Vi kan Stockholm...
StockholmFast mäklarbyrå

Hornstull - SödermalmHornsgatan 156, 4 tr.

Aktuellt bud: 3 035 000 kr

1 rok
34 m²
2 675 000 - Utgångspris
2 071 kr/mån
Mitt i Hornstulls stadspuls - Högt och fritt läge i fint sekelskifteshus - Originaldetaljer från 1903 - Äkta förening som äger marken - Stabil förening med låg skuldsättning - Hornstulls T-bana runt hörnet - Långholmen, Reimersholme och Tanto ett stenkast bort - Fungerande kakelugn i jugendstil.

Anders Björkqvist

Reg. Fastighetsmäklare

070-9111492
anders@sthlmfast.se

VISA KOMPLETT BESKRIVNING AV BOENDET


Sekelskiftes 1:a mitt i Hornstulls stadspuls.

Mitt i Hornstulls stadspuls - Högt och fritt läge i fint sekelskifteshus - Originaldetaljer från 1903 - Äkta förening som äger marken - Stabil förening med låg skuldsättning - Hornstulls T-bana runt hörnet - Långholmen, Reimersholme och Tanto ett stenkast bort - Fungerande kakelugn i jugendstil.

Beskrivning

Endast ett par minuter från Hornstulls tunnelbana hittar du denna perfekt planerade enrummare. Lägenheten andas sekelskifte med takhöjd om över 3 m, höga fönster med djupa nischer, golv i furutiljor, vacker kakelugn i jugendstil, praktfull stuckatur och takrosett, höga golvsocklar samt speglade dörrar. Goda förvaringsmöjligheter i form av två klädkammare i hallen samt rymligt källarförråd om ca 5 kvm. Äkta brf med stabil ekonomi, låg belåning, hyresintäkter från tre lokaler och som äger marken. Varmt välkomna på visning.


Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla och förvaring i två klädkammare. Gråmålade furuplankor och vita väggar, detta är genomgående utom i badrummet och köket. Från hallen nås även badrummet. Dörren är en säkerhetsdörr.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna samt sjöstensklinker på golv. I det yteffektiva badrummet finns en duschhörna med inkaklade hyllor för hygienartiklar. I övrigt utrustat med handfat, WC, spegel och vägghängt skåp för förvaring.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget vardagsrum med två stora fönster ut mot gatan. Det höga läget gör att trafiken utan för inte alls märks av. I ena hörnet står den fungerande mörkgröna kakelugnen som bryter av dom sobrare färgvalen väldigt bra. Lätt att möblera med stor säng samt soffa och matplats. Invid sängen sitter vägghängda skåp i träslaget ask för ytterligare förvaring. I taket syns tydliga spår från sekelskiftet med stuckaturer och takrossett. Takhöjden på över 3 meter i kombination med det stora ljusinsläppet gör att rummet känns ljust och stort.

KÖK
Välplanerat kök med stort fönster. Under fönstret sitter en barbänk i ek där man kan sitta och äta och titta ut genom fönstret. Köket är utrustat med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor och på hyllor. Utrustat med spis med glaskeramikhäll, kyl/frys och diskmaskin.


OMRÅDET
Hornstulls läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer.
Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Möjligheten att finna lugnet kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Södermälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Hornstull till ett av innerstadens mest eftertraktade områden att bo i. Hornstulls nya galleria Hornhuset har precis fyllt ut Hornstull med fler butiker, caféer och populära restauranger. Bra kommunikationer finns också inom nära räckhåll som t.ex. T-banans röda linje eller 4:ans buss som går över till Kungsholmen och vidare genom city samt buss 66 som korsar hela Södermalm. Ett par minuter från bostaden finner ni även flygbussen som tar er till Arlanda på ca 40 minuter. Med bil är det snabb access till E4:an, både norrut och söderut.

Restauranger och caféer värda ett besök: Lasse i Parken, RawSthlm, Tjoget och Ho's.

Lägenhet

Antal rum 1 rok.
Boarea 34 m²
Våning 4 trappor av 5
Hiss Hiss
Pris 2 675 000 kr - Utgångspris
Aktuellt bud 3 035 000 kr
Avgift 2 071 kr/mån inkl värme, VA och bredband

Byggnad

Husform Flerfamiljshus
Byggnadsår 1903
Uppvärmning Fjärrvärme
EnergiDekl Utfärdat 2010-01-19 00:00
Fastighetsbet. Brf Släggan 11

Brf Släggan 11 består utav 29 stycken lägenheter samt 3 stycken lokaler. Fastigheten är ett hörnhus med två entréer på Hornsgatan 156 samt Lignagatan 4. Huset har 2 hissar, en i vardera port, gemensam gård och källare med förråd, tvättstuga, cykelrum, verkstad och festlokal.
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd
Fastigheten ombildades 1984 till bostadsrätt och hade i slutet av 2016 ca 5,3 Mkr i skulder.

Föreningen är en så kallad äkta förening och marken som huset står på är friköpt vilket betyder att det är föreningen, inte Stockholms stad som äger marken som huset står på.

Utförda renoveringar:
1985-1987 Omfattande renovering: V/A-stammar, el-stigare, hissar, fasad, ombildning av vind till bostäder, övriga utrymmen, gård
2006 Takmålning
2008 Balkonger och altaner byggs
2009 Nya tvättmaskiner, V/A-stamspolning för hela fastigheten
2010 OVK (ventilationsbesiktning), renovering av portar
2012 Hissreparation, ventilationsservice (kanaler och fläktmotor), målning av entréer, trapphus och fönster
2014 En långsiktig underhållsplan upprättas för fastigheten. Trapphusen målas. Renovering av ytterdörrar (portar) och innergårdsdörrar.
2015 Byte av värmeväxlare och pump i Fjärrvärmecentralen. Byte av ventiler och termostater i samtliga radiatorer. Fönsterrenovering i hela fastigheten.
2016 OVK (ventilationsbesiktning)

Inga kommande större renoveringar är planerade. Man kommer att följa föreningens underhållsplan som man kan läsa mer om i årsredovisningen som finns bifogad som PDF.

Värme: Fjärrvärme

TV och Internet:
ComHems utbud för TV och bredband finns men föreningen har kopplat in fiber, 200/200Mbit/s, som ingår i hyran.

Vardagsrum

Vardagsrum

Matplats

Matplats

Kök

Kok

Vardagsrum

Badrum

Duschhörna

Kakelugn

Djupa fönsternischer

Hall

Hall med smart förvaring på hyllor.

Detaljbild

Fasad

Innergård

Nära till bad på Långholmen, Reimersholme och Tantolunden

Biografen Bio Rio

Pane Vino

Hornhuset

Planritning

Fler boenden som du kan vara intresserad av


Nacka/TollareTollareslingan 3

4 rok
102 m²
6 550 000 kr
5 335 kr/mån

JärlaTurbinvägen 7H

5 rok
92 m²
6 495 000 kr
5 367 kr/mån

Bromma / MariehällAlpvägen 16

4 rok
92 m²
4 950 000 kr
5 710 kr/mån

SteningeSteninge Slottsväg

4 rok
130 m²
4 850 000 kr
5 650 kr/mån

Vi är inte som alla andra.Vi ger mer!

Vi på SthlmFast kan garantera dig ett engagemang utöver det vanliga och en modern mäklartjänst av hög kvalitet. Inget hem är det andra likt, därför ser vi varje försäljning som unik och har stor förståelse för hur värdefullt ditt hem är, såväl känslomässigt som prismässigt. I vår exklusiva marknadsföring ser vi till att ditt hem sticker ut, exponeras och älskas.

Våra fastighetsmäklare har gedigen branscherfarenhet och tar sig an varje nytt uppdrag med samma energi och glöd, allt för en trygg och lyckad försäljning. För oss är det också viktigt med förändring och att ligga i yttersta framkant gällande förmedling av bostäder. Vi erbjuder flera nyskapande lösningar för goda resultat.

Ditt hem är det viktigaste du har – låt oss få förtroendet att föra det vidare.Välkommen!

SthlmFast • Tomtebogatan 28 • 08-229901
info888363 i Stockholm, SE på Houzz
www.dogbox.se