Balkong

Virebergsvägen 3, vån 3


 • Bostadstyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 60.7 kvm
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Pris: 2 690 000 kr / Utgångspris
 • Månadsavgift: 2 994 kr

Virebergsvägen 3, vån 3

Ljus och luftig hörntvåa med balkong i sydväst-läge!

Välkomna till denna stilrena och trivsamma gaveltvåa med attraktivt läge i Vireberg, Råsunda. Bostaden erbjuder en välplanerad planlösning med stor hall och klädkammare, ljust vardagsrum med vacker fiskbensparkett och rikligt med ljusinsläpp från charmigt fönster. Ett trevligt och praktiskt kök, rymligt sovrum samt ett snyggt renoverat badrum. Bostadens samtliga väggar och tak är nymålade samt parkettgolv nyslipat. På den fantastiska balkongen kan du njuta av solen från lunch till långt inpå kvällen. Huset har gjort flertalet renoveringar med bland annat nya 3-glasfönster. Här bor ni i en välskött förening med god ekonomi. Avgiftsfritt under juni månad 2019!


LÄGENHETEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE:

HALL
Välkomnande hall inredd med stengolv (Ölandssten) och väggar målade i den vita nyansen Stockholmsvit. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och förvaringsmöjligheter i garderob. Den inre hallen har en fiskbensparkett och leder till en rymlig klädkammare som går att nyttja utefter behov. Grannar med liknande lägenhet i huset har exempelvis gjort om den till en sovalkov, bastu, förlängning av badrummet eller tagit bort den helt och hållet.

BADRUM
Badrummet är helkaklat och renoverades 2014. Inrett med en snygg grå klinker samt vitkaklade väggar. Utrustat med WC, handfat, handdukstork och en duschhörna med takdusch och vikväggar i glas.

SOVRUM
Det trivsamma och mysiga sovrummet är inrett med fint golv samt väggar i vitt. Stort fönster som ger trevligt ljusinsläpp till rummet. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, arbetshörna och extra förvaring.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar i nyansen Stockholmsvit. Här finns plats för möblering efter tycke och smak, exempelvis en soffgrupp, TV-möbel och matbord. Rummet ligger på gaveln och har tre stora fönster och utgång till balkongen.

BALKONG
Från vardagsrummet nås den soliga (sydväst läge) möblerbara balkongen där du kan njuta av solen från lunch till långt inpå kvällen. Härifrån har du vy över föreningens trevliga gård som rustats upp med bland annat grillplats, gräsmatta och en häck av enar.

KÖK
Köket är inrett i sann retrostil med ett charmigt golv i gråa nyanser samt väggar målade i tonen Stockholmsvit. Köket har vita skåpsluckor och vitt kakel ovan diskbänk. Utrustat med kyl/frys, spis/ugn och en spisfläkt. I köket finns plats för ett mindre matbord samt gott om förvaringsmöjligheter. Möjligheten finns att öppna upp väggen mot vardagsrummet. Från köket leder en vit spröjsad glasdörr ut till den inre hallen.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd.


FÖRENINGEN

Brf Sonetten 3 bildades år 2006 och 2010 förvärvades marken. Föreningen består av 43 lägenheter, varav 5 för närvarande är hyreslägenheter och resten bostadsrätter. Byggåret är 1954. Föreningen äger marken och är en äkta förening. Föreningen har sålt av vinden där det byggdes två nya lägenheter 2015, vilka till stor del har finansierat de renoveringar som gjorts. Senaste förändringen av månadsavgifterna var en sänkning med 10% år 2013. De 5 hyresrätterna som finns kvar i föreningen kan ses som ett dolt kapital. Föreningen sparar reserver för framtida yttre underhåll och amorterar på lånen. I dagsläget (2019-03-11) finns inga beslutade avgiftsändringar. Styrelsen har valt att besluta om avgiftsfritt under juni månad 2019! Föreningen godkänner delat ägandeskap med krav om minsta ägarandel på 10 % och högst 3 st delägare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har cykelförråd samt tvättstuga i källaren utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel, 1 torkrum. Där finns också ett cykelförråd. Föreningen har en gemensam gård, ett hobbyrum och ett gym för sina medlemmar. Vid husets entré finns ett soprum med källsortering.

TV & BREDBAND
Kabel-TV via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via ComHem.

PARKERING
Föreningen har 4 st garageplatser, 1000 kr/mån, samt 8 st p-platser, 500 kr/mån. För närvarande är det kö till samtliga platser. Krav från föreningen är att nyttjande skall ha bil. I övrigt råder boendeparkering p gatan. Kostnad är 300 kr/månad eller 750 kr/kvartal. Läs mer på https://www.solna.se

 

RENOVERINGAR - Utförda och kommande

2019 - Byte fläkt
2018 - Nytt ventilationsaggregat
2017 - Nyanläggning av gården
2015 - Byggnation av tv vindslägenheter
2015 - Renovering tak
2015 - Fasaden har putsats
2015 - Nya fönster med energiglas
2015 - Målning garageportar
2015 - Nybyggnation källarförråd (Gäller inte allas förråd)
2014 - Anläggning av Parkeringsplatser
2014 - Relining av samtliga stammar i huset.
2014 - Renovering hyreslägenheters badrum
2012 - Renovering av badrum i hyresrätter.
2010 - Stamspoling samt filmning utförd. Tvättstugeutrustning har bytts ut. Elstigare besiktigades och ingen åtgård är nödvändig.


KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagslget (2019-01-29) finns inga beslutade renoveringar.

ÖVRIGT
Pansättningsavgift om 448 kr. Överlåtelseavgift om 1120 kr.


OMRÅDET

I trivsamma Vireberg bor du med närhet till allt du kan tänkas behöva. På kort gångavstånd når du Solna centrum med sitt stora utbud av dagligvaruhandel, shopping, service, caféer och kommunikationer. Här finns både tunnelbana, tvärbana och många olika busslinjer. På en kort promenad nås även Solna station med pendeltåg som trafikerar sträckan Märsta-Södertälje och tvärbanans station som går mot Alvik. Åt samma håll ligger Mall of Scandinavia, Skandinaviens största inomhusgalleria med ett brett utbud av shopping, dagligvaruhandel, restauranger, service och nöjen. Precis bredvid ligger nationalarenan Friends Arena som erbjuder allt från fotbollsmatcher till konserter. Motionsstråk och natursköna grönområden finns runt Råstasjön och Lötsjön och du har heller inte långt till Hagaparken och Brunnsviken med bad på sommaren och skridskoåkning vintertid.

KOMMUNIKATIONER

Mycket goda kommunikationer såsom T-bana, pendeltåg, bussar samt den nybyggda tvärbanan. Tunnelbanan ska även byggas ut med en ny linje från Odenplan till Arenastaden. Den nya linjen får färgen gul och knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan. Utmed sträckan byggs tre stationer: Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. Är man cykelburen tar man sig med lätthet in till Vasastan och Kungsholmen på 15-20 min.

Visningar


  • 2019-03-21 18:00 - 18:30
   Välkommen på visning!

  • 2019-03-24 13:00 - 14:00
   Välkommen på visning!

  • 2019-03-25 18:00 - 18:30
   Välkommen på visning!

Okan Korhan

Reg. Fastighetsmäklare
+ 46705174574
okan@sthlmfast.se

Anders Björkqvist

Fastighetsmäklare
+ 46709111492
anders@sthlmfast.se

Bestäm ditt egna arvode

Fyll i formuläret här till vänster så hör vi av oss inom 2h