Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

På bästa adress i Birkastan!

Drömmarnas hem på bästa adress i Birkastan! Vacker 30-tals lägenhet med ljus genomgående planlösning, generös takhöjd, mörkbetsat fiskbensparkettgolv, spröjsade fönster och fina detaljer. Luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot stilfullt kök skapar en social atmosfär. Rofyllt och stort sovrum som med enkelhet rymmer dubbelsäng och annat möblemang samt ett helkaklat badrum. Föreningen ersätter en kostnad om 120 000:- för den som vill renovera badrummet

Brf Nya Skålen 20 är en välskött förening med låga lån och grönskande innergård. Belägen på en lugn enkelriktad gata med grönskande Vasaparken och pulserande Rörstrandsgatan med dess rika restaurangutbud runt hörnet.

Välkommen till kvarter du aldrig vill lämna.

Beskrivning

Beskrivning:

Hall 
Här välkomnas ni av en stor hall med avhängningsdel och skohylla. På golvet ligger det ljust klinker och väggarna är blå som övergår till mörkbetsat fiskbensparkett och ljusgrå väggar. Här finns plats för större hallmöbel eller annat möblemang för den som önskar samt förvaring i stor garderob och klädkammare. 

Kök 
Stilrent och fullutrustat kök med gott om förvaring bakom pastell gröna skåp och lådor. Goda avlastnings samt arbetsytor på bänkskiva av vit komposit med ovansittande komposit. Maskinell utrustning bestående av kyl/frys, häll, ugn, fläkt, mikro samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger det  mörkbetsat ek och väggarna går i beige ton. Härligt ljusintag från två stora fönsterpartier med plats för matsalsdel. 

Vardagsrum 
Stort och luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot stilfullt kök skapar en social atmosfär. Här finns gott om plats för soffa med tillhörande möbler samt matsalsdel. Här finns även en platsbyggd garderob för ytterligare förvaring. Stora fönsterpartier bidrar till ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger det mörkbetsat ek och väggarna går i beige ton.
Vardagsrummet är ett rum att trivas i!
 

Sovrum 
Rofyllt och stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möbler samt annat möblemang för den som önskar. Härligt ljusinsläpp från insynsskyddat fönster. I förvaringsväg återfinns en platsbyggd garderob med skjutdörrar av spegelglas. På golvet ligger det mörkbetsat fiskbensparkett och väggarna är blå.

Badrum 
Helkaklat badrum med vita väggar samt ett ljust klinkerbelagt golv. Utrustat med dusch, WC, handfat, spegelskåp, handukstork samt tvättmaskin. Föreningen ersätter ytskikten för de bostäder vilket är berättigade till renovering vilket denna bostad är. Ersättningen är en summa om 120 000:-. 

Läs mer

Brf Nya skålen 20:

Brf Nya Skålen 20 är en äkta förening som bildades 2018 med totalt 91st lägenheter varav 25st är upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även 3st hyreslokaler. Marken är upplåten med tomträtt. Juridisk person accepteras ej. Föreningen har en belåning på 6093kr/kvm.

TV/Bredband 
Kabel-Tv via ComHems grundutbud ingår i avgiften. Bredband (250/50) från Tele2 med obligatoriskt tillägg om 185kr/mån. 

Gemensamma utrymmen  
Tvättstuga finns på Norrbackagatan 25 och omfattar 2st tvättmaskiner, 2st torktumlare, 2st torkskåp, 1 centrifug samt 1 mangel.  
Innergård med både utemöbler och cykelplatser.  
En gemensam bastu finns att nyttja för medlemmar i föreningen. 

Parkering  
Garageplats finns att hyra i föreningen och kostar 2 500kr/mån, fn kö.  

Utförda renoveringar 
1993-1994 Stambyte, badrumsrenoveringar och utbyte av elinstallationer samt omputsning av fasader. 
2020 Hissrenovering, ventilation samt omläggning tak. 
2020 Ombyggnation av vinden till lägenheter. 

 Föreningen har på förslag att ersätta de bostäder där ytskikten behöver renoveras i badrummen med en summa om 120 000:-. Detta är dock på förslag och inga beslut är tagna.

Planerade renoveringar 
2021-2024 Badrumsrenoveringar samt fönsterrenoveringar. 

Ekonomi 
Förening med stabil ekonomi och stora intäkter. Under 2020 amorterades 5 Mkr efter försäljning av tidigare hyresrätter i föreningen. De 25 kvarvarande hyresrätterna är dolda tillgångar eftersom de kan säljas vartefter de blir lediga, idag ger de hyresintäkter om 2,4 Mkr/år. De 3 lokalerna samt garaget ger även stora intäkter om ca 4,4 Mkr årligen. Totala intäkter till föreningen om 6.8 Mkr. För 2019 gjorde föreningen ett positivt resultat före avskrivningar om + 240 tusen kronor och för 2020 + 1. 150 Mkr. Föreningen har även ca 18 Mkr i kassan. 

Läs mer

Område och kommunikationer:

Område
Bostaden är belägen på idylliska Norrbackagatan ett av Vasastans absolut mest populära område, mitt i hjärtat av Birkastan som erbjuder både en lugn boendemiljö men också invid Birkastans puls som erbjuder ett rikt utbud av butiker, kaféer, krogliv och restauranger. Utbudet är som störst längs Rörstrandsgatan som kantas av allt från trendiga restauranger och brunchställen till mysiga barer och caféer. 
Det är också nära till grönområden och avkopplande miljöer. Den vackra strandpromenaden längs Karlbergskanalen ligger bara några minuter bort och leder dig till de vackra omgivningarna kring Karlbergs slott, här finns även picknickplatser, utmärkta motionsspår, badbrygga samt tennisbanor. Inom när räckhåll finns Vasaparken med stora gräsytor, konstgräsplan/skridskobana, minigolfbana och mysiga fik. Ett område att trivas i för den som vill njuta av det bästa innerstaden erbjuder med en unik kvarterskänsla! 

Kommunikationer 
Kommunikationerna är enastående och här når ni alla tänkbara färdmedel inom två minuter. Med gångavstånd nås S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). I närheten finns även Odenplans pendeltågsstation. 

Läs mer

Stockholm

Stockholm Birkastan
Månadsavgift: 2 694 kr/mån

5 695 000 kr

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
2 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Byggnadsår:
1935
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
2-glas
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft), självdrag
TV / Data:
Com hem
Allmänt skick:
Gott

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
60 Kvm (enligt föreningen)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Utförd
Energiförbrukning:
153
Energiprestanda:
153 kWh/Kvm och år
Energiklass:
Registrerad:
2010-01-26
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
Brf Nya skålen 20
Lägenhetsnr:
82411-01-01-062
Lägenhetsnr LMV:
1201
Våning:
2
Avgift:
2694 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten, kabel-TV, Bredband (Obligatoriskt tillägg om 185 kr/mån)
Känd avgiftsförändring:
Ingen känd avgiftsförändring

Driftskostnader

El:
160 kr/mån
1920 kr/år
Försäkring:
140 kr/mån
1680 kr/år
Driftskostnader totalt:
300 kr/mån
3600 kr/år

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.