Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Vasastan-NorrmalmTegnérgatan 5

2 rok
57 m²
Här bor du på absolut toppläge invid Östermalm. Ett äkta cityläge med 5 min till Stureplan med Stockholms mest exklusiva shopping och nattklubbsliv.
När du är trött pulsen så ligger denna bostad i lugnt gårdshus av gamla anor, närmare 1893. Helt enkelt en perfekt tvårummare!
TILLGÄNGLIGA DOKUMENT
Inga dokument tillgänliga

Marcus Bodin

Reg. fastighetsmäklare

070-9111490
marcus@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Såld för 4 300 000 kr.

Här bor du på absolut toppläge invid Östermalm. Ett äkta cityläge med 5 min till Stureplan med Stockholms mest exklusiva shopping och nattklubbsliv.
När du är trött pulsen så ligger denna bostad i lugnt gårdshus av gamla anor, närmare 1893. Helt enkelt en perfekt tvårummare!

Beskrivning

Ljuvlig sekelskiftestvåa på Norrmalm endast fem minuter från Stureplan och övriga city, är denna tvårummare anno 1893, om 57 kvadratmeter belägen.

För många av oss finns det ingenting som slår en välbevarad sekelskifteslägenhet. Den generösa takhöjden, de vackra trägolven, snickeridetaljer som dörr- och fönsterspeglar - allt ger en oslagbar karaktär och charm. Lyckligtvis är Stockholm fullt av fina gamla hem, och till dessa lägger vi definitivt denna charmiga tvåa med mycket centralt men ändå lugnt gårdsläge.

Planlösningen bjuder på ett stilrent renoverat kök samt två luftiga rum i fil med en korridor med stor klädkammare som förbinder bostaden. Fina originalgolv i betsad furu pryder hela bostaden förutom i köket. Här har man fått ut det yttersta av de 57 kvadratmeter som bostaden består utav.
Här samsas det gamla med nya. Som det nya och estetiskt stilrena köket med fönsterspeglar och furugolv i original. Eller det nedsänkta taket i hall och kök med originalhöjd och takstuckatur. Allt detta ger ett hem som andas atmosfär och personlighet.

Intill köket hittar vi det väl tilltagna vardagsrummet med plats för precis allt man kan önska. Känslan av ljus och luft är påfallande, något som dörrar både till korridor än mer förstärker. Även sovrummet är på gammalt gott sekelskiftesmanér, rymligt och ljust även det och kan enkelt möbleras med lite av varje.

Entré
Gedigen och välkomnande hall med avhängningsplats för kläder och skor i direkt anslutning till entrén. Väggarna är vitmålade och med infällda spotlights i taket känns det både ljust och rymligt. Finns även plats för lättare möblemang. Det mörkbetsade furugolvet i original ger en härlig kontrast till de annars ljusa tonerna man möts av. En stor klädkammare med skjutdörr tar hand om mycket förvaring, den hittar vi utanför sovrummet. Entrén leder en centralt in i lägenheten där man möts av en öppen planlösning med mycket ljusinsläpp.

Kök
Välplanerat kök delvis avskilt från vardagsrummet. Med matplatsen i nära anslutning till matlagnings ytorna känns det som man får ett rum extra, men den halvöppna planlösningen ger också känslan av rymd och lättillgänglighet vid sociala tillställningar. Köket är utrustat med goda arbetsytor och förvaringsutrymmen. Ljusa toner präglar detta kök med mycket fina detaljer som går i både modern stil och gamla anor. Vitmålade väggar och en robust skåpserie i högblankt vitt knyts ihop av en praktisk bänkskiva i laminat som besitter en nedsänkt diskho. Stänkskyddet i turkos mosaik höjer känslan av renlighet och stil tillsammans med det kliniska uttrycket från bänkskivorna. Kyl och frys är snyggt gömda bakom integrerade högblanka paneler. Induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Siemens), mikrovågsugn (Siemens) är också integrerat i detta sällsynt praktiska kök. Centralt och prydligt sitter en spisfläkt i rostfritt. Vackert original fönster släpper in mycket ljus och är lugnt beläget mot innergård.

Vardagsrum
Här är lägenhetens hjärta där man har överblick av samtliga utrymmen som denna pärla besitter. Med fantastiska detaljer som fönsterspeglar, den rejäla takhöjden och furugolv i original andas denna lägenhet all den charm som tillhör sent 1800-tal. Med stora fönster i fil överöses man av ljus och luft som förhöjer känslan av rymd och karaktär. Den öppna planlösningen ger en härlig atmosfär som är lättmöblerad och trivsam.
I vardagsrummet finns plats för en stor soffa, vardagsrumsbord, lättare möblemang och en tv-bänk som så önskas.


Sovrum
Stort och mysigt sovrum där harmoni står i fokus. Även här blir man bortskämd med sekelskiftes detaljerna, takhöjd, furugolv och fönster som vetter mot innergård. Här hittar du också utgången till balkongen. Detta är ett mycket angenämt rum där den inrednings intresserade kan skapa något utöver det vanliga. Här finns det plats för dubbelsäng, nattduksbord och även lättare möblemang.

Badrum
Ljust och fräscht badrum med häftiga vinklar och maximerad ytplanering. Helkaklat i vitt med sandfärgat klinkergolv och infällda spotlights i taket. Här finns det gott om utrymme tack vare den smarta placeringen av duschhörnan med glasdörrar. Stort badrumskåp med spegel som inhyser gott om hygienartiklar och bidrar till känslan av rymd i badrummet. I direkt anslutning finns det också ett väl tilltaget golv placerat skåp med mycket förvaringsplats. Badrummet är även utrustat med, wc, handfat, handukstork och golvvärme.

Balkong
Härlig balkong med utgång från sovrummet där man kan avnjuta ett lugnt läge mot innergård med många soltimmar.

Lägenhet

Antal rum 2 rok.
Boarea 57 m²
Våning 1 trappor av 4

Byggnad

Husform Flerbostadshus
Fastighetsbet. kv Hägerberget 51
Byggnadsår 1893
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Fastighetsbet. Brf Hägerberget 51
Övrigt Stambytt fastighet i bra skick.
Övriga byggnader Gemensamhetsanläggningar 1 st tvättstuga (2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel). 1 st soprum. 1 st cykelställ under tak, 2 cykelställ utan tak. Plats för barnvagnsuppställning. Utomhusgrill samt uteplats (april-oktober). Kommunikationer: Närmaste T-banestation är Rådmansgatan (Grön linje). Busslinje 2 ligger mycket nära. Garageplats finns att hyra på Regeringsgatan från 800kr/månad för boende i området. Parker och grönområden: Gångavstånd till Observatorielunden och Humlegården. Dagis och skolor: Ett tiotal förskolor finns i området. Närmaste grundskola är Franska Skolan (friskola som erbjuder grundskola och gymnasieskola). Enskilda Gymnasiet är närbeläget.

Bostadsrättsföreningen Hägerberget 51 - Tegnérgatan 5

Hägerberget 51 är en bostadsfastighet som som började uppföras år 1890 och stod färdigt 1893. Arkitekt är A. Sjösteen som även ritat ett antal andra bostadsfastigheter i området. Den första stora genomgripande ombyggnaden skedde 1928 då man moderniserade fastigheten med badrum, WC, öppna spisar m.m. Vidare modernisering har sedan skett löpande, men de flesta lägenheter har bevarade snickerier och andra tidstypiska detaljer.

Gathus. Gatufasad: grågul spritputs med fönsteromfattningar av slätputs.

Gårdshus (helhus). Gårdsfasad: gul slätputs med ritsade fönsteromfattningar.

I fastigheten finns förutom 25 lägenheter en anrik antikaffär; Apollo Antik, en charmig kvartersrestaurang; Café Piastowska samt en hyresrätt (totalt ca 630 m2).

Nyligen har föreningen bytt ut fjärrvärmeanläggningen som förutom ökad driftsäkerhet också minskar uppvärmningskostnaderna. Under 2010 monterades nya glasrutor med ljudisolerande egenskaper.

TeliaSonera erjuder Internet, upp till 100 Mbit/s, via tjänsten FiberLan. Samma leverantör erbjuder även ett antal olika TV-pakettjänster.

Fastigheten har ännu ej exploaterat vindarna i gårdshuset.

Stort vardagsrum

Balkong

Öppen planlösning med kök

Stilrent kök

Sovrum med balkong

Balkong

Lummigt

Sovrum

Inbyggd hylla

Vardagsrum

Vardagsrum

Öppen planlösning

Stor förvaringsmöjlighet

Kök

Kök

Mycket ljusinsläpp

Fönsterspeglar

Hall med plats förmöblering

Garderobbsvägg med skjutdörrar

Badrum

Innegård

Balkong från innergård

Vackert trapphus

Cityläge

Fasad

Omgivning

Nära allt

Birger Jarlsgatan runt hörnet.

På bästa adress...

Planritning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz