Öppen planlösning

Gotlandsgatan 67, 1tr


  • Bostadstyp: Bostadsrätt
  • Boarea: 74 kvm
  • Antal rum: 3 rum och kök
  • Pris: 5 590 000 kr / Utgångspris
  • Månadsavgift: 3 480 kr

Gotlandsgatan 67, 1tr

Underbar trea i hjärtat av Södermalm!

Varför kasta bort massa pengar på för stora trerummare. Här har vi 74 genomtänkta, designade, renoverade och ypperliga kvadratmeter fördelade på just det, tre rum och kök.
Vi finner här allt som kan önskas av familjedrömmen: Den stora och rymliga entrén, de vitlaserade furugolven, det moderna köket, det skandinaviska badrummet, sovrummen som rymmer sin funktion oklanderligt och på det beläget i självaste hjärtat av Södermalm. Här kommer man trivas!

Brf Södersiluetten


Brf Södersiluetten registrerades 1996 och är en äkta bostadsrättsförening med 47 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 2 lokaler. Fastighetens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3398kvm varav 2637kvm utgör lägenhetsyta och 671kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 975 och det är föreningen som äger marken.

Väsentliga renoveringar:
1996 - Stambyte, elstammar, fasad, fönster, dörrar samt trapphus.
2013 - Innergården samt bjälklaget.
2015 - Renovering av hiss på Gotlandsgatan 67. Byte av entréportar.
2016 - Renovering av gårdsdörrar, målning av tak samt omläggning av låssystem.
2017 - Underhåll gård staket/mur/läckor

Kommande renoveringar:
Inget beslutat men det diskuteras en renovering av fönster 2020.

Kabel-tv via ComHem(basutbud ingår i avgiften) internet via Bredbandsbolaget(förmånligt pris om 200kr/mån)

Gemensamma utrymmen
Innergård, soprum, grovsoprum med källsortering, tvättstuga samt ett vindsförråd till varje lägenhet.
Föreningen har 3st parkeringsplatser men för närvarande är det kö till dessa.

Överlåtelseavgift betalas av köparen(2,5% av basbelopp)
Pantsättningsavgift betalas av bostadsinnehavaren(1% av basbelopp)

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Glöm alla trånga södermalmshallar. I denna bostad gör man entrè med stil. Vitlaserade furutiljor, vitmålade väggar och stora måttanpassade garderober, där du gömmer undan det du inte vill ska synas för gästerna. För ytterligare förvaring finns här även en rymlig klädkammare.

Kök
Är du en Gourmand eller kanske en köksmästare? I så fall har jag tillfället att glädja dig med detta renoverade kök. Ett kök som är byggt från golv till tak med vita luckor i glans, platsbyggda överskåp som öppnas med "push" en maskinpark som tar dig från start till mål, en massiv bänkskiva i trä som omsluter det hela. Ett kök som ger dig inspiration och inte stress av att laga mat.

Vardagsrum
Man kan fråga sig vad man vill ha i ett vardagsrum förutom möbler? och svaret är närheten till köket. 

Och just detta har man tänkt på när man planerat sin renovering. För här är det öppet samspel mellan kök och vardagsrum. Samma vackra furugolv som i resten av bostaden, plats för matbord, soffgrupper och annat möblemang som man själv önskar. Stort vackert fönster med spröjs där man kan blicka ut över stadens brus.

Föräldrarnas sovrum
Otroligt estetiskt och harmoniskt tilltalande avkopplingsrum. De historiska furugolven, det spröjsade fönstret får med det moderna nedsänkta taket av spotlights en blandning av just det gamla och det nya som så många av oss eftersträvar i vårat boende. Självklart finns rum med en säng där alla får plats samt utsikt över lugn park.

Någon annans sovrum
Här finns det gott om plats för kompisen som gjort slut med killen, svärmor på besök över jul eller varför inte den mindre familjemedlemmen som kan ha kompisarna över för game night, till alla föräldrars glada miner :)

Badrum
Stilrent badrum med mörktonad klinker på golv samt ljust kakel på vägg. Duschhörna med tillhörande glasvägg, vägghängd toastol, handfat med kommod och spegelskåp, handdukstork.

Området SoFo

Precis runt hörnet ligger den attraktivaste delen av Södermalm. Här hittar du det mesta och det bästa som Stockholm har att erbjuda. Söders populäraste restauranger, caféer och butiker. Den populära bondens marknad  i den härliga gröna trädallén som följer Katarina Bangata. Nytorget ligger bara ett stenkast bort och bredvid ligger Vitabergsparken som sommartid är en härlig grön oas med de gamla trähusen bevarade. Ett par minuter bort ligger Medborgarplatsen som erbjuder saluhall, simhall, träningsmöjligheter, biograf, krogar och all tänkbar shopping på Götgatan.

Många boende i området har här hittat rätt livskvalité och kan inte tänka sig någon annanstans i världen att bo! Nedan lite historik om benämningen på området. 

SoFo (akronym för Söder om Folkungagatan alternativt South of Folkungagatan) är ett smeknamn på en del av stadsdelen Södermalm i Stockholm. Namnet följer samma mönster som SoHo, South of Houston Street, på Manhattan.

Nytorget är ett torg på Södermalm i Stockholm vid Nytorgsgatan. Det avgränsas i norr av Skånegatan och i öster av kvarteret Bondesonen Större. Vid Nytorget ligger ett flertal kaféer och populära barer och restauranger. På torgets gräsmattor samlas mycket folk om våren.

Torget finns omnämnt som "Nytorghet" sedan 1671. Då fanns det också en kvarn (Nytorgs kvarn), som kallades "Mäster Pärs Kwarn", ägd av kyrkoherden i Katarina, Per Arenbechius (1620–1673). Per Arenbechius omnämndes även som kvarnägare av Michel Jöranssons kvarn och Fatburan. Torget har en central roll i Per Anders Fogelströms romaner i "stadenserien" (se Mina drömmars stad). Även idag finns arbetarbostäder i trä bevarade längs med torgets östra sida.

Dennis Sandström

Fastighetsmäklare
+ 46709111499
dennis@sthlmfast.se

Marcus Bodin

Fastighetsmäklare
+ 46709111490
marcus@sthlmfast.se

Bestäm ditt egna arvode

Fyll i formuläret här till vänster så hör vi av oss inom 2h