Balkong

Östgötagatan 34


  • Bostadstyp: Bostadsrätt
  • Boarea: 51 kvm
  • Antal rum: 2 rum och kök
  • Pris: 5 000 000 kr / Slutpris
  • Månadsavgift: 3 518 kr

Östgötagatan 34

Sekelskiftescharm - Balkong i söder - Fungerande kakelugn - Högt i tak - Lugnt gårdsläge mitt i stad

I hjärtat av söder och i vacker sekelskiftesfastighet med anor från 1909 finner ni denna härliga 2:a om 51kvm. De tidstypiska detaljerna är välbevarade såsom fungerande kakelugn, höga fönster, högt i tak och vackra furutiljor på golv, som återspeglar den tidsepok då fastigheten uppfördes. Vidare erbjuder lägenheten ett stilfullt kök, ett rymligt och trivsamt sovrum i etage med bra förvaringsmöjligheter. Ett luftigt vardagsrum med ett stort fönsterparti, en mysig kakelugn samt utgång till härlig och möblerbar balkong i söder.
Här bor man i attraktiva kvarter med närhet till Nytorget, Skrapan och Medborgarplatsen samt ett stort utbud av caféer, restauranger, trendiga affärer och livsstilsbutiker. Perfekta kommunikationer med T-bana och flertalet bussar som 2:an, 3:an & 76:an i närheten samt ca 10 minuters promenadavstånd till Södra Stations Pendeltåg.

Beskrivning

Hall
Välkomnande entré med plats för avhängning av ytterkläder och ytterligare förvaring i garderober med spegeldörrar. I hallen och resten av lägenheten ligger ett vackert trägolv som ytbehandlats och väggar i ljusa toner.

Kök
Stilrent kök med förvaring bakom vita skåp. Bra arbetsyta på bänkskiva av mörk komposit sten med ovansittande ljust kakel som belyses av spotlights. Maskinell utrustning bestående av häll, ugn, kyl/frys, diskmaskin samt fläkt. Matplats för ca fyra personer.

Vardagsrum
Luftigt vardagsrum i delvis öppen planlösning mot kök skapar en social umgängesyta. Här finns plats för soffa med tillhörande möbler för den som önskar. I ena hörnet stoltserar den vackra fungerande kakelugnen bredvid en inbyggd garderob. På golvet återfinns det trätiljor, väggarna är vita och i taket sitter det spotlights. Härifrån nås också den möblerbara och södervända balkongen som ligger med lugnt gårdsläge.

Sovrum
En trappa ner återfinns ett rofyllt och väl tilltaget sovrum med plats för stor dubbelsäng, garderobsvägg samt arbetsplats för den som önskar. Här uppmärksammas den höga takhöjden. Grått golv och ljusa väggar.

Duschrum
Helkaklat och fräscht duschrum i gröna harmoniserande kulörer. Här finns vägghängd WC, tak-dusch med vikbar dörr i glas, inbyggda förvaringshyllor, handfat med spegel och belysning samt handdukstork.

Förening

Brf Höken 10-22 är en äkta bostadsrättsförening som köpte fastigheten 2004 och äger marken. Föreningen består av två fastigheter, Bondegatan 5A och C samt Östgötagatan 34, på Södermalm i Stockholm. Föreningen består av 35 lägenheter och 1 företagslokal.

Utförda renoveringar
1981 – 1982 Totalrenovering och ombyggnad av fastigheterna. Tak, fasader, stammar, el, hissar mm är från den tiden. 1997 Byggdes vindslägenheter.
2006 Renoverades gården.
2008 Byggdes ett antal balkonger mot gården. Balkongerna bekostades av respektive bostadsrättsinnehavare. Något aktuellt bygglov för ytterligare balkonger finns inte.
2015 Renoverades trappuppgångarna. Säkerhetsdörrar bekostades av respektive bostadsrättsinnehavare.
2017 Ny fjärrvärmeväxlare samt nya radiatorventiler i samtliga lägenheter. Målning av fastigheternas plåttak. Ny värmekabelanläggning.

Gemensamma utrymmen
Cykelparkering under tak på gården.
Barnvagnsrum finns på gården.
Tvättstuga.

Till denna bostad hör ett källarförråd.

Mer info, vänligen se www.hoken1022.se

Här bor ni i attraktiva kvarter med närhet till Nytorget, Skrapan och Medborgarplatsen samt ett stort utbud av caféer, restauranger, trendiga affärer och livsstilsbutiker.
Katarina församling ligger på den mittersta delen av Södermalm. Området börjar i norr med kulturkvarteren på Katarinaberget mellan Götgatan och Renstiernas gata där Södermalms ursprungliga historia gör sig påmind. Området löper därifrån ner till Skanstull och Årstaviken. Området är stort och omfattar olika tidsepoker av bebyggelse som går som en tidslinje över Södermalms historia. Här finns ett stort utbud av kultur-, nöjes- och krogliv med teatrar, restauranger, kaféer, biografer och mycket mer. Du kan även njuta av gröna parker, utsiktsplatser och bra shopping. Kommunikationerna är mycket goda med såväl tunnelbana, bussar och Saltsjöbanan.
Utmärkta kommunikationer med T-bana och flertalet bussar som 2:an, 3:an & 76:an i närheten samt kort promenadavstånd till Södra Stations Pendeltåg.

Anders Björkqvist

Fastighetsmäklare
+ 46709111492
anders@sthlmfast.se

Jens Eriksén

Försäljningschef
+ 46707539000
jens@sthlmfast.se

Bestäm ditt egna arvode

Fyll i formuläret här till vänster så hör vi av oss inom 2h