Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Arkitektritad vind med terrass och fri andrahandsuthyrning!

Tillåten andrahandsuthyrning och juridisk person accepteras. 46 kvm golvyta. Nu finns möjligheten att investera i en arkitektritad vindsvåning med fri andrahandsuthyrning. Nyproducerad med inflytt i Dec-Jan.
Attraktivt belägen mitt i hjärtat av stekheta Midsommarkransen. Hela fastigheten har under året renoverats till perfektion och karaktäriseras av naturligt ljusflöde, exklusiva materialval och en genomtänkt design signerad Thornton Interior Design. Vackra vitlaserade ekgolv samsas med en i övrigt sober färgsättning där naturen agerat inspirationskälla med jordnära toner.
Stilrent kök med förvaring bakom skåp och lådor i en greige snygg ton i öppen planlösning mot vardagsrum med utgång till möblerbar terrass om 8-10 kvm. Goda förvaringsmöjligheter samt en mysig sovalkov. Snyggt designat badrum med klinker och kakel i grå kalksten (Bricmate) utrustat med golvvärme, dusch med glasvägg samt kommod med spegel som belyses av LED.

Beskrivning

Område och kommunikationer:

Välkomna till ett av de absolut hetaste bostadsområdena i Stockholm.

I populära Midsommarkransen bor du två tunnelbanestationer ifrån Södermalm. Det är ett expansivt område med flera spännande nybyggnadsprojekt som Metronomen, Lilla Tellus och omskrivna Tellus Towers. I kvarteren finns massor av trevliga restauranger, mysiga caféer och charmiga butiker. Bebyggelsen är en gemytlig blandning av gamla fabrikslokaler som gjorts om till bostäder och nyproducerade moderna fastigheter. För barnfamiljen återfinns flertalet lekparker, förskolor och skolor i direkt närhet. Här bor ni med närhet till grönområden såsom Svandamsparken samt vackra Trekanten i liljeholmen såväl som stadspulsen på Södermalm endast två stationer bort med tunnelbanan.

Kommunikationer
Med en kort promenad till Midsommarkransen tunnelbanestation (röda linje) kan ni tar er överallt inom Stockholm. På vallfartsvägens busshållplats går även buss 147 och 192 som tar dig till Liljeholmen och fruängen samt direkt till Stockholms Central. 

Läs mer

Midsommarkransens historia:

Midsommarkransen var ursprungligen namnet på en krog som hörde till Hägerstens gård. Den byggnad krogen låg i uppfördes 1775, och låg på nuvarande Nioörtsvägen 42. År 1901 såldes marken till AB Tellus som anlade ett tegelbruk på platsen med start 1905. Kring detta växte ett kåksamhälle upp. Leran i lertäkten sinade dock och bruket gick i konkurs. Konkursboet köptes av Nyborgs AB som ägdes av bland andra bankiren Olof Aschberg med syfte att på spekulation uppföra billiga hyreslägenheter utanför stadens trängsel. 

Midsommarkransen 1920-1930.

År 1913 inkorporerades Brännkyrka landskommun där Midsommarkransen ingick i Stockholms stad. Arkitekten Per Olof Hallman utarbetade 1907 en stadsplan med för honom typiska täta, slutna och oregelbundna kvarter. Den omfattade 30 kvarter med bostadshus med plats i mitten för kyrka och kommunalhus. I utkanten gjordes plats för villabebyggelse. Planen kom dock att ändras där exploateringsgraden ökades där antalet villor minskats till förmån för fler trevåningshus.

År 1910 delades marken på respektive sida Vattenledningsvägen upp i två exploateringsområden. Det norra området döptes till Tellusborg efter bolagsnamnen Tellus och Nyborg, och här behölls mycket av den ursprungliga planen. Det södra området som fick heta Midsommarkransen startade AB Förstaden Midsommarkransen försäljning av villatomter. I oktober 1908 uppfördes de första flerfamiljshusen i Tellusborg, de flesta med små lägenheter tänkta för arbetarfamiljer med för tiden god standard med rinnande vatten och wc. [2]

I marknadsföringen för den nya förorten framhävdes dess närhet till stan och Liljeholmsbron som "endast 15 min promenad till stan". Någon järnväg fanns inte i närheten. De dåliga kollektiva förbindelserna förblev ett problem 1911 då spårvagnsförbindelse drogs genom AB Södra Förstadsbanan, där bland andra Nyborgs AB var intressent. Anläggningen såldes 1920 till AB Stockholms Spårvägar, och 1964 ersattes av tunnelbana.[2] År 1921 bildades idrottsklubben Tellus. Klubben har bandy-, fotboll- och handbollssektioner.

I Midsommarkransen ligger den gamla biografen Tellus och Svandammsplan. Midsommarkransens skola, uppförd 1915, efter ritningar av arkitekt Georg A Nilsson, innehåller numera kontors- och lagerlokaler och Frälsningsarmén har natthärbärge i en del av skolan. Midsommarkransen är känd för de många affärerna med konsthantverk. Vid Fastlagsvägen finns konstverket Månhästar av Camilla Bergman-Skoglund, uppfört 1993. Kjell Johanssons böcker Vinna hela världen och Huset vid Flon utspelar sig i Midsommarkransen.

Läs mer

Beskrivning:

Hall
Välkomnande hall med avhängning på krokar samt förvaringsmöjligheter i klädkammare. Plats för mindre hallmöbel finns för den som önskar. 

Allrum
Ljust allrum med plats för soffa och tillhörande möbler samt matplats för ca 4 personer för den som önskar. I öppen planlösning mot kök skapar en social atmosfär. Härifrån återfinns även utgången till bostadens härliga terrass. Rymlig sovalkov med plats för säng och skrivbord eller annat möblemang för den som önskar.

Kök
Stilfullt kök med goda förvaringsmöjligheter bakom skåp och lådor i snygg greige ton med arbetsyta på stenskiva av Bricmate med ovansittande stänkskiva av Bricmate som belyses av LED. Maskinell utrustning bestående av induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad fläkt, kyl/frys, mikro samt integrerad diskmaskin. 

Badrum
Snyggt designat badrum med klinker och kakel i grå kalksten (Bricmate) utrustat med golvvärme, dusch med glasvägg samt kommod med spegel som belyses av LED.

Läs mer

Hägersten

Hägersten Midsommarkransen
Månadsavgift: 1 790 kr/mån

3 995 000 kr

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
1.5 rum och kök
Badrum:
1
Byggnadsår:
1944 (2021) (Renoverades 2020-2021)
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
3-glas
Balkong/Terass:
Terrass
Förråd:
Vindsförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft
TV / Data:
Banhof, Fiber
Allmänt skick:
Som nytt

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
35 Kvm (enligt ritning)
Biarea:
11 Kvm (enligt ritning)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Energiprestanda:
kWh/Kvm och år
Energiklass:
Registrerad:
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
Brf Tellus 53
Lägenhetsnr:
14
Lägenhetsnr LMV:
1301
Våning:
3tr
Hiss:
Nej
Avgift:
1790 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.