Underbart

Tallvägen 32


  • Bostadstyp: Fritidshus
  • Boarea: 54 kvm
  • Antal rum: 3
  • Pris: 9 700 000 kr / utgångspris

Tallvägen 32

7 km från Sthlm City, Två bryggor, 3 min till Lidingö, Idyll

Idyllisk sommardröm på Storholmen som ligger i Värtan norr om Lidingö och är en lugn bilfri ö endast 7 km från Sthlm city med en blandning av permanent- och fritidsboenden. Egna bryggor, gästhus, bastu, öppen spis, kakelugn samt sovplats för minst 7 personer. OBS i boarean är inte övervåningen medräknad.

Välkommen till ett härligt hus anno 1954 med sjötomt på Storholmen. Huset ligger i härligt nordvästläge med bästa kvällssolläge. Weekendställe eller permanentboende, egna bryggor och långsträckt utsikt mot Djursholm, detta är ett ställe att trivas på.
Mysigt hus om ca 54 kvm (OBS i boarean är inte övervåningen medräknad) med stor terrass mot vattnet. vardagsrum med direkt utsikt över vattnet samt öppenspis, hall med kakelugn, mindre kök med utsikt över vattnet. två bra sovrum samt en övre hall som med fördel kan nyttjas som extra sovrum.
På tomten som är väl underhållen med grusgångar, perfekta sittplatser, trappor, rabatter, fruktträd och utsmyckningar står även en gäststuga med plats för dubbelsäng, en bastu med duschrum, ett nygjort duschrum med WC och närliggande förråd.
Vid Mor Annas brygga på Lidingö ingår båt och bilplats. Vänligen anmäl er till visningen!

Idylliska Storholmen ligger i Värtan norr om Lidingö och är en lugn bilfri ö endast 20 minuter från Sthlm city med en blandning av permanent- och fritidsboenden. Storholmen är huvudön i en grupp av sex öar; Storholmen, Tallholmen, Tistelholmen, Äggholmen, Bastuholmen och Svanholmen. På öarna finns 300 fastigheter varav ca 90 st är permanentboende.
Flera gemensamma sandstränder samt klippbad med trampolin.Ett rikt friluftsliv med inslag av härligt båtliv, skridskoåkning, skoterturer och paddling.
På ön anordnas gemensamt Valborgs- och Midsommarfirande vid dansbanan, som även kan hyras av tomtägare på ön. På Storholmsdagen anordnas aktiviteter, loppisar och julfirande.
På ön finns en restaurang som har öppet hela året, under höst/vinter har de öppet på helgerna.

Entré
Stor och öppen hall med plats för avhängning samt övrig förvaring för den som önskar. Här återfinns även en stilfull kakelugn (ej testad). På golvet ligger det trä och väggarna är vita.

Vardagsrum
Stort, ljus och öppet vardagsrum erbjuder utsikt utöver vattnet. Här finns plats för både matsalsbord samt soffgrupp med tillhörande möbler. De synliga takbjälkarna, trägolvet samt öppenspisen med kassett förhöjer myshetsfaktorn.
Från vardagsrummet hittar vi trappan till övervåningen samt utgången till terrassen (ca 20 kvm) som ligger med nordvästläge och eftermiddag samt kvällssol. Detta är ett rum att trivas i!

Kök
Enkelt men mycket trivsamt kök med mindre matplats och utsikt mot vattnet. Förvaring på hyllor samt i skåp. Maskinell utrustning bestående av spis med glashäll, kyl/frys samt mikro.

WC
WC med handfat i anslutning till hallen. Byggd 2017.

Övre plan
På övre plan finns två sovrum som båda rymmer dubbelsäng med tillhörande möbler.

Övre hall/Sovrum 3
Övre hall kan med fördel nyttjas som ett tredje sovrum för den som önskar.

Gillestuga
Mysig gillestuga med plats för dubbelsäng och tillhörande möbler.

Duschrum/förråd
I anslutning till huset finns ett hus innehållande nybyggd dusch, WC samt handfat. Andra dörren innehåller ett förråd. På baksidan har man lagt tak för att återskapa ett öppet förråd/arbetsplats.

Bastu
På tomten invid vattnet står en bastu som även har ett duschrum. Terrassen utanför bastun är ca 15-20 kvm.


Vägbeskrivning:
Åk från Stockholm mot Lidingö - direkt efter Lidingöbron tag av höger mot Torsvik och följ Norra Kungsvägen - vänster vid skyltar mot Lidingö Golf/Sticklinge - vid golfbanan höger vid skylt Trolldalen, Mor Annas brygga och följ vägen fram till parkeringsplatsen och bryggorna.
Båttransport kommer att ordnas om ni anmält er till visningen!
I annat fall är ni välkomna att åka egen båt ut.


Kommunikation
Ett medlemskap på Mor Anna ger en båtplats samt bilplats på Lidingö.
På vintern bryts en ränna i isen till en gemensam vinterbrygga för att de fastboende ska kunna ta sig till ön. När isen blivit tillräckligt tjock kan man promenera, åka spark eller snöskoter till fastlandet.
På Storholmen finns tre bryggor som angörs av Waxholmsbåtarna.
Från Storholmen kan man pendla till Ropsten, Djursholm och Sticklinge. Båten går dagligen från början av april till mitten av december. Som fastboende på ön har man rätt till Waxholmsbolagets ö-kort som ger gratisresor på alla Waxholmsbolagets turer i hela skärgården. Ö-kortet kostar 500 kr/år.

I närheten
Livsmedelsbutiker
Sticklinge Livs HB 2 km
ICA Nära Näset 2,5 km

Köpcentrum & Gallerior
Lidingö Centrum 3,7 km
Täby Centrum6,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ur & Skur Trollens Familjedaghem 1,3 km
Ur och Skur Vattendroppen Förskola1,7 km

Kollektivtrafik
Storholmen östra brygga 340 m
Storholmen Norra brygga 350 m

Grundskolor
Sticklinge Skola 1,9 km
Bo Skola2,6 km
Gymnasium
Introitus AB 2,6 km
Stiftelsen Viktor Rydbergs Skola 3 km

Universitet & Högskolor
Stockholm Academic Management & Accounting HB 4,4 km
Linköpings universitet Carl Malmsten Furniture Studies 5 km

Banker
Handelsbanken Djursholm 2,8 km
SEB 3 km

Golfbanor & Golfklubbar
Brollsta Golfklubb 3,8 km
Djursholms Golfklubb 3,9 km

Sport- & Idrottsanläggningar
Lidingö Tennisklubb 3 km
Ifk Lidingö Fotboll Arena AB 3,1 km

Simhallar & Utomhusbad
Sandviksbadet Sticklinge udde1,7 km
Näsaängsbadet 3,8 km

Finns i närheten
Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Marcus Bodin

Fastighetsmäklare
+ 46709111490
marcus@sthlmfast.se

Bestäm ditt egna arvode

Fyll i formuläret här till vänster så hör vi av oss inom 2h