Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vacker och välplanerad 2:a med ljust gavelläge

I ett av söders vackraste sekelskifteshus med idylliskt läge på Heleneborgsgatan 6 A, omgärdat av gårdar och terrasser med drömutsikt över Riddarfjärden. Här välkomnas du av en gavellägenhet med stort ljusflöde och bevarad 20-talscharm med mjuka furugolv, högt till tak (ca 2,85 m), spegeldörrar och stora spröjsade fönster med djupa nischer. Efter en smakfullt genomförd renovering har bostaden en modern och halvöppen planlösning mellan det nya köket och vardagsrummet som givit bostaden mer yta och bästa chans till socialt umgänge.

Beskrivning

Beskrivning:

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Vita väggar och ljuslaserat furugolv.

Kök
Stort och rymligt kök I moderna kulörer. Ugn, gasspis, fläkt, kyl/frys, diskho. Köket har gott om förvaring och social lösning mot vardagsrummet. Mellan kök och vardagsrum finns plats för matbord. Vita väggar och ljust furugolv. 

Vardagsrum
Socialt vardagsrum i anslutning till kök. Plats för önskad möblering. Vita väggar och fiskbensparkett. 

Badrum
Kaklat ljust badrum med duschhörna, handdukstork och tvättställ med kommod.

 

Läs mer

BRF HELENEBORGSPARKEN 

Brf Heleneborgsparken äger fastigheten Hyveln 27 och 28. Fastigheten består av 138 lägenheter varav en hyresrätt. Huset ritades 1924 av Arkitekt & Byggnadsbyrån Ivar Nyqvist AB.

Föreningen bildades 2005. Föreningen är äkta.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är SBC. Teknisk förvaltare är Driftia Förvaltning AB

Renovering

Redan då husen byggdes utfördes bjälklag och golv i betong. I takt med åldrandet har flera installationer bytts ut: vatten- och avloppsstammar i kök år 1973-74, i bad- och duschrum år 1980-1981. Fastigheterna anslöts till fjärrvärme 1980, taken lades delvis om 1981-1985. Renovering av trapphusen genomfördes 1988 och sjöterrassen färdigställdes 1988. Under 2014 renoverades fastighetens fasad, tak samt kungsbalkonger. Gården renoverades och bergvärme installerades 2017. Under 2018-2019 har löpande underhåll på bergvärmeanläggning samt sopskåp genomförts. I fjol genomfördes målning/renovering av entréportar och grindar. Under 2020 har styrelsen även genomfört spolning av samtliga stammar i fastigheten. Undersökningarna har visat att husets stammar varit i bättre skick än förväntat och att ett stambyte har skjutits fram i underhållsplanen. 

Kommande renoveringar

Under 2021 planeras stamregleringsventil på värmesystemet bytas, samt en OVK att genomföras. Fönsterrenovering/målning planeras att utföras 2024, samt en uppgradering av maskinpark i tvättstugan och renovering av trädäck på norrsidan under 2025.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgick enligt styrelsen till cirka 13,7 mkr, vilket ger cirka 2 200 kr/kvm bostadsrättsyta. Föreningen har även stor yta vind där det finns intresse inom föreningen att undersöka möjligheten att sälja av den ytan. Styrelsen har för avsikt att höja årsavgifterna med 1,5% årligen från 2021 till 2028 för att ha ett positivt budgeterat resultat efter avsättning till och ianspråktagande av fonden för yttre underhåll under budgetperioden. Avgiftshöjningen syftar till att skapa investeringsutrymme för framtida större byggnadsinvesteringar såsom stambyte (vilket är planerat till 2040-talet). Föreningens 

ekonomi har under 2020 varit stabil och det ekonomiska utfallet är enligt budget. Föreningen har genomfört amorteringar av lån enligt plan och likviditeten är fortsatt god.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Tvättstuga

I tvättstugan finns fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en elmangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en unik sjöterrass med kvällssol från vilken man har en fantastisk utsikt över Riddarfjärden, ända från Långholmen till Gamla stan och Riddarholmen. Här finns det flera grupper med utemöbler samt grill för föreningens medlemmar att nyttja. På fastighetens framsida finns även två trädgårdar i söderläge. En av dessa trädgårdar har en mindre lekplats med gungor. För medlemmar finns även att tillgå gym, bastu och hobbyrum. Fester för mindre sällskap kan hållas i övernattningslokal, motionsrum, hobbyrum, tvättstuga och möteslokal.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 8 kvm.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten är ansluten till Comhem och ett grundutbud kanaler ingår i årsavgiften. Föreningen har ett avtal med Bredband2, som innebär att internet 200/200 Mbit/s ingår i årsavgiften.

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Överlåtelseavgift (1190kr) betalas av köpare.

Pantsättningsavgift (476kr)

Betalas av pantsättaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningen har även en väldigt bra hemsida man kan titta på: https://www.heleneborgsparken.se/

Läs mer

 Heleneborgsgatan är en fridfull och lugn gata med många stilfulla byggnader och familjära kvartersrestauranger och småföretag. Här har du det bästa av två världar - du bor nära både det urbana Hornstull och granne med lantliknande miljöer som granngården Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer och fin trädgård. Kvarteren ger dig även flera gröna lungor, som Högalidsparken, kinnarviksberget, Reimersholme och Långholmen, och trevliga promenadstråk längs med vattnet. Vid Hornstull skruvas pulsen upp och du har massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikationer med tunnelbana och buss. Buss 66 som går mellan Sofia och Reimersholme har hållplats precis utanför huset. Gatan har annars sparsamt med biltrafik och det brukar vara lätt att hitta parkeringsplats.

Läs mer

Stockholm

Stockholm Högalid - Södermalm
Månadsavgift: 3 241 kr/mån

6 300 000 kr

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
2 RoK
Varav sovrum:
1 till 1
Badrum:
1
Byggnadsår:
1925
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Förråd:
Vindsförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
Självdrag
TV / Data:
Fastigheten är ansluten till Comhem och ett grundutbud kanaler ingår i årsavgiften. Föreningen har ett avtal med Bredband2, som innebär att internet 200/200 Mbit/s ingår i årsavgiften.
Allmänt skick:
Gott

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
58 Kvm

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Energiprestanda:
kWh/Kvm och år
Energiklass:
Registrerad:
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
Brf Heleneborgsparken
Lägenhetsnr:
33
Lägenhetsnr LMV:
1203
Våning:
2 tr
Hiss:
Ja
Avgift:
3241 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten & bredband (fiber).

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.