Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Skolgatan 9.

Med sekelskifte och centralt läge i gammal skola!

Med stora öppna ytor, högt till tak och ett centralt läge, nära bussar och tunnelbana återfinns denna välplanerade fem rummare med uteplats och egen ingång. Här finns plats för den större familjen. Ljusinsläpp genom hela 9 fönster och sol från morgon till eftermiddag. Stilrena materialval samt ljusa ytskikt.
Sundbyberg som helhet är ett mycket populärt område som utvecklas på båda sidor av järnvägen med nyproduktion som förändrar stadsbilden till det positiva. Idag känt som Sveriges mest restaurangtätaste område bland annat.
I närområdet finns grönområden runt Lötsjön, Golfängarna, Sundbybergs Strandpromenad, Marabouparken och Tuvanparken. Här är det bara att flytta in. Välkommen på visning

Beskrivning

Arkitektur:

Sundbybergsskolan i Centrala Sundbyberg byggdes mellan åren 1900 och 1918 i olika etapper.I dag finns bara skalet kvar och skolan inryms i dag av lägenheter. Men byggnaden känns fortfarande solid och stor. En ytterligare skolbyggnad i området vid Fredsgatan kom i bruk 1945. Sundbybergs skola är ritad av arkitekt Georg A. Nilsson (1871-1949).

På 1990-talet lades Sundbybergsskolan, Spiken 14, ner och en markanvisningstävling utlystes för skoltomten och det angränsande ABF-huset, även det ursprungligen en skolbyggnad. Det vinnande förslaget innebar att sluttningen ner mot fastigheterna Spiken 11 och 12 bebyggdes med tre lamellhus. Samtidigt uppfördes ett gathus i vinkel i kvarterets nordvästra del och skolan och ABF-huset gjordes om till bostäder samt lokaler för museum i ABF-husets bottenvåning.

Läs mer

Beskrivning:

Hall
Välkomnande stor hall erbjuder avhängning i stor garderob med spegeldörrar. På golvet ligger det vitlaserat ekgolv och väggarna är ljusa.

Vardagsrum
Ljust och minst sagt väl tilltaget vardagsrum i delvis öppen planlösning mot fullutrustat kök. Här finns gott om plats för rejäl soffgrupp med tillhörande möbler samt stort matsalsbord. Väggarna är vita med en svart fondvägg och på golvet ligger det ek. Detta är ett rum att trivas i!

Kök
Påkostat kök med lyxiga vitvaror. Gott om förvaring bakom vita luckor och lådor. Exemplariska arbetsytor på bänskiva av laminat och rostfritt med ovansittande vitt kakel. Maskinell utrustning bestående av stor induktionshäll, dubbelugn (varmluft), spisfläkt, diskmaskin, vinkyl, mikro, samt kyl och frys. Vitmålade väggar samt ek på golv.

Duschrum
Helkaklat duschrum i harmoniserande kulörer. Utrustat med dusch (möjligt badkar för den som önskar), vägghängd WC, kommod, spegelskåp, handdukstork samt TM & TT. Gott om övriga förvaringsmöjligheter för den som önskar.

Sovrum 
Fyra ljusa och väl tilltagna sovrum varav det ena har en gigantisk walk-in closet som rymmer det mesta. Vita väggar och ek på golv.

Uteplats
Trevlig uteplats med plats för bord och stolar. Här kan man sitta och njuta av lugnet i solen på för- och eftermiddagen.

Källarförråd
Till bostaden hör ett källarförråd.

Läs mer

Förening:

Riksbyggens Brf Spiikens Backe består av totalt 6 st bostadshus med 124 lägenheter och 2 lokaler. I föreningen finns en gemensamhetslokal. Den kan hyras för mindre sammankomster och det finns möjlighet för 4 personer att övernatta. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen är ansluten till digitala nätet för kabel-TV. Ett grundabonnemang med 17 digitala kanaler (de fria analoga och digitala kanalerna inräknade) ingår i månadsavgiften. Comhems nät kan även användas för telefonabonnemang.

Föreningen har installerat ett fibernät för leverans av bredbandstjänster. Tjänsterna levereras av Stockholms Stadsnät. Avgiften för bredbandet ingår i månadsavgiften. Lägenhetsvisa anslutningar finns innanför respektive ytterdörr.

Parkering
Under de tre parkhusen ligger föreningens parkeringsgarage, där vi förfogar över 38 platser för bilar och tre för MC. Föreningen har också tre parkeringsplatser innanför grinden på Skolgatan. Vanligtvis är det kö till alla dessa platser. Dessa administreras av Riksbyggens hyresavdelning, dit man anmäler intresse av garage-/parkerings-plats, tel. 0771-860 860, e-post boa@riksbyggen.se.

Utförda renoveringar:

2021: Nytt skalskydd med taggar

2019: Fönstermålning

2018: Takbyte på ABF- huset

2017: Renovering av utvändiga stentrappor

2017: Byte av system för värmeslingor i alla stuprör och hängrännor

2017: Upprustning av föreningens 4 skyddsrum

2016: Nya installationer för taksäkerhet på alla byggnader

2015-17: Säkerhetsmässig uppgradering av alla hissar i föreningen

2012: Del av tak omlagt enligt plan på Centralskolan.

Gemensamma utrymmen
I varje hus finns barnvagnsrum och cykelrum. Föreningen har en gemensam grillplats och lekplats på gården. I föreningen finns 3 st tvättstugor.

Innergårdar
I föreningen har du möjlighet att nyttja alla olika innergårdar/parker man erbjuds. Rofyllt läge där du kan lapa solen fritt i glada vänners lag med ett glas gott. Det här är en av få föreningar som har flera innergårdar.

Förråd
Till bostaden hör en nyttjanderätt om ett stort källarförråd på samma plan som bostaden.

Föreningen debiterar säljaren en överlåtelseavgift på ca 1100 kr och köparen en pantsättningsavgift på ca 400 kr/pant.
Föreningen har en egen hemsida: www.spiikensbacke.se

Lägenheten är förberedd för hemlarm.

Läs mer

Område:

Sundbyberg som helhet är ett mycket populärt område som utvecklas på båda sidor av järnvägen med nyproduktion som förändrar stadsbilden till det positiva. Idag känt som Sveriges mest restaurangtätaste område bland annat.
I närområdet finns populära Tornparken med lekpark, plaskdamm och fotbollsplan. Rikligt med grönområden runt Lötsjön, Golfängarna, Sundbybergs Strandpromenad, Marabouparken och Tuvanparken.

Flera förskolor finns i området och även till Ängs-, Duvbo och Lilla Albyskolan.

Kommunikation
Tunnelbana, pendeltåg samt tvärbanan förflyttar dig lätt mellan olika kommuner inom Storstockholm. Pendeltåget tar dig till Stockholms central på 8 minuter. Med cykel tar du dig enkelt till Stockholms innerstad på ca 20 minuter.

Närservice
I närområdet finns Sundbyberg centrum med bagerier, caféer och välsorterad ICA Supermarket. Från Signalfabriken och Landsvägen finner du även andra butiker, bibliotek, restauranger och uteserveringar. Längs mysiga strandpromenaden även populära Brasseri 19. Solna Business Park med ICA Maxi samt övrig service finns på promenadavstånd.

Parkering
Parkering finns på gatorna, här gäller boendeparkering som du beställer ifrån Sundbybergs kommun för 600:-/mån.

Läs mer

Sundbyberg

Sundbyberg Sundbyberg
Månadsavgift: 7 544 kr/mån

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
5 rum och kök
Varav sovrum:
4
Badrum:
1
Byggnadsår:
1900
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
3-glas
Balkong/Terass:
Uteplats
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
TV / Data:
Comhem
Allmänt skick:
Gott

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
135 Kvm (enligt föreningen)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Energiprestanda:
kWh/Kvm och år
Energiklass:
Registrerad:
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
Brf Spiikens Backe
Lägenhetsnr:
4402
Lägenhetsnr LMV:
0802
Våning:
NB
Hiss:
Ja
Avgift:
7544 kr/mån
Ingår i avgiften:
ink värme, VA, kabel-tv och 100 mbps bredband

Driftskostnader

El:
250 kr/mån
3000 kr/år
Försäkring:
170 kr/mån
2040 kr/år
Driftskostnader totalt:
420 kr/mån
5040 kr/år

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.