Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Välkomna till Örnnästet

Högst upp med fantastisk utsikt utöver takåsarna återfinns detta insynsskyddande boende med stor och härlig hörnbalkong i bästa sydvästläge.
Här bor man med närhet till det mesta såsom stora matbutiker, restauranger samt Västermalmsgallerian med hela sitt utbud av butiker och matställen. Perfekta kommunikationer med två tunnelbanelinjer samt flera av stadsbussarna tar dig snabbt vidare i stan med omnejd.
Kungsholmen är en underbar stadsdel där det alltid är nära till naturen. Den anrika Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand ligger bara ett par minuters promenad från huset med sina härliga promenadstråk, badmöjligheter och flera mysiga uteserveringar.

Beskrivning

Arkitektur:

Funktionalismen
1930 slog funktionalismen igenom i Sverige efter Stockholms-utställningen vilken fick ett stort genomslag i de nya byggnadsprojekten. Med funktionalism menas helt enkelt att husen ska uttrycka sin funktion och konstruktion utan traditionell ornamentik. Formerna skulle vara geometriskt enkla och ha en abstrakt ytverkan. Arkitekterna eftersträvade ljus och luft i och även fasaderna skulle vara ljusa

Läs mer

Beskrivning:

Beskrivning

Högst upp med en fantastisk utsikt utöver takåsarna finns nu möjlighet att förvärva denna välplanerade bostad med stor hörnbalkong som erbjuder milsvid utsikt.

Hall
Åtta trappor upp i denna välskötta fastighet välkomnas ni av en hall som erbjuder förvaring i två stycken garderober. 

Vardagsrum
Fantastiskt vardagsrum i hörnläge som flödar av ljus. Här finns möjlighet till flexibel möblering samt matsalsbord för den som önskar. Härifrån nås utgången till den väl tilltagna balkongen som ligger med bästa söderläge och erbjuder milsvid utsikt. I anslutning till vardagsrummet återfinns även en praktisk sovalkov. På golvet ligger det parkett och väggarna går i ljus ton. Detta är ett rum att trivas i!

Kök
Praktiskt kök med förvaring bakom luckor och lådor av ek. Bra arbetsyta på ljus bänkskiva i laminat med ovansittande ljust kakel som belyses av spotlights. Maskinell utrustning bestående av spis/ugn, kyl/frys, diskmaskin samt fläktkåpa. Från köket via dörrar av glas nås matplatsen som med enkelhet kan nyttjas som sovrum för den som önskar.

WC & Badrum
Badrum utrustat med badkar och tvättmaskin. Helkaklat badrum med havsgröna väggar och ljust klinkergolv.

Separat wc med egen ingång från hallen. Vit klinker på golv och vitmålade.

 

Läs mer

Förening:

Förening

Brf Hemmet 9 är byggd 1938 och ritad av Stockholmsarkitekten Archibald Frid (1905-2000) och i maj år 2000 förvärvades fastigheten av Brf Hemmet 9. Föreningen innehar 44 bostadsrätter samt 2 hyresrätter samt tre lokaler.

Ekonomi
Vid utgången av 2019 låg det totala lånet på ca 18 msek, vilket blir en belåningsgrad på ca 6,900 kr/kvm. Utöver det har föreningen ca 3,8 msek i kassan samt stora dolda tillgångar i form av de två kvarvarande hyresrätterna.
Styrelsen arbetar efter en långsiktig underhållsplan. I och med det kan de planera i god tid för de underhåll som krävs och därmed undvika eventuella avgiftshöjningar. 

Urförda renoveringar:
2000 kontrollmättes lägenhetsytorna,
2001 renoverades våra fönster,
2002 utfördes stambyten, ny tvättstuga,
2003 byttes all el,
2004 renoverades fasaden, balkonger och tak,
2006 renovering av trapphusentré, hiss, nya säkerhetsdörrar, ny ytterport, nya postboxar i entrén, vattenrenare installerades,
2007 målades halva fönsterkarmarna plus fönsterblecken, utförd OVK.
2009 drog vi in fiberbredband i huset (100/100) med hjälp av StockholmStadsnät.
2010 utfördes stambyte av rören i källargolvet (ingick inte i stambyte -02)
2013 renoverades och målades fönster utvändigt
2015 modernisering av hissen
2017 stamspolning
2018 ny undercentral för att få egen kontroll över värme och vatten
2019 täta om fönster för att få ned energiförbrukningen

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd på vinden.

Kabel-TV o bredband
ComHem är leverantör för både kabel-tv och bredband. Fiber 100/100 tillhandahålls av Stockholms stadsnät (betalas av föreningen).

Ägande
Vid delat ägande av en bostadsrätt ska minst 50 % ägas av den som bor i lägenheten.
Vid samboförhållanden accepteras annan fördelning.

Läs mer

Område:

Områdesbeskrivning

På Kungsholmen finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. I området hittar man restauranger som Kitchen & Table, Mamas & Tapas, Spisa hos Helena, Brödernas Clarion Hotel Amaranten, Lokal och såklart klassikern Mäster Anders. Här finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915, samt polishuset, Kungsholmens gymnasium och Kronobergsbadet.

En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket Norr Mälarstrand som erbjuder både utsikt över Riddarfjärden och kanske ett besök på någon av de populära restaurangerna Orangeriet, Mälarpaviljongen och Sthlm Tapas. Tar man en promenad bort till Rålambshovsparken så finns badplats, park, skatepark, boulebana samt en samling härliga food trucks.

På motsatt sida av Kungsholmen erbjuds ett naturskönt promenadstråk längs Kungsholms Strand som kantas av Karlbergssjön. Stråket är en av de populäraste platserna för löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott som dateras tillbaka till 1600-talet.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas som gärna används för picknick eller för att sola. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Lugnare områden finns på Stora och Lilla Essingen som påminner om en lummig småstadsidyll. Lilla Essingen kombinerar charmiga funkislägenheter med mer nyproducerade bostäder, medan Stora Essingen består av villor, radhus och lägenheter.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola. Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Läs mer

Stockholm

Stockholm Kungsholmen
Månadsavgift: 2 276 kr/mån

5 250 000 kr

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
2 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Byggnadsår:
1938
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
2-glas
Balkong/Terass:
Stor balkong i hörnläge
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
TV / Data:
Kabel-TV och Bredband 100/100 tillhandahålls av Stockholms Stadsnät. (Betalas av föreningen)
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt väderstreck:
SV

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
43 Kvm (enligt föreningen)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Utförd
Energiprestanda:
kWh/Kvm och år
Energiklass:
Registrerad:
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
Brf Hemmet 9
Lägenhetsnr:
185
Lägenhetsnr LMV:
1805
Våning:
8/8
Avgift:
2276 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 100/100

Driftskostnader

El:
310 kr/mån
3720 kr/år
Försäkring:
138 kr/mån
1656 kr/år
Driftskostnader totalt:
448 kr/mån
5376 kr/år

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.