Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

SödermalmTavastgatan 24, 3tr.

2 rok
43 m²
Bland kulturkvarteren på Mariaberget finner du denna vackra bostad som andas själ. Här har du riddarfjärden runt hörnet och är omgiven av gator och hus som andas gamla anor och svensk kultur. Det är svårt att hitta mycket bättre adresser på Södermalm än detta.
TILLGÄNGLIGA DOKUMENT

Marcus Bodin

Reg. fastighetsmäklare

070-9111490
marcus@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Drömboende på mariaberget, Anno 1879

Bland kulturkvarteren på Mariaberget finner du denna vackra bostad som andas själ. Här har du riddarfjärden runt hörnet och är omgiven av gator och hus som andas gamla anor och svensk kultur. Det är svårt att hitta mycket bättre adresser på Södermalm än detta.

Beskrivning

Bland kulturkvarteren på Mariaberget finner du denna vackra bostad som andas själ. Här har du riddarfjärden runt hörnet och är omgiven av gator och hus som andas gamla anor och svensk kultur. Det är svårt att hitta mycket bättre adresser på Södermalm än detta. Inte nog med adressen så är fastigheten från det förra seklet, närmare bestämt 1879.
Bostaden är med varsam hand renoverad och är idag en skönhet med allt vad som kan önskas. Två rum och kök med väderstreck åt två håll, nytt snyggt kök med alla bekvämligheter, nyslipade och laserade furugolv, renoverat sovrum med plats för dubbelsäng, ett vardagsrum i söderläge med plats för all tänkbar möblering.
Lägenheten är belägen högst upp i byggnaden och med sina 43 kvadratmeter är det svårt att hitta en bättre planerad bostad.
Fastigheten har också en mysig och bohemisk innergård för härliga sommarkvällar.
Helt enkelt en drömbostad för den kulturmedvetna som vill bo på en av Stockholms absolut bästa adresser.
Varmt välkomna.

Hall
Välkomnar med ljust vitlaserat furugolv och vita väggar som är genomgående för lägenheten. Hallen rymmer såväl förvaringsskåp/garderob som generös klädavhängning. Hallen får in ljus från den öppna planlösningen som ger ett gediget intryck av rymd.

Kök
Detta eleganta och stilrena kök där nytt möter gammalt i en härlig harmoni. Det vitlaserade frugolvet tillsammans med ljusinsläppet från det gamla vackra fönstret leder till ett starkt välbefinnande. Köket som kommer från Ikea är fullutrustat med genomgående inbyggda nya vitvaror i rostfritt så som Induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn och mikrovågsugn. Högblanka vita skåp med vit bänkskiva i laminat ger gott om utrymme, förvaring och de väl tilltagna arbetsytorna gör detta till ett kök att trivas i!

Vardagsrum
Spatiöst och vackert vardagsrum med fönster i fil från sovrum vettandes mot söder och med öppen planlösning mot hall/kök. Här ryms all typ av möblemang och den generösa takhöjden i kombination med det vitlaserade furugolvet inger en känsla av luft och rymd.

Sovrum
Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng nattduksbord och övrigt möblemang. Delvis öppet mot vardagsrum som stängs igen med en smart inbyggd skjutdörr. Vitmålade tak och väggar samt fönster mot söder ger ett trivsamt intryck och ett härligt ljusinsläpp.


Badrum
Generöst badrum med helkaklade väggar i vitt och klinker på golv. Utrustat med golvvärme, Wc, handfat, skåp, handukstork och duschhörna. Finns även möjligheter för tvättmaskin.

Lägenhet

Antal rum 2 rok.
Boarea 43 m²
Våning 3 trappor av 3

Byggnad

Husform Flerfamiljshus
Fastighetsbet. kv Katthuvudet 6
Byggnadsår 1879
Uppvärmning Direkt El
Fönster 2-glas
Fastighetsbet. Brf Katthuvudet
Övrigt Stambyte och byte av elstigarna utfördes 1977. Inom 3-5 år planeras renovering av trapphus, fasad och tak.
Övriga byggnader Lägenheten är attraktivt belägen i lugna och avskilda kvarter endast ett stenkast bort från Mariatorgets puls. På sommarhalvåret bjuder Mariatorget på en härlig blomsterprakt och Medborgarplatsen med Söderhallarna ligger fem minuters promenad bort. Ni har också närhet till ett flertal trivsamma kvarterskrogar samt mysiga caféer. Gediget shoppingutbud med såväl gallerior som mindre butiker i närområdet. Här bor ni även med närhet till goda kommunikationer via tunnelbana från Mariatorget. Några minuter bort finner ni också flertalet bussar samt pendeltåg som går från Södra station. Mariaberget är ett av Stockholms vackraste områden. Namnet Mariaberget kommer från Maria Magdalena församling. Denna höjd på norra delen av Södermalm har varit bebodd ända sedan 1300-talet, kanske till och med redan när Stockholm grundlades på 1200-talet. Området gör verkligen skäl för benämningen kulturkvarter. Här har många kända svenska konstnärer och författare levt och verkat genom åren. Nämnas kan exempelvis skalden Carl Mikael Bellman, målaren Nils Kreuger och författaren Ivar Lo-Johansson. Här bor ni i omedelbar närhet till anrika kullerstensgator, grönskande parker samt Mariatorgets myllrande folkliv, butiker, många restauranger och biograf. För ro och natur så finner man Stockholms kanske allra finaste promenadstråk, Monteliusvägen, med hänförande utsikt över Mälaren, Stadshuset och Gamla stan. Inte långt härifrån finns den myllrande Medborgarplatsen med restauranter, saluhall, butiker och biograf. En kort promenad österut nedför Hornsgatspuckeln med sina konsthantverkare och gallerier tar dig till slussen och anslutande Skeppsbron med båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården.

Fastighetsbetäckning: Katthuvudet 6. Föreningen ombildades 2012 och klassas som en äkta bostadsrättsförening.
Adress: Tavastgatan 24, 118 24 Stockholm
Tomtens areal: 239 kvm
Antal byggnader: 1
Byggnadsår: 1879
Ombyggnadsår: 1977, totalrenovering
Husets utformning: Ett bostadshus i tre våningar, med vind men utan källare. Står på berg med grundmurar i natursten.
Antal lägenheter: 6 st
Lägenhetsarea: 281 kvm
Vatten/avlopp: Kommunalt ansluten
Uppvärmning: Direktverkande el i resp. lägenhet.
Varmvatten: Varmvattenberedare i resp. lägenhet.
El: Elmätare för fastigheten och resp. lägenhet i elcentral.
Ventilation: Mekaniskfrånluft. System med tilluft via ventiler i fasad. Godkända OVK-besiktningar. Nästa besiktning sker 2017
Kabel-TV/Bredband: Ansluten till ComHem. Stokab bygger fibernät.
Tvättstuga: Finns ej.
Sophantering: Soprum i bottenvåning; inget grovsoprum; tidnings insamling.
Energideklaration: Genomförd 2010. 142kwh/kvm och år förbrukas.
Undergrund: Berg.
Grundmurar av natursten som står på berg.
Ytterväggar: Tegel.
Bjälklag: Trä.
Yttertak: Förzinkad plåt, svartmålad.
Fasader: Puts.
Gårdsbeläggning: Betongplattor.
Fönster: Kopplade tvåglasfönster.
Balkonger: Finns ej.
Trapphus: Steg och plan i kalksten. Målade väggar. Handledare av trä.
Vind: vinförråd till resp. lägenhet. frånluftsfläkt.
Underhållsbehov: Kostnader för åtgärdsbehov, som inte faller på säljaren, har enligt utförd besiktning. bedömts till 180000 kronor exklusive moms. kostnaderna återfinns i årsredovisningen.
Övrigt underhållsbehov som beskrivs i den tekniska besiktningen har åtgärdats av säljaren enligt punkt 4a och 4b i bilaga till aktieöverlåtelseavtal.
Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret och föreningen har för avsikt att överta denna försäkring.
Planerad renovering 2013: Uppfräschning av trapphus.
Avgift: Inga avgiftshöjningar är planerade.

Vardagsrum

Öppen planlösning

Vardagsrum

Sovrum

Kök

Kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum

Sovrum

Hall

Riddarfjärden

Innergård

Terass

Fasad

Planritning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz