Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Vasastan-NorrmalmSankt Eriksgatan 100, 1tr

2,5 rok
64 m²
På en attraktiv adress i hjärtat av Vasastan finner ni denna underbara 2,5a om 64 kvm med bevarade originaldetaljer. Möjlighet att göra om till trea, samt möjlighet för fransk balkong mot innergård. Alla fönster vetter mot innergård samt lummiga Hälsingehöjden. Bästa läget mellan Odenplan och S:T Eriksplan.
TILLGÄNGLIGA DOKUMENT

Dennis Sandström

Reg. Fastighetsmäklare

0709-111 499
dennis@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Blandning av sekelskiftscharm och stilrena materialval! Möjlig 3:a!

På en attraktiv adress i hjärtat av Vasastan finner ni denna underbara 2,5a om 64 kvm med bevarade originaldetaljer. Möjlighet att göra om till trea, samt möjlighet för fransk balkong mot innergård. Alla fönster vetter mot innergård samt lummiga Hälsingehöjden. Bästa läget mellan Odenplan och S:T Eriksplan.

Beskrivning

Nu finns möjligheten att förvärva ett underbart hem i en representativ fastighet i eftertraktade kvarter. En vacker bostad där detaljer i original som serveringsgång, stuckatur och golv bevarats i sin charm, med smakfulla materialval från bl.a. Nacka Byggnadsvård. En lägenhet som har en genomgående ljus och luftig atmosfär tack vare den generösa takhöjden på tre meter och fönster mot öppet läge vid Hälsingehöjden och innergården. Annan lägenhet i föreningen med samma planlösning har byggts om till en väldisponerad 3:a. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi, där avgiften har sänkts och ytterligare sänkningar diskuteras. Fastigheten bjuder på ett lugnt läge intill vackra Hälsingehöjden.

Området erbjuder ett stort utbud av restauranger, mysiga caféer, uteserveringar och spännande butiker. Ett stenkast bort har du S:t Eriksplan samt Odenplan med all tänkbar service. I närområdet finns grönskande Hagaparken och ett par kvarter bort har du Vasaparken som bjuder på ett trevligt strövområde samt fotbollsplan med konstgräs, lekplatser, gräsmattor och bouleplaner. På vinterhalvåret finns konstfrusen is för den som vill åka skridskor. Utmärkta kommunikationer i direkt närhet vid Sankt Eriksplan, med T-bana, innerstadsbussar och Flygbussar. Promenadavstånd till city, Karlbergs station och kommande citybanan. Flertalet skolor och förskolor finns i området.

Bostadens 64 kvm disponeras enligt följande:

Entré och inre hall
Välkomnande entré med vackert takvalv, stuckaturer, bevarat plankgolv och tapeter från Svenskt Tenn, samt möjlighet till avhängning. Rymlig inre hall som leder centralt in i lägenheten, med gott om utrymme för möblemang. Bevarade stuckaturer och fiskbensparkett i original. Generös takhöjd om 3 m som är genomgående i hela lägenheten, och ljusa ytskikt. Infällda kontakter samt dimmer.

Kök
Mycket trivsamt kök med stilrena linjer och hög finish. Köket är ljust med vita penselmålade skåpsluckor, bänkskiva i trä samt helsvart mosaik ovan bänk. Vita väggar samt vitmålat golv. Utrustat med kyl/frys, spis, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin, dimmer samt delvis infällda kontakter. Bevarat skafferi och originalfönster med djup fönsternisch.

Badrum
Exklusivt renoverat badrum med infällda takspotlights och golvvärme. Helkaklade väggar i ljusgrått och sand samt klinker på golv i brun nyans. Duschhörna med glasdörrar, spegelskåp med belysning, kommod, wc, handdukstork. Combo tork/tvättmaskin medföljer vid önskemål.

Sovrum
Harmoniskt sovrum mot innergård med möjlighet för fransk balkong i soligt söderläge. Gott om plats för dubbelsäng och möblemang. Ljusa ytskikt och plankgolv i original, taklister, takrosett och originalfönster med djup fönsternisch. Rummet har en klädkammare och ytterligare en klädkammare finns i den intilliggande serveringsgången. Både sovrum och serveringsgång har infällda kontakter samt dimmer. Vackert bevarat serveringsskåp i serveringsgången.

Vardagsrum
Ett lättmöblerat rum med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Här finns plats för både soffgruppsmöblemang samt matplats. Ljusa ytskikt, bevarat golv av fiskbensparkett, taklister och takrosett samt originalfönster med djup fönsternisch. Infällda kontakter och dimmer.

Lägenhet

Antal rum 2,5 rok.
Boarea 64 m²
Våning 1 trappor av 6
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerfamiljshus
Fastighetsbet. Kv Urd 7
Byggnadsår 1926
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Fastighetsbet. Brf Urd 7
Övriga byggnader Gemensamma utrymmen Det finns en modern tvättstuga som kan bokas alla dagar och ett gemensamt cykelrum. Därutöver finns rymligt källarförråd till samtliga hushåll, ca 5 kvm. Utemiljö Föreningen har en trevlig innergård där det finns bord och stolar. Hälsingehöjden ligger dessutom precis utanför fastigheten och där finns en stor lekplats. Parkering Boendeparkering på gata.

Föreningen Brf Urd 7 består av en fastighet byggd i tidstypisk anda, 1926, med två uppgångar på adresserna Hälsingehöjden 3 och S:t Eriksgatan 100.
Fastigheten innehåller 37 bostadslägenheter och 4 lokaler. Av bostadslägenheterna är samtliga 37 st upplåtna med bostadsrätt. Lokalerna har enbart hyreskontrakt.

Lägenheter
3 1RoK, 22 2RoK, 12 3RoK. Samtliga bostäder är bostadsrätter.

Hyreslokaler
Inom fastigheten finns 4 källar-/marklokaler som upplåts med hyresrätt.


Avgiftssänkning med 5% har genomförts senaste året då föreningen har väldigt god ekonomi.


Underhållsplan
Fastigheten stamrenoverades 2008 och samtliga våtrum renoverades samtidigt. 2008 drogs även ny el och ett fjärrvärmesystem installerades. 2014 renoverades källarutrymmen och cykelrum samt att nya förråd byggdes. 2015 installerades nya hissar, taket mot innergården lades om, trapphusen renoverades samt att säkerhetsdörrar installerades i alla lägenheter. Läs gärna vår årsredovisning för en översikt.

Framtida underhåll:
Innergårdsrenovering, avsatta medel finns för detta projekt.

Därefter planeras inget underhåll på många år.

Juridiska personer
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

TV och bredband
Föreningen har comhem som leverantör av kabel-TV och för bredband finns både comhem och Bredbandsbolaget. Grundutbudet av TV-kanaler samt 100 mb bredband ingår i avgiften.

Utemiljö
Föreningen har en trevlig innergård där det finns bord och stolar. Hälsingehöjden ligger dessutom precis utanför fastigheten och där finns en stor lekplats.

Luftigt och ljust vardagsrum

Utsikt över grönskande och lugna Hälsingehöjden

Sovrum med fönster mot lugn innergård

Detaljbild på vackra originaldetaljer

Stilrent och charmigt kök med fönster mot Hälsingehöjden

Utsikt mot Hälsingehöjden

Fiskbensparkett och stuckaturer i tak

Detaljbild

Detaljbild

Serveringsgång mot sovrummet med ett vackert serveringsskåp

Bygglov för fransk balkong

Rymligt kök med matplats

Utsikt från köket mot lummiga Hälsingehöjden

Entre

Hall med avhängningsdel

Välkomnande inre hall

Vackra detaljer från 20-talet

Stilrena materialval

Handfat med tillhörande kommod

Hälsingehöjden

planlösning

alternativ planlösning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
130 m²
8 495 000 kr

JärlaTurbinvägen 7H

5 rok
92 m²
5 495 000 kr
5 367 kr/mån
Visning: Sön 27/1. kl 12:30-13:10. Välkommen!

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
4 995 000 kr
5 350 kr/mån
Aktuellt bud: 5 000 000 kr

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz