionshäll. Vitmålade väggar och massivt furugolv behandlad med vit hårdvaxolja.

Vardagsrum
Ljust och rymligt vardagsrum i gavelläge med flera fönster i fil. Tvådelat rum i anslutning till kök som bildar en naturlig samlingsplats. Flertalet möblerings alternativ med gott om plats för både matsal och sällskapsplats med soffgrupp.
Utgång till stor vinterträdgård/Altan som är inredd så att den kan nyttjas större delen av året. Ljust målande väggar och massivt furugolv behandlad med vit hårdvaxolja.

Gäst-Wc
Renoverad och praktiskt Wc centralt placerad på entréplan. Utrustad med handfat och wc. Helkaklat klädd i mörk/vit mosaik. Infällda spotlights i taket.

Vinterträdgård
Beläget mot trädgården ligger detta harmoniska uterum i direkt söderläge. Ett uterum som är inrett och inglasat med stora skjutdörrar. Nyttjandetiden har även utökats med infravärmare. Detta är ett rum som de boende ofta mellanlandar i, här är användningsområdet brett, som till exempel odling av växter, intag måltider eller sociala tillställningar.

Övre Plan

Hall
Vacker hall med mörkt furugolv och vitmålade väggar. Centrala punkten på övre våningen. Utgång till balkong.

Sovrum
Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Trivsamt ljusinsläpp samt stor garderob med skjutdörrar.

Sovrum II
Även detta sovrum är rymligt och inhyser bland annat en dubbelsäng.

Badrum
Badrummet separerar sovrummen på övervåningen. Luftigt badrum med ljusa väggar och takfönster. Utrustat med badkar, handfat, wc och vattenburen handdukstork.

Balkong
Nås via hallen på övre plan, Söderläge med fin utsikt.

Källarplan

Relaxavdelning utrustad med jacuzzi, bastu, tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum med plats för bland annat dubbelsäng.

Pannrum med förvaringsmöjligheter.

Garage
Stort och välplanerat varmgarage om ca 53 m2. Garaget är praktiskt uppdelat i två steg där man i först får plats med både bil, arbetsbänk och förvaring längs med långsidorna. Den inre delen av garaget är utrustat med arbetsbänk, hyllsystem och en bit in även med tvättstuga. Garaget är idag fullt utrustat och är en mycket bra bas för att sköta allt från underhåll på bil och fastighet till hobbys.

Lägenhet
Intill garaget finns en fullt utrustat lägenhet om ca 27 m2. Denna är uppdelad i öppet kök mot vardagsrum, sovrum och badrum. Väldisponerad bostad som både kan hyras ut eller nyttjas av hemmet. Säljaren har haft goda intäkter från denna enhet som täckt samtliga driftkostnader.

Trädgård
Mysig trädgårdstomt som omsluter huset. Lättskött med lite insyn och många soltimmar.

Villa

Antal rum 3 rok.
Boarea 70 m²
Biarea 47 m²
Tomt 672 m²

Byggnad

Husform 1½-plansvilla med källare
Fastighetsbet. Visby Grönkålen 3
Byggnadsår 1932
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Fönster 2-glas energikassett
EnergiDekl Utfärdat 2012-05-29 00:00
Övrigt Utförda renoveringar på fastigheten 1992-93 - Byte/komplimenterande yttertak (pannor, läkt, papp, råspont), tilläggsisolering fasad inkl. fasadbyte, samtliga fönster bytta (SP), invändigt uppöppnad planlösning BV, nytt kök samt gäst WC, ny dränering, uterum uppfört. 1999 - Uppförande av garagebyggnad i vinkel med lägenhet. Isolerad platta på mark med vattenburen golvvärme, stomme av lättklinker, putsad fasad, falsad plåt på pulpettak. 2012 - Uterum totalrenoverat (nya isolerade ytterväggar, nytt golv osv.) Husets fasad renoverat med ny panel på gavelspetsar samt ströbytt panel på erforderliga ställen. Hela huset målat inkl plåtarbeten, sockel samt fönster. Nytt värmesystem 2012, Sverigepumpen, med Värmebaronen Elomax panna Panasonic inverterstyrd luft-vatten VP samt ny fläktkonvektor i källare. 2013 - Totalrenovering gäst WC BV med nytt våtskikt, elektrisk golvvärme, mosaik på golv/vägg, inbyggd WC samt kommod. Omdragen (åtgärdad) elmatning till garagebyggnad. Ny utökad elcentral, installation av JFB på hela anläggningen. Golvbyte sovrum lägenhet till klinkers, renoverade ytskikt sovrum lgh. Målning av panel, dörrar samt fönster garagebyggnad. 2014 - Målning av badrum ÖV (epoxifärg på golv samt våtrumsfärg på vägg). Renoverad balkong, nytt bjälklag samt trall, målning av räcke/plåt. Målning av plåttak entréutbyggnad. Fönster entréutbyggnad totalrenoverade/restaurerade. 2015 - Indraget fiber. 2016 - Renovering av trappa BV/ÖV, byte av golv uterum. Renovering av källare; delvis nytt innertak, putsade väggar, slipad platta, spa avdelning med bubbelbad och bastu samt tvättstuga, mosaik på vägg vid bubbelbad samt på golv i bastu, diverse el utbytt/förnyad, hela källaren målad med för underlaget korrekt färg. Nytt 25mm massivt golv från Siljan på hela BV, helt nytt kök inkl vitvaror, renovering av ytskikt kök/matplats, renovering av golv i hall med förstärkt bjälklag med ny isolering samt elektrisk golvvärme och klinkers. Renovering av original golv hall ÖV (hyvlat/nåtat/betsat/lackat). Driftkostnader kr/år - Detta gäller för fyra personer i hushållet. Uppvärmning: 16000:- El: 9400:- VA: 8500:- Renhållning: 2600:- Försäkring: 3400:- KOMMENTAR TILL DRIFTKOSTNAD Detta är en uppskattad kostnad när ca 200 m2 värms upp och nyttjas inkl. uthyrningsdel.

Fasad

Fasad

Vardagsrum mot matplats/Kök

Kök

Fasad

Entré mot kök

Kök

Matplats/Allrum

Vardagsrum

Wc

Hall mot trapp

Hall övre plan

Sovrum I

Badrum

Relax - källarplan

Relax/Tvätt - Källarplan

Sovrum - Källarplan

Uterum

Uthyrningslägenhet

Fasad

Fasad

Fasad

Garage

Garage

Garage

Fastighetskarta

Entréplan

Övre plan

Källarplan

Garage och Lägenhet

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz