Vardagsrum 1

Oppundavägen 13


 • Bostadstyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 56 kvm
 • Antal rum: 2 Kök
 • Pris: 2 375 000 kr / Utgångspris
 • Månadsavgift: 3 142 kr

Oppundavägen 13

Visningar


  • 2019-04-28 13:30 - 14:15
   Välkommen på visning

  • 2019-04-29 19:00 - 19:30
   Välkommen på visning

Balkong - Renoverad - Hörnlägenhet

Med ett perfekt läge i hjärtat av Svedmyra återfinns denna smakfullt renoverade 2:a om 56 inbjudande kvm. Rymligt vardagsrum med utgång till solig balkong i sydväst, fullutrustat kök med matplats för ca 4-6 personer, rofyllt, stort sovrum samt ett stilfullt och helkaklat badrum. En bostad med stark mysfaktor.
Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Här bor ni i gemytliga 50-talskvarter belägna vid Svedmyraskogen som erbjuder promenadstråk samt ett nybyggt utegym i anslutning till lekplats. Det är nära till t-banan vid Svedmyraplan samt flertalet bussförbindelser i området. Denna gavellägenhet erbjuder fönster i tre väderstreck med balkong i sydväst. Hög standard rakt igenom i Brf med bra ekonomi. Varmt välkomna på visning!

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med avhängning av ytterkläder i hatthylla. Det finns en inbyggd garderob i hallen för förvaring. På golvet ligger ett praktiskt mörkt klinkergolv med golvvärme och väggarna är vita. 

Kök
Modernt och rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor och gott om arbetsytor på den gråa stenbänken. Svart klinkergolv även här samt röd mosaik på väggen ovan bänkskivan bryter av det mörka golvet. Övriga väggar är vita. Gott om plats för ett större matbord för 4-6 personer ryms utan problem. Avsaknaden av överskåp ovan bänkskivan gör att köket känns större och luftigare. Kyl och frys i fullhöjd, tvättmaskin samt diskmaskin. Nuvarande ägare har adderat fler skåp och bänkskiva till höger om kylen och frysen. Övrig utrustning består utav fläk, spis, tvättmaskin och underlimmad diskho.

Vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong som vetter mot sydväst. Ljust trägolv och vita väggar.

Sovrum
Stort och rogivande sovrum med gott om plats för större säng samt övrigt möblemang. En stor skjutdörrsgarderob finns i sovrummet för förvaring. Vita väggar och en ny lila heltäckningsmatta på golvet som vid önskemål enkelt byts mot samma trägolv som i vardagsrummet då den ligger löst på trägolvet.

Badrum
Helkaklat med ljusa väggar och sjöstensklinker på golvet. Utrustat med badkar, handfat med kommod, stort badrumsskåp och golvvärme. Praktiskt vädringsfönster finns ovan badkaret. Badrummet är stambytt 2004 (likaså köksstammen).

Förening

Brf Sockenstämman bildades 2010 och föreningen förvärvade fastigheterna under 2013 av Familjebostäder. föreningen består av 83 st. bostadsrätter, 9 hyresrätter samt 3 st. lokaler
Tomtarealen på 8891 m2 upplåts genom ett tomträttsavtal med Stockholm stad.
Brf Sockenstämman består av tre flerfamiljshus med källare på adresserna Jönåkersvägen 2-8 och Oppundavägen 9-13. Husen innehåller 83 lägenheter i storlekarna 1- 4 RoK

TV och Bredband
Brf Sockenstämman är ansluten till Stockholm stads fiberoptiska nät, Stokab, och fiber är indraget i varje lägenhet.
Fastigheterna är även anslutna till ComHem. Varje enskild bostadsrättsinnehavare väljer själv vilken operatör man vill använda sig av.

Parkering
Föreningen har totalt 38 parkeringsplatser och tre garageplatser. Majoriteten av p-platserna finns på vår egen parkeringsplats på Oppundavägen. De övriga platserna är utspridda mellan och framför våra fastigheter. Garageplatserna ligger på Jönåkersvägen 4.
Parkeringsplats kostar 250 kr/månaden.
Garageplats kostar 1000 kr/månaden.

Renoveringar
1991 - Omgjutning av balkongplattor, balkongräckesbyte utfördes
1996 - OVK-besiktning de två äldre huskropparna
2004 - Stambyte i de två äldre huskropparna
2006 - Nybyggnad av 48 stycken lägenheter på Oppundavägen 2:A-D
2007 - OVK-besiktning
2007 - Nybyggnad av miljöhus
2007 - Tappvatteninstallationer åtgärdat
2007 - Byte av fönster till pvc-fönster
2008 - Byte av badrumsfönster till pvc-fönster
2010 - Förnyad hissbesiktning Oppundavägen 2A-D
2011 - Installation av platformshiss
2013 - Utbyte av lås i allmänna utrymmen och entrédörrar
2014 - Markarbeten efter fasad på Jönåkersvägen 2A-D och 4-6
2014 - Installation av frånluftsfläktar för de äldre huskropparna.
2014 - Separering av fjärrvärmesystemet från Familjebostäder
2016/2017 - Nya 3-glas fönster


Övrigt
Det finns tre gemensamma tvättstugor plus en "akutmaskin" som du som boende har möjlighet att utnyttja. Grovtvättstugan finns på Jönåkersvägen 6 och där finns en extrastor tvättmaskin och ett stort torkskåp.

Särskilda barnvagnsrum finns på Jönåkersvägen 6 och Oppundavägen 11 men det är även tillåtet att ställa dem i cykelrum. Föreningen har flertalet cykelrum. 

Delat ägande är tillåtet men ej juridisk person.
För mer information, se föreningens hemsida sockenstamman.bostadsratterna.se

Område

I Svedmyra finns ett större sammanhängande grönområde, Majroskogen, som i söder sträcker sig till Majrovägen i Gubbängen. I områdets nordöstra del ligger Svedmyraskogen. Båda dessa är bevarade naturliga skogspartier, där vackra promenadstråk och möjlighet till motion och andra fritidsaktiviteter finns.

Även bostadsområdena, med småskalig bebyggelse, parkstråk och trädgårdar, ger ett grönt intryck. Nära Svedmyra ligger Enskede idrottsplats. 

Den kommersiella servicen är huvudsakligen förlagd till Svedmyraplan där bland annat en livsmedelsaffär finns. Ett mindre centrum finns också vid Sockenplan och Postiljonsvägen. Vårdcentral och Apotek finns också vid T-banan.

Parkering i området är gratis dygnet runt.

Visningar


  • 2019-04-28 13:30 - 14:15
   Välkommen på visning

  • 2019-04-29 19:00 - 19:30
   Välkommen på visning

Anders Björkqvist

Fastighetsmäklare
+ 46709111492
anders@sthlmfast.se

Jens Eriksén

Försäljningschef
+ 46707539000
jens@sthlmfast.se

Bestäm ditt egna arvode

Fyll i formuläret här till vänster så hör vi av oss inom 2h