Boka digitalt möte

  • Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig för att boka ett digitalt möte!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Välplanerad tvåa i anrik förening

Välkomna till denna välplanerade 2 RoK om 37kvm med utsikt mot föreningens lummiga innegård. Här bor du med närhet till både citypuls och grönskande områden alldeles runt hörnet!

Med lägenhetens välplanerade kvadratmeter finns allt du kan önska dig. En rymlig hall för att hänga av sig både ytterkläder och skor. Vardagsrum med ett otroligt fint ljusinsläpp som rymmer både matgrupp, soffgrupp, soffbord, tv samt tv-bänk. Separat sovrum med plats för en dubbelsäng och ett fullutrustat kök i stilrena färger. Här bor du i en förening med god ekonomi och ett bra läge med närhet till Fridhemsplan och Norr Mälarstrand!

Beskrivning

Förening:

Brf Kalkonenen av HSB:s äldsta och största föreningar.

Föreningen registrerades den 13 mars 1926. Fastigheterna är uppförda under åren 1926 - 1929, förutom fastighet Kalkonen 4 som har byggår 1938. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB.

Föreningen består utav 546 bostadsrätter, 44 hyresrätter/hyreslokaler, 4 bostadsrättslokaler samt 2 större bostadsrätter som omfattar 30 lägenheter vardera där de boende hyr sin lägenhet i andra hand av respektive ägare. 

Större ombyggnationer och upprustningar under åren

Under 1974-1975 genomfördes byte av stammar för vatten och avlopp i kök.

Under 1990-1993 byttes fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm bytes ut.

Under 1995-1996 renoverades föreningens sju tvättstugor. De nuvarande tvättmaskinerna är från 2004 och torktumlare från 2005. I tvättstugorna finns torkskåp, mangel och tre av tvättstugorna (en per kvarter) har även grovtvättmaskin och centrifug.

Under 1997 installerades kodlås i föreningens samtliga portar.

Under 2007-2008 bytes föreningens undercentral som hanterar all fjärrvärme till en fjärrvärmecentral. Föreningen gjorde även injustering av hela värmesystemet. Samtliga avloppsstammar har spolats.

Under 2008-2009 uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav. Rensninga av samtliga imkanaler genomfördes.

Under 2009-2010 genomfördes rensning av stockholmsventilationen och nya frånluftsdon installerades. Föreningens dörrar och fönster renoverades och energiglas satts in i majoriteten av fönsterna. Föreningen var skyldiga att upprätta en fastighetsregister enligt standard (Lantmäteriet)

Under 2010-2011 genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
För mer info om utförda renoveringar, se Årsredovisningen.

Ekonomi
Föreningen är lågt belånad med endast 1738 kr i lån per kvadratmeter. Detta motsvarar totalt 43,3 Mkr.

Bredband
Avgift förbredband tillkommer på månadsavgiften, föreningen är ansluten till Telenor. Kostnaden är 130 kr/mån.

Förråd
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Utöver detta finns det möjlighet att hyra källarförråd, men dessa tillhör inte lägenheterna.

Månadsavgift till föreningen
I månadsavgiften ingår värme och vatten samt kabel-tv genom ComHem. I avgiften ingår också nyttjande av föreningens tvättstugor, hobbyrum och cykelförråd. Hushållsel och gas ingår ej.

Det finns inget beslut om inplanerad avgiftsändring. Den senaste ändringen av avgiften skedde under december 2011 då månadsavgift och bränsleavgift sammanfördes.

Gemensamhetslokaler
I föreningen finns ett hobbyrum som kan bokas avgiftsfritt. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar mot kostnad.

Läs mer

Interiör:

Hall

Välkomnande entré med avhängning i hatthylla. På golvet ligger ett trägolv, detta är genomgående för bostaden. Väggarna är vitmålade. Säkerhetsdörr.

Badrum

Ljust helkaklat badrum med ljusgrå klinker på golvet. Utrustat med handfat, WC, badkar med duschmunstycke, spegel samt badrumsskåp. Badrummet är nyrenoverat 2020.

Kök

Välplanerat kök med dom klassiska serveringsskåpen intakta med gott om förvaring. Utrustat med gasspis, ugn, fläktkåpa samt kyl/frys.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Inrymmer soffgrupp, soffbord, mediamöbel och andra trivselmöbler. Rummet vetter mot den rofyllda innergården. I vardagsrummet finns en stor klädkammare för förvaring.

Sovrum

Sovrum som rymmer säng upp till 160 cm. Lugnt läge mot gården. 

Läs mer

Området:

Området
Bor du på Lindhagensgatan 65 bor du i ett område där du har närhet till allt du kan tänkas behöva alldeles i närområdet. Med endast en kort promenad bort når du till vackra Norr Mälarstrand med härliga promenadstråk, grönskande Rålambshovsparken och även Hornsbergs strand med härliga badmöjligheter. Några minuter bort ligger även Lindhagensgallerian där du finner ett stort Ica Maxi, apotek, caféer, Systembolaget och även frisörsalong. Du har utmärkta kommunikationsmöjligheter i form av bussar som går utanför porten och även gröna linjen (Thorlidsplan) ligger alldeles intill fastigheten samt blåa linjen (Stadshagen). Med dessa eller via en kort promenad når du till Fridhemsplan där du har ytterligare matbutiker, gym, caféer, barer och butiker och oslagbara kommunikationer i form av flertalet bussar samt gröna och blå tunnelbanelinjen.Läs mer

Stockholm

Stockholm Kungsholmen - Thorildsplan
Månadsavgift: 2 192 kr/mån

2 995 000 kr

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss

Fakta

Fakta om bostaden

Rum:
2 RoK
Varav sovrum:
1 till 1
Badrum:
1
Byggnadsår:
1937
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Förråd:
Vindsförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation och kyla:
Självdrag
TV / Data:
Comhem/Telenor
Allmänt skick:
Gott

Area, servitut och planbestämmelser

Boarea:
37 Kvm (enligt föreningen)

Fakta-energi

Status, energideklaration:
Utförd
Energiförbrukning:
160
Energiprestanda:
160 kWh/Kvm och år
Energiklass:
F
Registrerad:
2020-02-28
Energideklarationsadress:
Nuvarande elleverantör:

Bostadsrätt eller andel i bostadsförening

Bostadsrättsförening
Brf Kalkonen
Lägenhetsnr:
527
Lägenhetsnr LMV:
1102
Våning:
1 tr
Hiss:
Nej
Andelstal, ägande:
0.16737 %
Avgift:
2192 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Ingår ej i avgiften:
bredband, gas och hushållsel

Driftskostnader

El:
200 kr/mån
2400 kr/år
Försäkring:
120 kr/mån
1440 kr/år
Driftskostnader totalt:
320 kr/mån
3840 kr/år

Planritning

Boka ett digitalt möte, vi värderar din bostad kostnadsfritt på minuten -direkt på din smartphone!

Boka ett digitalt möte – kostnadsfritt såklart! Välj första lediga tid eller boka en tid som passar dig bättre. Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Jag vill boka digitalt möte!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig. Vill du hellre ringa eller smsa oss?

Kontakta mig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anmäl intresse

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.