Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Skuldfri förening – Möjlig fyra – Egen ingång – Takterrass – Högt till tak – Ljus – Design – Uteplat

Välkommen till en mycket påkostad och välplanerad bostad med ljusinsläpp från tre väderstreck. Här bor ni med direkt närhet till badklipporna samt kommunikationer.
Ljust och rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot fullutrustat kök. Den höga takhöjden förhöjer känslan av rymd. Kök med stor köksö och bänkskiva av italiensk marmor, två rofyllda sovrum varav det ena går att dela av för ytterligare ett rum. Uteplats med morgonsol och ett stilrent badrum.
Välunderhållen och skuldfri förening med de stora renoveringarna bakom sig. Hela lägenheten värms upp med vattenburen golvvärme.

Här bor du i ett lugnt och stilla område med närhet till natur, vatten, badklippor och strövområden samtidigt som du snabbt och smidigt når citykärnan på några få minuter via t-banan belägen 5 min från porten!

Beskrivning

Arkitektur 30-tal:

Funkisen fick sitt genombrott i Sverige i samband med Stockholmsutställningen 1930 där Gunnar Asplund var chefsarkitekt. En stark optimism för den nya stilriktningen växte fram. Det gjorde även tron på en rättvisare värld. Bättre villkor för trångbodda familjer stod högt på den politiska agendan och byggkostnaderna pressades med hjälp av ett mer industrialiserat byggande. Stora byggherrar som till exempel HSB och allmännyttan började uppföra identiska hus efter samma ritning.

Renskalat och modernistiskt

Rent estetiskt innebar funkisen en radikal förändring av synen på arkitektur. Estetik som egenvärde tillhörde det förgångna och tidens måtto var att det ändamålsenliga var det sköna. Dekorationer med historiska associationer på fasaden var till exempel helt otänkbart. Många äldre byggnader revs eller moderniserades.

Även om det kanske inte var avsikten i teorin fick de nya funkisbyggnaderna ett både tilltalande och nydanande formspråk. I de nyplanerade områdena placerades husen friliggande, med naturmark och växtlighet tätt inpå knuten. För att kunna betraktas från alla håll, gavs husen en enkel, rak grundform utan självklar fram- eller baksida. Geometriska former som kuben, rektangeln och skivan kombinerades effektfullt för att ge ett tyngdlöst intryck. Det typiska funkisfönstret var ett rektangulärt tvåluftsfönster medan taken ofta var flacka, tunna sadeltak. Fasaderna slätputsades med kalkbruk och färgsattes med ljusa kulörer. Höga burspråk och balkongrader gav fasaderna liv och variation.

Genombrott för praktiska bekvämligheter

Under 1930-talet fick så gott som alla nybyggda lägenheter badrum med bekvämligheter som badkar och wc. De små köken inreddes praktiskt med spis, kylskåp och rostfria diskbänkar för att underlätta hushållsarbetet. Ytterligare en bekvämlighet var sopnedkastet som installeras efter amerikansk förlaga.

Läs mer

Beskrivning:

Hall
Med egen ingång från gatan välkomnas ni till detta härliga boende. Redan i hallen uppmärksammas den höga takhöjden. Anhängning finns på krokar och på golvet ligger det mörk klinker.
Den inre hallen har gott om plats för förvaring samt återfinns en större walk-in closet.

Vardagsrum
Stort och rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot stilfullt kök. Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möbler samt matsalsbord. På golvet ligger det ekparkett och väggarna är ljusa. I taket sitter det spotlights.

Kök
Stort och rymligt kök med förvaring bakom mörkbruna skåp och lådor. Exemplariska arbetsytor på bänkskiva av italiensk marmor med ovansittande glasskiva som belyses av spotlights. Praktisk stor köksö underlättar förvaringen och arbetsytan. samt att det skapar en social atmosfär och ett barhäng.
Maskinell utrustning bestående av häll, ugn, fläkt, kyl/frys, diskmaskin, kaffemaskin samt två hoar.

Sovrum I 
Rofyllt sovrum med gott om plats för bred säng med tillhörande möbler. Det finns gott om plats för garderober eller arbetsplats för den som önskar. Från detta sovrum har man även låtit bygga en glasskiva i väggen för att skapa ljusinsläpp från två väderstreck. Ekparkett och ljusa väggar.

Sovrum II
Stort och rymligt sovrum som med enkelhet går att dela av för den som önskar. Härifrån hittar vi även utgången till den trevliga och möblerbara uteplatsen som bjuder på morgonsol.

Badrum
Stilrent helkaklat badrum med  bronzo mosaikväggar samt ett brunt värmebelagt klinkergolv. Utrustat med badkar, stor spegel, förvaringshylla. kommod, WC samt handukstork. I taket sitter det spotlights.

Läs mer

Förening:

Brf Älgskyttarne 1 bildades 1996 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Det finns 31 lägenheter på Atterbomsvägen 60 samt 1 lokal. Fastigheten byggdes 1936.

Renoveringar
1996 Byte av stammar i kök och badrum
1996 Renovering av tak
2006 Renovering av balkonger
2007 Byggnation av tvättstugan på bottenvåningen
2010 Renovering av fönster samt insättning av energiglas i innerfönster
2013 Elstigare utbytta
2018 Säkerhetsdörrar
2018 Renovering av tvättstuga

Ekonomi
Föreningen har väldigt god ekonomi och inga avgiftsändringar finns planerade.

Kabel-TV/bredband
Kabel-TV från Comhem om en obligatorisk kostnad på 69 kr/månaden.
Bredband levereras av Bredbandsbolaget till en obligatorisk kostnad på 165 kr/månaden.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns i källare.
Föreningen har en fantastisk gemensam takterrass.
Cykel/Barnvagnsrum finns i källaren.

Läs mer

Område:

Fredhäll ligger på Kungsholmens sydvästra del och är känd för sina oerhört populära badklippor som berikats i området. I området finns gott om mataffärer och caféer däribland Paloma samt små butiker på närliggande gator. Att rekommendera är ett besök på restaurang Solstugan som är Fredhälls hemliga oas sedan 1922.
Här bor du centralt men har närheten till vatten och grönska. Sommartid är Fredhällsparken som ligger ett stenkast bort en välbesökt plats av soldyrkare. Goda kommunikationer med bussar och tunnelbana som snabbt tar dig till b.la. Fridhemsplan, Odenplan och T-centralen.

Läs mer

Stockholm

Stockholm Fredhäll
Månadsavgift: 3 824 kr/mån

5 295 000 kr

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2 till 3
Badrum:
1
Byggnadsår:
1936 huset 2008 lägenheten
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
2-glas och 3-glas
Balkong/Terass:
Egen uteplats
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
TV / Data:
Comhem och bredbandsbolaget
Allmänt skick:
Gott

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
83 Kvm (enligt föreningen)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Energiprestanda:
kWh/Kvm och år
Energiklass:
Registrerad:
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
Brf Älgskyttarne 1
Lägenhetsnr:
60A 31
Våning:
0
Avgift:
3824 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten

Driftskostnader

El:
210 kr/mån
2520 kr/år
Försäkring:
170 kr/mån
2040 kr/år
Driftskostnader totalt:
380 kr/mån
4560 kr/år

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.