Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Södermalm-MariatorgetWollmar Yxkullsgatan 11, 3tr

3 rok
70 m²
Underbar 3:a om 70 kvm på en av Södermalms bästa adresser.
Sekelskifte-1884-Mariatorget-Balkong i söderläge-Öppen planlösning- Renoverad- Golvvärme-Hiss-Högt upp i huset-Ljus-Solig-Vacker kök--Genomgående trägolv.

Marcus Bodin

Reg. fastighetsmäklare

070-9111490
marcus@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Mariatorgets bästa 3:a anno 1884. Balkong, Två stora sovrum.

Underbar 3:a om 70 kvm på en av Södermalms bästa adresser.
Sekelskifte-1884-Mariatorget-Balkong i söderläge-Öppen planlösning- Renoverad- Golvvärme-Hiss-Högt upp i huset-Ljus-Solig-Vacker kök--Genomgående trägolv.

Beskrivning

Såld!


Anno 1874

Vänner av synnerligen välrenoverat sekelskiftesboende bör inte missa denna pärla, som förutom en mycket trivsam och luftig planlösning också kommer med ett mycket centralt läge vid vackra Mariatorget. Lägenheten har öppnats upp mellan kök och vardagsrum, vilket ger en härlig luftkänsla men också ett underbart ljus i vad som nu är ett stort och spatiöst rum för både samvaro och matlagning. Den platsbyggda och fullutrustade köksdelen är mycket tilltalande med sin mix av stilrena skåpfronter i vitt, rostfria maskiner och arbetsbänk i gjuten betong. Med plats för ett rejält matbord plus en stor och lättmöblerad vardagsrumsdel är detta den typ av allrum man gärna blir kvar i länge och väl...

Två stora sovrum finns i bostaden och om vi börjar med det lilla är det, precis som hela lägenheten mycket trivsamt inrett, med behagliga färger perfekt att användas som barnkammare eller arbetsrum. Parallellt till detta finns också lägenhetens andra sovrum, med vackert originalfurugolv och plats för det mesta man kan önska i form av sovrumsmöblemang. En rejäl inbyggd garderob finns här och för ytterligare förvaringsmöjligheter samt en stor och underbar balkong mot innergård. Strax intill ligger det mycket stilrent renoverade badrummet som kommer inrett med duschhörna, vägghängd wc och handfat, elegant kakel och klinkergolv. Allt vilket sammantaget gör att man inte kan annat än bli rejält förtjust och förälskad i denna mycket tilltalande lägenhet som har ett toppläge vid Mariatorget. Missa inte!

Hall
Stor och välkomnande hall med plats för klädavhängning. Här har du ingång till bostadens samtliga rum. På golv ligger det vackra originalgolv i furu. Vitmålade väggar, infällda spotlights i tak samt bra förvaringsmöjligheter.

Badrum
Ett underbart och helkaklat badrum som renoverades 2009. Klinker på golv med golvvärme, duschhörna, tvättmaskin, vägghängd wc samt infällda spotlights i tak.

Kök och Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med tre stora fönster i fil och i öppen planlösning med det snygga köket. Här ryms all typ av möblemang och har en generös takhöjd. Köket som ligger i anslutning har plats för stort matbord och är mycket trendigt och har gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Arbetsbänken är platsbyggd i gjuten betong. Golvet är utav vacker furu och vackra herrgårdlister pryder också detta rum.

Master Bedroom
Stort sovrum med anslutning till underbar balkong mot innergård och söderläge. Sovrummet är renoverat 2009 och har en stor inbyggd garderobsvägg, högt i tak och är beläget i tyst gårdsläge. Golvet är i vacker original furu. Vacker tapet kläder in rummet som också har vackra herrgårdslister.

Sovrum II
Perfekt barnrum eller kontor med stort fönster mot innergård. Här får du plats med säng om 140 cm och annan förvaring och leksaker.Här finns inbyggda hyllor samt vackert parkettgolv och ljust målade väggar. Rummet målades om 2012. Perfekt också att disponera detta rum som kontor för den som vill.

Balkong
Stor och fin balkong i soligt söderläge belägen mot vacker innergård. Här får du plats med fina sittgrupper, bord etc.

Innergård
Underbar grönskande innergård där du också finner föreningens lokal, vilken är nyrenoverad. Här finner du utemöbler samt grillmöjligheter.

Lägenhet

Antal rum 3 rok.
Boarea 70 m²
Våning 3 trappor av 4
Hiss Hiss

Byggnad

Husform Flerbostadshus
Fastighetsbet. Draken 6
Byggnadsår 1884
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
EnergiDekl Utfärdat 2008-08-22 00:00
Energi Förbrukning 171 kWh/m² (Atemp) och år
AndelArsAvgift 6,15432
Fastighetsbet. Brf Draken 6

Fastigheten består av två hus med 20 st bostadsrätter. Det finns också en nyrenoverad föreningslokal i anslutning till innergården.
Renoveringar som är utförda:
Omputsning av gathusets fasad mot gårde 2010
Renovering av trapphus 2004
Renovering av fönster 2003
Omläggning av tak 1994
Omputsning av fasad 1994
Rörstambyte1980
Elstambyte 1980
Nyinstallation 1980.
Renovering av fönster 2013

Barnvagnsrum finns
SBC är ekonomisk förvaltare.
Kabel- Tv och internet tillhandahålls av från Com Hem.

Vindsförråd tillhör bostaden. Detta ligger sedermera på 4 tr.

Sovrum I

Sovrum I

Balkong

Balkong

Balkong

Sovrum I

Öppen planlösning

Vardagsrum

Kök

Kök och matplats

Mycket ljus

Badrum

Badrum

Sovrum II

Hall

Innergård

Fasad

Mariatorget

Planritning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


StorholmenTallvägen 32

3 rok
54 m²
9 700 000 kr
Tomt: 1.250 m²

Kummelnäs - VikingshillFläderstigen 3

4 rok
126 m²
8 495 000 kr

StuvstaTörnstigen 12

6 rok
86 m²
5 795 000 kr
Tomt: 860 m²

UrsvikGamla Enköpingsvägen 168

5,5 rok
133 m²
5 295 000 kr
5 350 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Hantverkargatan 10, Kungsholmen, 08-229901 • Nyproduktion: Tomtebogatan 28, Vasastan
info888363 i Stockholm, SE på Houzz