Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Vasastan - BirkastanTomtebogatan 5, 2tr

2 rok
59 m²
Balkong - Genomgående - Renoverad - Låg avgift - Fungerande kakelugn - Gårdshus - Belägen i populära Birkastan - Stark bostadsrättsförening - Välplanerad - Ljus och luftig

Marcus Bodin

Reg. fastighetsmäklare

070-9111490
marcus@sthlmfast.se

Dennis Sandström

Reg. Fastighetsmäklare

0709-111 499
dennis@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Topptvåa med balkong och kakelugn i gårdshus på Tomtebogatan .

Balkong - Genomgående - Renoverad - Låg avgift - Fungerande kakelugn - Gårdshus - Belägen i populära Birkastan - Stark bostadsrättsförening - Välplanerad - Ljus och luftig

Beskrivning

Topptvåa med balkong och kakelugn med lugnt läge i ett gårdshus på Tomtebogatan

Med kanonläge nära i Birkastan och invid S:t Eriksplan hittar vi denna nyrenoverade sekelskiftestvåa med en perfekt kombination av bevarad charm och nya, eleganta detaljer - och en månadsavgift på under 500 kronor!

Öppen planlösning
Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och har ett härligt ljusflöde genom två stora fönster plus balkongdörren. Den luftiga vardagsrumsdelen har ett fint furugolv på vilket det mesta man kan önska - som sittgrupp, arbetsbord och matbord - enkelt får plats utan att det känns överlastat. Köket i vitt, rött och rostfritt har en inredning från Invita och är lika välutrustat och lättarbetat som det är läckert designat. Ett riktigt drömkök enligt konstens alla regler! Drömlikt fin är också den rymliga balkongen som nås genom dubbla glasdörrar och kan möbleras med både sittmöbler och bord i solskenet. Lugn bara, det kommer verkligen en vår…

Stort sovrum med fungerande kakelugn
I det väl tilltagna sovrummet går charm- och trivselmätaren garanterat i topp, inte minst på grund av den fina, fungerande kakelugnen. Ett vackert furugolv ligger även här, precis som i den möblerbara hallen utanför, där vi också hittar badrum och rejäla garderober med skjutdörrar. Badrummet med fönster är precis som den övriga lägenheten mycket fräscht och väldesignat och kommer inrett med bland annat dusch med vikbara glasväggar och tvättmaskin som både kan användas för tvätt och tork.

Sammantaget ett verkligt toppboende i mellanformat med hett eftertraktat läge nära precis allt. Missa inte!Entré
Stor hall med möjlighet för avhängning av kläder och dylikt. Grått klinkergolv och vitamålade väggar. Från hallen leds du antingen in till köket eller till vardagsrummet.

Vardagsrum
Otroligt vackert och ljust vardagsrum. Här har finner du öppenplanlösning med det nyrenoverade köket. Stort ljusinsläpp med de tre stora fönsterpartier med spröjs i söderläge, samt utgång till den stora och balkongen. Här ryms all typ av möblering som nämnt ovan. Målade väggar i ljusa toner och furugolv omsluter detta fantastiska vardagsrum.

Balkong
Otroligt stor för att ligga mitt i Birkastan finner vi denna balkong. Här slipper du ha någon granne med balkong ovanför dig som skymmer ditt solljus, för just i denna bostad, så är det bara blåa moln du ser ovan.

Kök
Designat och trendsäkert kök från Invita. Köket går i vitt och går skandinaviskt minimalistisk stil. Gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor finner du i detta kök. Väggskåpen har inbyggd belysning och på golven ligger samma smakfulla grå klinker som i hallen. Här finner du en maskinpark från ledande tillverkare samt en vackert blodröd glasskiva som fungerar som stänkskydd istället för det som så vanliga tråkiga väggkaklet. Köket är i öppen planlösning med vardagsrummet och här finns ett stort fönsterparti som ger mycket ljusinsläpp. Ett väldigt trendigt och kök helt enkelt.

Sovrum
Hur ofta har man inte drömt om ett sovrum där du kan elda i en kamin och höra björkveden knastra när du ska somna. Här blir det till möjlighet. Här har vi ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och annat möbelmang. På golven ligger furugolv och ett stort fönsterparti med spröjs ger ljusinsläpp. Kakelugnen är i original från 1909 och är provtryckt samt fungerande.

Badrum
Renoverat 2008 i snygg skandinavisk design som betyder form och funktionalitet. Här har man valt ett vackert och stilsäkert mosaik till väggar och tak. En mosaik som inte sticker en i ögonen utan som ger dig en känsla av stil och medvetenhet. Badrummet är stort och du har här gott om plats för att sköta tvätten, hygienen och allt annat som önskas göra i ett badrum. Till ovanligheten skull finns också här ett stort fönsterparti, inte ett vädringsfönster utan ett fönsterparti. Golvvärmen ger en behaglig känsla.

Lägenhet

Antal rum 2 rok.
Boarea 59 m²
Våning 2 trappor av 3

Byggnad

Husform Flerbostadshus
Fastighetsbet. Gjutaren 17
Byggnadsår 1905
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
EnergiDekl Utfärdat 2009-07-16 00:00
Energi Förbrukning 116 kWh/m² (Atemp) och år
AndelArsAvgift 2,3
Fastighetsbet. Brf Tomtebo 5
Övrigt Under 70-talet renoverades stora delar av fastigheten så som stammarna. Fasaden renoverades under 90-talet Trapphuset målades under 2000-talet Gården och bjälklaget renoverades 2008-2010 Ny effektiviserad fjärrvärmeanläggning 2007-2008 2011 renoverades fönster mot gatan. Sotning av rökkanaler skedde under samma år. Efter den kalla vintern 2010/2011 installerades även värmekablar på häng och stuprören för att förhindra snöras.
Övriga byggnader Belägen på Tomtebogatan i härliga Birkastan finner du ett boende med närhet till allt trevligt som stadsdelen erbjuder. Ett stenkast bort finns Rörstrandsgatan med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vid dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel. Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, T-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station. Dessutom avgår Flygbussarna till Arlanda från Sankt Eriksplan. En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna. Dessutom närhet till Vasaparken.

Äkta Bostadsrättsförening med 27 bostadsrätter och 3 lokaler.
Lokalerna hyrs av INR och Myrorna.
Fastigheten har ett taxeringsvärde om ca 60 milj kr. De långfristiga skulderna är 12 950 000 kr.
Juridisk person godkänns ej.

Inga planerade förändringar vad gäller renoveringar och avgifter.

Överlåtelseavgift (ca 1100kr) och pantsättningsavgift (ca 450kr) tillkommer.

Matplats

Vardagsrum

Balkong

Kök

Fungerande kakelugn

Vardagsrum

Öppen planlösning

Öppna ytor

Vardagsrum

Arbetsplats

Stor balkong

Insynfritt

Stort sovrum

Sovrum

Renoverat badrum med..

Dusch

Mellangång

Entré

Ingen balkong ovanför

Vackert trapphus

Fasad

Planritning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz