Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Vasastan - BirkastanSankt Eriksgatan 65, 4tr

2 rok
69 m²
Högsta bud: 4.850.000kr
Högt upp i huset - Bra förening - Rymlig och luftig - Renoverad - Attraktivt läge - Nära kommunikationer - Balkong i sydväst läge - Utsikt över takåsarna - Lugn innergård - Bra förvaring - Vackra original detaljer
TILLGÄNGLIGA DOKUMENT

Dennis Sandström

Reg. Fastighetsmäklare

0709-111 499
dennis@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Rymlig och välplanerad tvåa om 69 kvm med utsikt över takåsarna!

Högsta bud: 4.850.000kr
Högt upp i huset - Bra förening - Rymlig och luftig - Renoverad - Attraktivt läge - Nära kommunikationer - Balkong i sydväst läge - Utsikt över takåsarna - Lugn innergård - Bra förvaring - Vackra original detaljer

Beskrivning

Intill Sankt Eriksplan i populära Birkastan hittar vi denna härliga tvåa om 69 kvm med en helt underbart belägen balkong i sydvästläge! Här bor man i högt läge med majestätisk utsikt över takåsar i en bostad som bara kan beskrivas som stillsam, rymlig och ljus. Denna lägenhet är karismatisk och bjuder på många vackra detaljer i original från 30-talet. Fastigheten är belägen mitt emellan det bästa av två världar och är den högsta byggnaden i närområdet vilket inte låter någon gå förbisett.
Läget kan knappt bli bättre med närhet till livfulla Rörstrandsgatan där det kryllar av restauranger, mysiga caféer, uteserveringar och spännande butiker.
Under sommaren lockar gräsmattorna i Vasaparken och vid Karlbergs slott, till skön avkoppling med en filt och picknickkorg. Det är inte heller långt till Rörstrands båtklubb och Pampas Marina. Här bor ni med perfekta kommunikationsmöjligheter med flertalet innerstadsbussar, flygbuss, tunnelbana vid S:t Eriksplan och pendeltåg alldeles i närheten vid Karlbergs station.
På andra sidan finns Västermalmsgallerian shopping, systembolag och välsorterade matbutiker samt härliga promenadstråk längs Karlbergskanalens vatten.

Lägenhetens 69 kvm disponeras enligt följande:

Entré
När du stänger den gedigna säkerhetsdörren bakom dig möts ni av en väl tilltagen hall som är knytpunkten i bostaden. I direkt anslutning till entrén har du avhängningsplats för både kläder och skor och på vänster sida finns en rymlig klädkammare som inhyser gott om förvaring. Hallens utformning möjliggör flera olika möbleringsalternativ. Vacker ekparkett och vitmålade väggar med ljus inströmmandes från samtliga rum förhöjer känslan av rymd.

Kök
Hemtrevligt och välplanerat kök från Myresjö som är skräddarsytt för matlagning och sociala tillställningar. Balkongens läge med öppning till köket släpper in mycket ljus och bidrar till en trivsam miljö. Köket har gott om förvaringsutrymmen i skåpserien som är av ek och döljer också snyggt diskmaskin bakom panel. Arbetsytorna utgörs av en gedigen bänkskiva med gott om yta för matparering, nedsänkt i skivan finns en dubbel diskho. Köket är även utrustat med nedfälld induktionshäll, varmluftsugn, spisfläkt, kyl och frys, allt genomgående i rostfritt.

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum där man återfinner många fina detaljer som stavparkett i fiskbensmönster, fönsternischar och lister i original 30 -tal. Vardagsrummet är vitt och ljust och andas karaktär. Rummets utformning möjliggör inspirationsrik inredning där man kan sätta sin egen prägel. Plats för en stor soffa, fåtölj, tv-möbel, vardagsrumsbord och även en kontorsdel om man så önskar.

Sovrum
Detta sovrum handlar om harmoni mellan gamla anor och ny modern stil. Trivsamt med utsikt över takåsar mot lugnt gårdsläge samt en trevlig utformning med häftiga vinklar är detta ett sovrum att verkligen trivas i. Vitmålade väggar i kombination med parkettgolv och tilltagen takhöjd bidrar till känslan av yta. Förvaringen sköts i en stor garderob med skjutdörr som täcker alla ens behov. Här finns det plats för en dubbelsäng, nattduksbord, byrå och annat möblemang om så önskas. Sovrumsfönster med vackra egenskaper som djup nisch, spröjs och utsikt över Karlbergskanalen gör det lilla extra.

Badrum
Stort och fräscht badrum med hotelkänsla som renoverats smakfullt med helkaklade väggar i mosaik som går i två nyanser, mörkt och ljust. Badrummet är belagt med klinker som går i blyertsgråa toner, ljuset är behagligt då infällda spotlights har fällts in i taket. Badrummet har en gedigen duschhörna med glasdörrar, wc, kommod, tvättmaskin och badrumsspegel.

Balkong
Mysig balkong i bästa sydvästläge mot lugn innergård som bjuder på många soltimmar och en svårslagen solnedgång. Med utsikt över takåsarna kan man samtidigt preparera middagen med solen smekandes i ansiktet, fantastiskt!

Lägenhet

Antal rum 2 rok.
Boarea 69 m²
Våning 4 trappor av
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerbostadshus
Fastighetsbet. kv Porslinsbruket 29
Byggnadsår 1929
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
AndelArsAvgift 2,84555
Fastighetsbet. Brf Porslinsbruket 29

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 29 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1992.
Fastigheten bebyggdes 1929.
Fasighetens värdeår är 1981.

Enligt taxringsvärdet är byggnadens totalyta 2961 kvm, varav 2703kvm utgör lägenhetsyta och 258kvm utgör lokalyta.
Föreningen utlåter 31 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter med hyresrätt.
I lokalerna bedrivs följande verksamheter:
Frisörsalong, mobiloperatör, kiropraktor och marknadsföring.

Underhåll av fastigheten som utförts:
2011 Utfördes ombyggnation av föreningslokalen/tvättstuga för övernattning.
2011 Utfördes underhåll och uppdateringar på värmecentralen.
2011 Monterades ny belysning på Norrbackagatan 2 samt belysning på innergården.
2009 Målning av sadeltak.
2007 Ommålning av fönster.
2006 Ny undercentral för fjärrvärme 2006.
2000 Nya balkonger
1996 Omputsning av fasad.
1981 Rörstambyte, elstambyte samt omläggning av tak.

Internet levereras av bredbandsbolaget.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av säljare.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns förråd som tillhör bostaden.
Modern och välutrustad tvättstuga i källaren.
Barnvagnsrum med plats för cyklar.
Övernattningsrum finns som smidigt kan användas när vänner är på besök och som då kan sova för sig själv i samma hus. Dusch och ett enkelt kök finns i rummet som enkelt och billigt bokas via föreningen.

Bilplats
I närliggande S:t Eriksgaraget finns det möjlighet hyra garageplats annars tillämpas boendeparkering i området.

Balkong

Vardagsrum

Kök

Badrum

Sovrum

Vardagsrum

Sovrum med stor garderob

Sovrumsfönster

Duschhörna

Kommod/Handfat

Utsikt

Utsikt

Balkong

Rymlig hall

Hall

Fasad

Rörstrandsgatan

Klarabergskanalen

Karlbergskanalen

S:t Eriksplan

Planritning

Område

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz