Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Drömlägenhet med terrass om 79kvm!

I Stockholm finns det gott om fina bostäder. Många med uteplatser och balkonger i härligt solläge. Denna lägenhet är dock något utöver det vanliga.

Högst upp i detta prisbelönta hus finner vi här ett boende som andas design, lyx och flärd. Väldisponerad med fyra rum, två badrum och gott om förvaring samt golvvärme i hela lägenheten. Den sociala delen mellan kök och vardagsrum, som gjort för stora middagar. Terrass om 79kvm med sol i stort sett hela dagen, som omsluter hela lägenheten, kan användas med både loungedel, långbord och övrig möblering.
Denna lägenhet är ingen vanlig trerummare utan en premiumlägenhet för dig som sätter värde på lyx och flärd när det kommer till ditt boende!

Beskrivning

Fastighet/Arkitektur:

Florahuset är ett bostadshus ritat av Belatchew Arkitekter i den attraktiva stadsdelen Midsommarkransen. Byggnaden är årets finalist 2021 för priset som årets byggnad!
Ett hållbart och vackert hus klätt i panel av cederträ.
 Beläget intill Enbacksparken och omfamnat av områdets karaktäristiska funkisbyggnader. Med 37 bostadsrättslägenheter stod huset färdigt för tillträde under sensommaren 2020.

När Florahuset ritades togs det avstamp i de fina kvaliteter som finns i området för att addera en samtida tolkning. Huset ska kännas nytt och tidlöst på samma gång. 

Hållbarheten är en naturlig grund för beslut rörande energi, material, och ytskikt. Taket kläs i sedum och örter, vilket ger hem åt insekter och fjärilar samtidigt som det återskapar byggnadens gröna avtryck på platsen. De gröna absorberar även regnvattnet. Det har också placeras solceller som bidrar med energi till fastigheten.

Byggnaden är helt klädd i trä och interiört präglas huset av naturliga materialval och en naturnära färgsättning. Temat trä följer även med in i trapphuset, korridorerna och ända fram till lägenhetsdörren.

För Belatchew var trä som material ett självklart val eftersom det återspeglar vår tids omsorg om miljön och är ett levande material med naturliga skiftningar och nyanser. Med tiden kommer husfasaden att skifta till en gråare ton och integreras ytterligare med den kringliggande naturen.

Läs mer

Område:

Område:
Här i populära Midsommarkransen/Telefonplan bor du en från Södermalms härliga puls. Till T-bana Telefonplan är det endast ett par minuters promenad sedan är du på Södermalm på 6 minuter och på T-centralen på 14 minuter. Expansivt område med era spännande nybyggnadsprojekt som Metronomen, Lilla Tellus och omskrivna Tellus Towers. I kvarteren kryllar det av trevliga restauranger, mysiga caféer samt charmiga butiker. Bebyggelsen är en gemytlig blandning av gamla fabrikslokaler som gjorts om till bostäder och nyproducerade moderna fastigheter. För barnfamiljen återfinns flertalet lekparker, förskolan och skolor i direkt närhet. 

Kommunikationer:
Med en kort promenad till Telefonplans eller Aspuddens röda linje kan ni tar er överallt inom Stockholm. På vallfartsvägens busshållsplats går även buss 147 och 192 som tar dig till Liljeholmen och fruängen samt direkt till Stockholms Central. 

 

Läs mer

Interiör:

Hall
Rymlig hall med plats för avhängning, enklare byrå och spegel. Platsbyggd garderob går även längs med korridoren som sväljer allt tänkbart. Vitmålade väggar och ljust klinkergolv.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för valfri storlek på säng och annan önskad möblemang. Entré till den norra delen av terrassen. Stora ljusa fönsterpartier ända från golvet. Väggar i ljus kulör och golv av ljus ekparkett.

Sovrum II
Master bedroom med plats för valfri storlek på säng med tillhörande nattduksbord. Annat möblemang får även plats. Entré till terrassens södra och utökade sida. Grått målade väggar samt ljus ekparkett.

Sovrum III
Sovrum med plats för enklare säng samt annat möblemang. Arbetsdel är även möjligt. Utgång till terrassens södra sida med glasdörrar från golv. Vita väggar samt ljus ekparkett.

Badrum I
Stort och smakfullt badrum i ljusa kulörer. Vägghängd WC, handfat med tillhörande kommod, dusch med glasavskärmning, tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk, skåpförvaring, spegel, golvvärme samt fönster.

Badrum II
Badrum i ljusa kulörer. Vägghängd WC, handfat med kommod, dusch med glasavskärmning, spegel samt golvvärme

Kök
Kök i ljusa kulörer utrustat med ugn, spishäll, mikrovågsugn, fläkt, dubbla diskhoar, diskmaskin, stänkskydd i form av ljusa kakelplattor samt en robust bänkskiva. Här erbjuds gott om skåputrymme. Plats för matgrupp om 4-6 personer. Entré till terrassens östra sida samt gott om ljusinsläpp från fönsterpartierna. Vita väggar samt ljus ekparkett.

Vardagsrum
Vardagsrum i fil med köket skapar en härlig rymd. Plats för soffa, soffbord, TV samt tv-möbel. Även här finns entré till terrassens östra sida och högt ljusinsläpp. Vita väggar samt ljus ekparkett.

Terrass
Hela 79kvm härlig terrass som enkelt kan disponeras med både loungedel, långbord, flertalet läshörnor. För den som gillar att odla finns flera blomlådor. Tillhörande förråd med ingång från terrassen.

 

Läs mer

Förening:

Brf Flora registrerades hos bolagsverket 2018-04-03 med organisationsnummer 769636-1539. Brf Flora omfattar adresserna Cedergrensvägen 2-4 och Bäckvägen 31 i Hägersten. Total markareal uppgår till 1 218 kvm och boarean 1 815 kvm. I fastigheten återfinns 37 bostadslägenheter med äganderätt samt en lokal(hyrs ut till ett café). Fastigheten består av 5 våningar samt underliggande garage. 

Gemensamhets utrymmen:
På entréplan finns det ett barnvagnsrum, cykelrum, soprum samt ett förråd till vardera lägenhet. 

I och med att Florahuset ligger beläget på cykelavstånd till innerstan uppmuntras cykling genom ett generöst cykelrum på bottenvåningen som är lätt att nå, där det också finns en liten cykelverkstad för reparationer och underhåll. Föreningen erbjuder utlåning av last- och elcyklar. I bägge entréerna finns monitorer som visar väder och tidtabell för kollektivtrafiken.

Månadsavgift:
20% höjning av månadsavgift från och med 1/7-2021.
I månadsavgiften ingår uppvärmning och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv (basutbud) och bredband med 150 kr.
Cykel och barnvagnsrum samt soprum finns också är belägna på entréplan

Övrig information: 

Föreningen har 10 parkeringsplatser i garaget, varav 7 laddplatser.

Läs mer

Hägersten

Hägersten Midsommarkransen
Månadsavgift: 4 994 kr/mån

10 920 000 kr

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
4 rum och kök
Varav sovrum:
3
Badrum:
2
Byggnadsår:
2020
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
3-glas
Balkong/Terass:
Egen terrass
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
FTX-system (värmeåtrvinning på frånluften)
TV / Data:
Triple Play-avtal Comhem, basutbud kanaler, IP-telefoni & bredband

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
86 Kvm (enligt föreningen)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Utförd
Energiförbrukning:
54
Energiprestanda:
54 kWh/Kvm och år
Energiklass:
B
Registrerad:
2021-04-28
Energideklarationsadress:
Bäckvägen 31
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
Brf Flora i Hägersten
Lägenhetsnr:
01501
Lägenhetsnr LMV:
1501
Våning:
5
Hiss:
Ja
Andelstal, ägande:
5.20689
Avgift:
4994 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten(kallvatten), obligatoriskt tillägg om 150kr/mån för bredband.

Driftskostnader

El:
250 kr/mån
3000 kr/år
Vatten/Avlopp:
100 kr/mån
1200 kr/år
Försäkring:
150 kr/mån
1800 kr/år
Driftskostnader totalt:
500 kr/mån
6000 kr/år

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.