Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Välplanerad och ljus 3:a i lugna Bergshamra!

Varmt välkomna till denna välplanerade trea med balkong i soligt läge. Här erbjuds en ljus lägenhet med flera fönsterpartier som skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Optimal planlösning med generösa ytor i samtliga rum. Ett fint kök med mycket bra förvaringsmöjligheter samt fönster med ljusinsläpp. Vardagsrummet är luftigt och otroligt öppet, här finns gott om plats för soffa och övrig inredning. Badrummet är stambytt 2016/17, helkaklat med klinkers på golv. Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen med plats för utemöbler och övrig inredning. Balkongbyte planeras 2022/23. Bostaden har vidare mycket bra förvaringsmöjligheter med garderober i både hall och sovrum. Här finns chansen att sätta din egen prägel på bostaden. Se alternativ planritning.

I området finns det bra förbindelser med både buss och t-bana. Ca 10 min gångavstånd till Ulriksdals pendeltågsstation eller Solna station. I närheten ligger även MoS samt sjöarna Brunnsviken och Råstasjön.

Välkomna!

Beskrivning

BESKRIVNING:

Välkommen till Mårdstigen 10. Ett idylliskt boende på lugn återvändsgata nära Bergshamra centrum och utmärkt utbud av närservice med b la välsorterade matvarubutiker, vårdcentral och restauranger och caféer. I området finns flertalet förskolor samt årskurs 1-9.

- mycket barnvänligt boende
- möjlighet att sätta sin egen prägel på bostaden
- fint badrum som är helkaklat och stambytt
- stort och luftigt vardagsrum
- balkong i söderläge
- närhet till skolor, kommunikationer och Bergshamra C

RUMSBESKRIVNING

HALL
Välkomnande och rymlig hall med garderober direkt till vänster samt förvaring ovan. Gott om plats för både avhängning och förvaring i hallen.

BADRUM
Stambytt badrum år 2016/2017. Med klinkergolv och helkaklade väggar. Badrumsinredning består av wc, handfat och dusch med glasväggar. Utrymme för att sätta in en tvättmaskin finns. 

SOVRUM 1
Fint sovrum med gott om plats för möblering av säng samt övrig inredning. Fönsterparti som skapar trevligt ljusinsläpp. Bra förvaring via garderober.

VARDAGSRUM
Trevligt, ljust och luftigt vardagsrum med fint parkettgolv, ljus tapet, fönster i två väderstreck. Utgång till balkong i finner ni i detta rum.

SOVRUM 2
Ljust sovrum med stort fönsterparti och härligt ljusinsläpp. Gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Ljusa väggar och plastmatta på golv. 

KÖK
Stilrent kök i grått med bra ljusinsläpp från stort fönsterparti. Köksinredning består av induktionshäll, inbyggd micro, inbyggd ugn, fläkt och diskmaskin. Gott om förvaring via flera överskåp ovan vit kakel. 

FÖRRÅD
Till lägenheten hör två förråd. Ett källarförråd samt ett matkällarförråd.

Läs mer

HSB:s BRF Bergshamra i Solna:

Husen är byggda mellan 1953 och 1955. Föreningen har 395 lägenheter, är en äkta föreningen och tar ut överlåtelseavgift som betalas av köparen. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Värme, vatten, telefoni, bredband, samt ett förråd ingår i avgiften. Tilläggsförsäkring för bostadsrätt ingår ej i avgiften och tecknas av medlemmen själv. Föreningen godkänner delat ägande och minsta ägarandel är för närvarande 10%. Föreningen förvärvade fastigheten 2013.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till cykelförråd samt tvättstuga. Föreningen har flertalet lekplatser men även runtom på gårdarna finns ute platser med bord och grillar. Föreningslokalen i källaren på Björnstigen 2 kan hyras av medlemmarna för egna aktiviteter som t.ex barnkalas m.m. för en kostnad på 300kr.

RENOVERINGAR
Utförda:

2000 målades trappuppgången.
2001 renoverades takfönster.
2004 spolades samtliga avloppsstammar. Taket renoverades. Nytt tätskikt på altangolven i de inbyggda balkongerna som slutfördes 2005.
2005 utfördes en fasadrenovering.
2006 uppgraderades undercentralen för fjärrvärmesystemet. Fönster samt balkongdörrar målades. Arbetet avslutades 2009.
2011 byttes samtliga ventiler. Tvättstugorna renoverades och en ny tvättstuga byggdes.
2015-2017 renovering av tak, takfönster samt takterrasser.
2015-2019 stambyte badrum + kök. 3-fasel indraget i samband med stambytet.
2018-2019 fönsterrenovering utfördes.
2019 utredning gemensamt el-avtal. Inga beslut tagna. Provtryckning och renovering av rökkanaler till öppna spisar. Besiktning och åtgärder på garagebyggnaden. kontroll och underhåll av fjärrvärmesystem och undercentral. Besiktning och åtgärder av möteslokalen. Uteplatserna uppdaterades med nya grillar och utemöbler.

2020 relining av spill/avloppsstammar Mårdstigen 1-21 utfördes under våren. Besiktning av balkonger. Installation av laddstolpar och breddning av parkeringsplatser.
2021 besiktning av fasader utfört. Radonmätning slutfördes utan anmärkningar. Mindre reparationsarbete kommer att genomföras under året.
2022 föreningen har installerat nedgrävda sopmoloker som kommer att ersätta sopstationerna. Sopmolokerna installeras i dagarna och kommer tas i drift inom några veckor (info 2022-02-02).

Planerat underhåll:
2022-2023 planeras balkongbyte och dränering. Upphandling av balkongrenovering är ej klar, men förhoppningen är att kunna starta 2022. Båda åtgärderna kommer utföras i tre etapper. Balkongplanerna ligger fast. Dräneringsbesiktning är utförd vilket talar för att vi behöver göra lite olika åtgärder på olika ställen, så något stort dräneringsprojekt för hela fastigheten är inte på gång i närtid. I föreningen finns en underhållsplan som sträcker sig till 2024.

2022- 2023. Föreningen ombildar och renoverar en lokal på Lostigen 2, till 3 st lägenheter som kommer säljas som bostadsrätter. 

Läs mer

PARKERING:

Föreningen har ca 230 parkeringsplatser för uthyrning till medlemmar. Av dessa är ca 25 st i varmgaraget på Ekorrstigen, 135 st vanliga utomhusplatser, 60 st utomhusplatser utrustade med eluttag för motorvärmare, 10 st utomhusplatser utrustade med laddbox från InCharge. Utöver dessa finns ett fåtal MC-platser, utomhus och i garaget. Avgiften för våra parkeringsplatser utgörs av ett baspris (som anges nedan)samt ett indextillägg, vilket hämtas från konsumentprisindex föregående år. Denna avgiftsuppräkning görs varje år. Exempelvis höjs p-platsernas avgift från och med 1 januari 2022 med 2,816%. Denna höjning hämtas från det i oktober 2021 framräknade konsumentprisindexet. Baspriser för de olika parkeringsplatserna är följande: 

Garage 850 kr/mån
Utomhus 450 kr/mån
Motorvärmare 600kr/mån inkl el.
Laddplats 750kr/mån exkl el.
Motorcykel Garage 350 kr/mån
Utomhus 250 kr/mån

Gästparkering finns längst ner på Lostigen utmed Bergshamraleden. Kostnad 7kr/h och 70kr/dygn. Avgiften betalas i en automat som står vid början av stigen upp mot husen eller via appen ”Mobilpark”

Läs mer

BREDBAND & TV:

BRF Bergshamra har avtal med Bahnhof. Avgift för bredband debiteras tillsammans med månadsavgiften. Varje lägenhet har fått en router av föreningen. Den ska följa med vid överlåtelse. Det går att använda egen router om så önskas. Hastighet på bredband är 1000/1000Mbit.

För TV har samtliga lägenheter tillgång till ComHem (nuvarande Tele2) uttag och får genom detta uttag tillgång till deras basutbud. Om en medlem är intresserad över att expandera detta utbud kan man beställa detta via www.tele2.se eller ringa 90 222, dock står medlemmen själv för alla kostnader utöver basutbudet.

Läs mer

OMRÅDET:

Belägen i populära Bergshamra har ni nära till promenadstråk längs vattnet och härliga grönområden. På Bergshamra torg finns bra närservice så som butiker, restauranger, apotek och vårdcentral. Flertalet förskolor och skolor finns också i närområdet. Tunnelbana och bussar ligger endast ett par minuter från lägenheten, med ca tio minuter till T-centralen via röda linjen och det stora vägnätet når ni inom några få minuter.

Läs mer

Solna

Solna Bergshamra
Månadsavgift: 4 101 kr/mån

3 800 000 kr

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2
Badrum:
1
Byggnadsår:
1953
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
2-glas
Balkong/Terass:
Balkong
Förråd:
Källarförråd+matkällare
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
TV / Data:
TV ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Bredband leverantör: Bahnhof 1000/1000Mbit.
Allmänt skick:
Normalt

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
66 Kvm (enligt föreningen)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Utförd
Energiförbrukning:
148
Energiprestanda:
148 kWh/Kvm och år
Energiklass:
F
Registrerad:
2018-02-13
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
HSB BRF Bergshamra i Solna
Lägenhetsnr:
323
Lägenhetsnr LMV:
1003
Våning:
1
Avgift:
4101 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten och digital-TV via Tele2. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 70 kr/månad för bredband (1 000/1 000 Mbit/s).

Driftskostnader

El:
250 kr/mån
3000 kr/år
Försäkring:
180 kr/mån
2160 kr/år
Driftskostnader totalt:
430 kr/mån
5160 kr/år
Driftskostnader kommentar:
Schablonberäknad

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.