Magisk utsikt

Metargatan 13 3tr.


 • Bostadstyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 38 kvm
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Pris: 3 800 000 kr / Slutpris
 • Månadsavgift: 1 933 kr

Metargatan 13 3tr.

Budhistorik  • Bud: 3 800 000 kr
   Datum: 2019-11-01 13:20

30-tals charm med magisk utsikt!

I en lummig oas med storstadspulsen runt hörnet finner ni denna underbara och högt belägna 2:a om 38 välplanerade kvm. Ljust och öppet vardagsrum i hörnläge erbjuder fantastiskt ljusinsläpp och utsikt över staden. Topprenoverat kök med exemplariska förvaring/arbetsytor och charmigt fönster för ljusinsläpp, rofyllt sovrum med förvaring och plats för 140 cm säng samt helkaklat duschrum med tvättmaskin. Här bor ni i en stabil och lågt belånad förening med de stora renoveringarna bakom sig.

Välkommen till ett boende och en utsikt utöver det vanliga!

Hall
Tre trappor upp i denna välskötta förening välkomnas ni av en hall som erbjuder förvaring på krokar samt i en garderob. Redan här uppmärksammas vilken hög fräschör detta boende präglas av. På golvet ligger det vacker fiskbensparkett och väggarna är smakfullt vita.

Vardagsrum
Hörnrum som flödar av ljus från fönster i två väderstreck. Utsikten är fri och vidsträckt över Lilla Blecktornsparken och mot Söders stadssiluett. Här finns gott om plats för både soffa med tillhörande möbler samt större matbord för den som önskar. På golvet ligger det vacker fiskbensparkett och väggarna är smakfullt vita. Detta är ett rum att trivas i!

Kök
Topprenoverat kök med förvaring bakom blå skåp och lådor. Perfekta arbetsytor på bänkskiva av marmor med ovansittande vitt kakel. I köket har man låtit sätta in ett charmigt fönster för att maximera ljusinsläppet. Maskinell utrustning bestående av kyl/frys, häll, ugn, diskmaskin samt fläkt.

sovrum
Rofyllt sovrum med underbar utsikt och helt utan insyn. Här finns plats för 140 cm säng samt stor garderob för förvaring. På golvet ligger det vackert trä och väggarna går i ljus kulör.

Duschrum
Fräscht helkaklat duschrum i ljusa & harmoniserade kulörer. Utrustat med dusch med vikbara dörrar av glas, handfat med kommod, spegelskåp, WC, handdukstork samt tvättmaskin.

Förening

Brf Långreven 18 är en stabil och äkta förening som består av ett flerbostadshus i fyra våningar med källare och totalt 34 medlemslägenheter. Den totala ytan är ca 1464 kvm. Föreningen bildades 1986 och äger marken.
Ovanligt låg belåning med endast 1513 kr/kvm. Se årsredovisningen.

Gjorda renoveringar: 
1989 - Stambyte (badrum)
1991 - Elstigare
1991 - Tak
1994 - Fasad
1995 - Trapphus
2013 - Relining köksstammar
2014 - Tvättstuga

TV/Internet
- TV: via Comhem (ingår basutbud i avgiften)
- Internet  nyindragen fiberanslutning via Ip Only Stockholm.

Tvättstuga finns i källaren.
2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel.

I källaren finns ett cykelrum samt ett cykelställ på gården.

Kabel TV och bredband kan fås via Comhem.

Föreningen har en vacker trädgård med uteplatser, gräsmatta och planteringar.

 

Område

Med ett härligt läge på Söder med närhet till allt som staden har att erbjuda återfinns denna 30-tals pärla. Ett stenkast bort på Södermannagatan finner ni Hammarby IP, kanalplan med bl a en fin konstgräsplan där traktens fotbollsentusiaster samlas för att mäta sina krafter.

Idag finns det en tunnelbanestation och en busshållplats med namnet Skanstull. Tunnelbanestationen ligger vid korsningen Götgatan/Ringvägen och närmaste uppgång ligger bara ca 500 meter ifrån porten, och trafikeras av den gröna linjen. Ny tunnelbana planeras också med entré i en befintlig fastighet vid Vintertullen. Strax bredvid finns Ringens centrum, ett köpcentrum med all tänkbar service och trevliga butiker. Flera livsmedelsbutiker finns i närområdet. Ringen centrum öppnades 1982. Centrumet byggdes delvis om 1996 och då etablerade sig flera av de största kedjeföretagen inom mode där. År 1915 lät Johan Petter Åhlén uppföra en stor varuhusbyggnad, Åhlén & Holms vid korsningen Götgatan/Ringvägen. Huset hade sju våningar och över tiotusen kvadratmeter. Varuhuset vid Ringvägen var Åhléns första varuhus.

Ringvägen går i en halvcirkel från Skinnarviksberget via Skanstull till Vita Bergen. I den ursprungliga stadsplanen från 1880-talet, framtagen av Albert Lindhagen, en av dåtidens mest kända stadsplanerare, var förslaget att Ringvägen skulle gå ända från Söder Mälarstrand genom Vita Bergen till Stadsgården, och Danvikstull, men så blev det inte. Kopplingen till Söder Mälarstrand hade krävt en omfattande bergsskärning i stil med Torkel Knutssonsgatans anslutning till Söder Mälarstrand. I öster skulle en förlängd Ringvägen ha delat Vitabergsparken i två delar. Idag slutar Ringvägen i väster några kvarter norr om Hornsgatan, vid Yttersta Tvärgränd, och i öster stannar den vid Malmgårdsvägen.

Ett par 100 meter från fastigheten ligger vattenkanten och Barnägnsbryggan. Upplev de härliga promenadstråken längs med kanalen och Hammarbysjön. Här kan man stanna titta på båtar, fika eller ta gratis båten M/S Lotten till Hammarby Sjöstad från kajens hörn bortanför Vintertullsområdet. Det finns ett flertal populära restauranger längs Norra Hammarbyhamnen t ex exotiska restaurang Thaiboat. Efter Hammarbyslussen så öppnar Årstaviken upp sig med sina fina promenadstråk längs stranden. Här kan man bada både vid stranden och året runt på Eriksdalsbadet, som är ett av Stockholms största och modernaste bad.

På andra sidan BRF Långreven 18  ligger stora Blecktornsparken "Bleckan" och Tullgårdsparken.

SOFO

Precis runt hörnet ligger den attraktivaste delen av Södermalm. Här hittar du det mesta och det bästa som Stockholm har att erbjuda. Söders populäraste restauranger, caféer och butiker. Den populära bondens marknad  i den härliga gröna trädallén som följer Katarina Bangata. Nytorget ligger bara ett stenkast bort och bredvid ligger Vitabergsparken som sommartid är en härlig grön oas med de gamla trähusen bevarade. Ett par minuter bort ligger Medborgarplatsen som erbjuder saluhall, simhall, träningsmöjligheter, biograf, krogar och all tänkbar shopping på Götgatan.

Många boende i området har här hittat rätt livskvalité och kan inte tänka sig någon annanstans i världen att bo! Nedan lite historik om benämningen på området. 

SoFo (akronym för Söder om Folkungagatan alternativt South of Folkungagatan) är ett smeknamn på en del av stadsdelen Södermalm i Stockholm. Namnet följer samma mönster som SoHo, South of Houston Street, på Manhattan.

Området är informellt och saknar exakta gränsdragningar. En inte ovanlig uppfattning är emellertid att det avgränsas av Folkungagatan i norr (därav namnet), Erstagatan och Vitabergsparken i öster, Götgatan i väster och Ringvägen i söder. Området är känt för sina många restauranger, kaféer, småbutiker, skivbutiker, med mera. Området anses inom vissa kretsar vara väldigt "hippt".  Titta gärna in på http://sofo-stockholm.se

Nytorget är ett torg på Södermalm i Stockholm vid Nytorgsgatan. Det avgränsas i norr av Skånegatan och i öster av kvarteret Bondesonen Större. Vid Nytorget ligger ett flertal kaféer och populära barer och restauranger. På torgets gräsmattor samlas mycket folk om våren.

Torget finns omnämnt som "Nytorghet" sedan 1671. Då fanns det också en kvarn (se Nytorgs kvarn), som kallades "Mäster Pärs Kwarn", ägd av kyrkoherden i Katarina, Per Arenbechius (1620–1673). Kvarnen benämndes 1733 av Petrus Tillaeus "Nytorgs qu:". Per Arenbechius omnämndes även som kvarnägare av Michel Jöranssons kvarn och Fatburan. Torget har en central roll i Per Anders Fogelströms romaner i "stadenserien" (se Mina drömmars stad). Även idag finns arbetarbostäder i trä bevarade längs med torgets östra sida.

 

 

 

 

Budhistorik  • Bud: 3 800 000 kr
   Datum: 2019-11-01 13:20

Anders Björkqvist

Fastighetsmäklare
+ 46709111492
anders@sthlmfast.se

Jens Eriksén

Försäljningschef
+ 46707539000
jens@sthlmfast.se

Bestäm ditt egna arvode

Fyll i formuläret här till vänster så hör vi av oss inom 2h