Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hörnlägenhet med ett fantastiskt ljusinläpp mot lugn innergård!

Med ett ostört läge mot innergård presenteras nu denna fantastiska tvåa som enkelt kan göras om till tre rum och kök. Otroligt ljusinsläpp från flera fönster i fil, generösa sociala ytor samt bevarad tidstypisk charm. Hörnlägenhet på bästa adress i populära nedre Kungsholmen. Solid BRF med låg skuldsättning. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Säljarens ord:

Den här lägenheten är som gjord för att njuta av långa kvällar med vänner. Hänger inte någon runt köksön när den det lagas mat så minglas det vid soffan eller matbordet. I vardagen gör lägenhetens ljus att det är härligt att komma hem och lättar upp även när årstiderna är mörkare.

Närhet till vattnet och parker gör känslan minst sagt naturnära, trots att läget är mitt i centrala Stockholm. Huset ligger i slutet av två återvändsgator vilket gör att inget störande trafikbrus märks även om fönstren hålls öppna. Möjligheterna med innergården är många, odla, grilla, ha kalas eller bara njuta av solen dagen lång gör att man får känslan av att ha en egen trädgård.

Inom några få minuters gång kan man köpa nybakat bröd på Petite France, ta en kaffe på NEWT eller varför inte ett glas rosé på Mälarpaviljongen i solnedgången...

I stort är det här en lugn och öppen lägenhet med stora möjligheter att trivas och växa vidare i.

Läs mer

Disposition:

Lägenheten har tidigare varit 3rok och står även så registrerad i föreningens förteckning. Idag disponeras lägenheten som en rymlig 2,5rok som man med enkla medel åter kan bygga om den till en 3rok. Lägenhetens 58,5kvm disponeras enligt följande:

Hall
Säkerhetsdörr tar dig in i hallen med en avhängningsdel i anslutning till entrén. Hallen rymmer även en väldigt rymlig platsbyggd garderob med utdragbara stänger och upp till 90 cm djupa lådor. Snyggt trägolv samt exklusiv Boråstapet på vägg.

Badrum
Från hallen når man lägenhetens badrum som är helkaklat med ljust kakel på vägg och gråtonad klinkergolv. Dusch med vikbara glasdörrar, handfat med spegelskåp, toalettstol, handdukstork samt kombinerad tvätt- och torkmaskin (2020).

Sovrum
Vidare från hallen finner man ett rofyllt sovrum som vetter mot den lugna innergården. Plats för dubbelsäng (upp till 180 cm), diverse mindre möblering samt klädkammare.

Allrum
Fantastiskt rum med fyra stora fönsterpartier och hörnläge, vilket förstås ger rummet ett ovanligt härligt ljusinsläpp och rymd. Detta rum är både lättmöblerat samt en naturlig plats för sociala tillställningar eller en utsökt middag. 

Kök
I öppen lösning mot allrummet ligger ett modernt och stilrent kök. Gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Skåpluckorna går i vitt med en bänkskiva i trä och vitt kakel som stänkskydd. Maskinpark bestående av kyl/frys, diskmaskin, induktionsspis med tillhörande varmluftsugn, mikrovågsugn.

Läs mer

HSBs Brf Pontonjärkasern:

Brf Pontonjärkasern är en äkta bostadsrättsförening som består av 142 bostadsrätter samt 20 lokaler.
Föreningens fastigheter är byggda mellan 1930-1931 ritade av arkitekten Sven Wallander. Föreningen äger fastigheterna Fortifikationen 1 och Fortifikationen 4 med adresserna Jaktvarvsplan 3, Pontonjärgatan 14,16,18,20 samt Polhemsgatan 7.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och består av en väldigt omtyckt och aktiv styrelse.
Ekonomin bedöms vara väldigt bra i föreningen med en skuldsättning på 2882kr/kvm där man årligen minskat nivån på långfristiga skulderna.

Utförda renoveringar:
2020 Målning källare, trapphus och lackning av entrédörrar. Stamspolning
2018 Installation av termostater och byte av radiatorventiler och returventiler på samtliga element.
2017 Nya portar
2015 Muren mot grannföreningen Brf Eken
2014 Nytt cykelrum
2013 Sopsug
2001 Bredband
1992-1993 Gjordes en genomgripande renovering(Stambyte vatten och avlopp i kök, helrenovering av alla badrum, uppgradering och omdragning av el, ny takbeläggning yttertak samt skyddsanordningar, renovering av tvättstuga samt nybyggnation av ytterligare en tvättstuga, renovering av putsfasader, balkongrenovering)
1990 Renoverades fönstren, byte till säkerhetsdörrar för alla lägenheter, renovering av trapphusen

Kommande renoveringar
2020-2021 Fönsterrenovering. Projektledare har anlitats för att undersöka hur pass omfattande själva renoveringen blir.


Kabel-tv ingår i avgiften. Tillkommer en fast kostnad om 125kr/mån för 100mbit bredband.
Delat ägande är ok. Juridisk person tillåts ej.

Fantastisk innergård omgärdat av grönska och i direkt anslutning till härliga Pontonjärparken. Flertalet trädgårdsgrupper, lekplats för barn samt gemensamma parasoll och grill.
Två st tvättstugor belägna på Pontonjärgatan 20 samt Jaktvarvsplan 3.
Barnvagnsrum samt två st cykelrum.
Föreningslokal går att hyra för 100kr/dygn. Denna lokal planeras att renoveras och i framtiden även kunna disponeras som en övernattningslägenhet.
Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd om ca 9 kvm. Finns även extra källarförråd till uthyrning; 20kr/mån för ett mindre och 60kr/mån för ett större. Kö tillämpas inom föreningen.

Övrig intressant info
Föreningen har för ca 5 år sedan ansökt om bygglov för att bygga balkonger. Balkonger mot gatan blev nekade, balkonger mot innergård fick bygglov. Detta överklagades och i nästa instans avslogs även bygglov mot innergården. Nu har en ny balkonggrupp bildats som vill försöka lyfta frågan igen.

I föreningen finns en aktiv trädgårdsgrupp som sätter extra guldkant på innergårdens växtlighet och i samband med jul anordnas gemensam julgransresning.

Läs mer

Område:

Lägenheten ligger belägen i hjärtat av Kungsholmen i ett väldigt lugnt läge mitt mellan Pontonjärparken och Kronobergsparken. Direkt närhet till Norr mälarstrands härliga promenadstråk längst med Riddarfjärden. Här erbjuds ett motionsspår av högsta kvalitet, flera prisbelönta restauranger, barer samt glassbarer. En kort promenad från lägenheten längst med Norr mälarstrand tar dig till Rålambshovsparken. Här väntar flera sportsliga aktiviteter, härlig natur eller bara avslappnande umgänge med nära och kära. Är man intresserad av shopping finns Västermalmsgallerian en promenad bort. Här finner du flertalet klädaffärer, nischade butiker samt ett urval av caféer, restauranger samt elektronikhandel. Från både Hantverkargatan samt Norr mälarstrand går flera bussar till knytpunkter runtom Stockholm. Tunnelbanans blåa linje några hundra meter från lägenheten, alternativt gröna linjen vid Fridhemsplan. Gångavstånd också till Stockholms Central.

Läs mer

Stockholm

Stockholm Kungsholmen nedre
Månadsavgift: 3 427 kr/mån

5 190 000 kr

På Sthlmfast garanterar vi er att vi säljer er bostad enligt rekommenderat pris annars får ni halva arvodet tillbaka.

Kontakta oss

  • Alltid fri värdering
  • Ingen bindningstid
  • Gratis flyttstädning

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
2.5 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Byggnadsår:
1931
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Förråd:
Vindsförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
58.5 Kvm (enligt föreningen)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Energiprestanda:
kWh/Kvm och år
Energiklass:
Registrerad:
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
HSBs Brf Pontonjärkasern
Lägenhetsnr:
125
Lägenhetsnr LMV:
1203
Våning:
2
Hiss:
Ja
Andelstal, ägande:
0.93839 %
Avgift:
3427 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, kabel-TV(bas)
Känd avgiftsförändring:
Nej

Driftskostnader

El:
200 kr/mån
2400 kr/år
Försäkring:
150 kr/mån
1800 kr/år
Driftskostnader totalt:
350 kr/mån
4200 kr/år

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.