Vardagsrum

Essingetorget 37


  • Bostadstyp: Bostadsrätt
  • Boarea: 40 kvm
  • Antal rum: 2 rum och kök
  • Pris: 2 650 000 kr / Utgångspris
  • Månadsavgift: 2 433 kr

Essingetorget 37

Visningar


    • 2019-12-15 13:00 - 13:45

Utmärkt 2 rum och kök med bibehållen charm och låg avgift

Varmt välkommen till denna 30-tals pärla om 40 kvm mitt på Essingetorget. En bostad som erbjuder en ljus och inbjudande atmosfär med väl avvägda rum, charmiga originaldetaljer och gott om förvaring. Läget är perfekt mitt på torget – all service och kommunikation utanför dörren. Förening med mycket god ekonomi, nettobelåning på endast ca 1650 kr/kvm samt låga avgifter. Västerläge med möjlighet att bygga balkong. 2 min promenad till vatten och badbryggor. Välkommen!

Det är med glädje vi presenterar denna ljusa och välplanerade två rum och kök på populära Essingetorget. 

Här bor ni så centralt det går med utmärkt utbud av service och kommunikation men samtidigt tyst och lugnt, med grönområden och skärgårdskänslan runt husknuten.  

Bostaden erbjuder en elegant och tidstypisk atmosfär med bibehållen charm från 30-talet. Rymden gör sig extra påmind med högt i tak, stora fönsterpartier i söderläge och byggnadskonsten för årtalet som är minst sagt robust. Dispositionen är utmärkt som erbjuder en prydlig hall med både avhängningsplats och inbyggda garderober, rymligt kök med gott om förvaring, sovrum med plats för dubbelsäng, modernt badrum samt spatiöst vardagsrum.

Detta är en sällsynt trevlig bostad med väl avvägda ytor, ljus och härlig atmosfär på en ypperlig adress. Två minuters promenad till vatten och badbryggor. Restauranger, matbutiker, caféer mm utanför dörren. 

Föreningen har utmärkt ekonomi och är näst intill skuldfria. Bygglov för balkong har funnits och det går med största sannolikhet att förnya. 

Kommunikationerna är goda, mitt på torget finns bussförbindelser till bland annat Centralstation och Fridhemsplan. Även direkt förbindelse till Hötorget och Östermalm. Endast en kort promenad om ca 5 minuter till tvärbanan som smidigt tar dig till Solna, Sundbyberg, Alvik, Liljeholmen och Sickla. 

 

Bostadens 40 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Välkomnande hall med vitmålade väggar och fiskbensparkett. Avhängningsplats samt förvaring i inbyggda garderober. Säkerhetsdörr.

 

Kök

Modernt och välutrustat kök med gott om förvaring i vita över- och underskåp. Köket uppdaterades under 2018. Utrustat med gasspis, ugn, spisfläkt samt kyl/frys. Vitmålade väggar och ekparkett.

 

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med härlig utsikt utöver torget. Vackra originaldetaljer skapar en härlig atmosfär. Plats för soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Fina utrymmen med plats för garderobsvägg. Vitmålande väggar och fiskbensparkett. Tidigare funnits bygglov för balkong som med största sannolikhet kan förnyas. 

.

Sovrum

Mysigt sovrum intill vardagsrum. Plats för bland annat dubbelsäng. Vitmålade väggar och ekparkett.

 

Badrum

Rymligt badrum med uppdaterad interiör 2018. Helkaklade vita väggar och våtrumsmatta i mörkare nyans. Utrustat med dusch, wc, kommod, handukstork samt badrumsskåp med spegel. Förberett för tvättmaskin.

 

Förening

Brf Slättmarken 12 är en äkta bostadsrättsförening upplåter 20 lägenheter, varav 1 med hyresrätt. 
Föreningen köpte fastigheten 2008 och äger där med marken.

Föreningen har en utmärkt ekonomi och går med överskott. Föreningen besitter även en dold tillgång i form av en hyresrätt som vid avyttring kommer göra föreningen skuldfri. 

Kabel-TV och internet: 

Ansluten till kabel-TV via Com Hem och bredband via Bahnhof

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar.

Utförda renoveringar

1995/1996 Stambyte i kök och badrum
1995/1996 Elstigar
1995/1996 Tvättstugan
1995/1996 Fasad
2007 Tak
2009 installerades fjärrvärme
2011 byggdes nya balkonger
2014 spolades stammarna
2015 installerades säkerhetsdörrar
2017 OVK gjordes
2019 spolades stammarna och ny tvättmaskin tillsattes i tvättstugan.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen på källarplan, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och en kallmangel.

I föreningen finns även ett välutrustat hobbyrum för den händige, vindsförråd om 5–6 kvm samt gemensam trädgård med utemöbler och grill.

I området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se

 

Visningar


    • 2019-12-15 13:00 - 13:45

Marcus Bodin

Fastighetsmäklare
+ 46709111490
marcus@sthlmfast.se

Gustav Ericsson

Reg. Fastighetsmäklare
+ 46723155555
gustav@sthlmfast.se

Bestäm ditt egna arvode

Fyll i formuläret här till vänster så hör vi av oss inom 2h